Teagle – Jokaisen maatilan tarpeisiin

Teksti: JARMO SYRJÄLÄ, Hankkija Oy

Teagle koneet

Hankkijan yhteistyö monien perheyritysten kanssa on tuonut etuja niin Hankkijalle kuin asiakkaillemmekin. Pitkäjännitteinen toiminta yhtiöiden kanssa on mutkatonta ja tuttujen ihmisten yhteinen halu tarjota asiakkaillemme parasta palvelua näkyy laadukkaina tuotteina, toimitusten varmuutena ja luotettavana jälkimarkkinointina. Hyvänä esimerkkinä on Teagle.

TEAGLEN LAAJASTA MALLISTOSTA on Hankkijan tuotevalikoimassa luotettavat Tomahawk-paalisilppurit. Silppurit ovat saaneet laajaa hyväksyntää suomalaisessa maataloudessa useiden vuosian ajan.
Muuttuvassa arjessa on Teaglepaalisilppurista tullut aikaa ja rahaa säästävä työkalu. Tuottavuuden kasvattamisessa on eläinten hyvinvointi koko ajan entistä suuremmassa asemassa. Oikealla kuivittamisella luodaan eläimille stressitön ympäristö. Tarkan ruokinnan avulla saavutetaan parempia tuotoksia ja samanaikaisesti saadaan säästöä niin ajassa kuin polttoainekustannuksissakin.
Teaglen tehokas silppuaminen (66 000 leikkausta/min.) varmistaa ajan ja polttoaineen säästön. Rehun jakaminen Teaglella on nopeaa ja vaivatonta. Kuivan heinän tai oljen esikäsittely Teaglella voidaan tehdä puhtaasti, koska leikkaus on tarkka. Tämä parantaa seosrehussa käytetyn rehun laatua tehokkaan pötsin stimulaation luomiseksi. Esikäsitelty kuiva rehu lyhentää myös oleellisesti seosrehuvaunun sekoitusaikaa eikä muiden seoksessa käytettyjen ainesten rakenne rikkoonnu.
Puhaltimen tuottama ilmavirta lennättää oljen vähintään riittävän etäälle. Rumpukoneissa n. 10 m ja laatikkokoneissa jopa 20 metriin asti.

RUMPUKONEET

RUMPUKONEET

Rumpukoneista on ohjelmassa Tomahawk 505M ja 5050.
505M-tyyppimerkinnän M tarkoittaa myllyä. Tällä saadaan todella lyhyttä silppua sitä tarvitseville. 5050 on peruskone, jonka silpun pituus on suurempi, mutta tehossa voittaa myllykoneen. Uutuutena on mahdollista varustaa edelliset
syöttösuppilolla, jolloin koneen tyyppi on 500FS. Rumpukoneisiin on saatavana lisävarusteena hinattava alusta.

LAATIKKOKONEET

LAATIKKOKONEET

Uudet 8000-sarjan koneet kattavat jokaisen maatilan tarpeet, Tomahawk 8200, 8500 ja 8555 on tarkoitettu kuivan
materiaalin silppuamiseen, mutta toimivat myös hyvin ruokinnassa. Tomahawk 8250 -malli on parhaimmillaan kun halutaan lyhyttä silppua kuivasta materiaalista.

TELEHAWK

TELEHAWK

Kurottajaan tarkoitettu kone on tehokas ja tekee kuivituksesta helpon ja nopean. Erinomainen valinta tiloille, joilla on kurottaja ja runsaasti kuivittamista.

TOMAHAWK C120

TOMAHAWK C120

Urakointiin ja suurille tiloille on Tomahawk C120 paras ratkaisu. Sen valtava teho ja tarkkuus tekevät siitä erinomaisen työkalun. Oikealla seulavalinnalla koneella voidaan jauhaa myös viljat tehokkaasti