Koneesta kaikki hyöty irti

Teksti ja kuvat Arto Takalampi.

Dennis Backlund (oik.) osallistui Hankkijan konemyyjän Kjell Hästbackan (vas.) ja tuotespesialisti Matias Muurikaisen pitämään Claas Axion 850 -traktorin käyttökoulutukseen.

Hankkija on laajentanut uusien Claas-tuotteiden ostajille annettavaa käyttökoulutusta. Konemyyjien tukena ovat nyt myös tuotespesialistit kouluttamassa asiakkaita koneiden parhaiksi käyttäjiksi.

Tuotespesialistien antama käyttökoulutus on Hankkijan uusi palvelu uuden koneen ostajalle. Tuotespesialisti Matias Muurikaisen mukaan toiminnan käynnistäminen oli luontevaa Claasin edustuksen alkaessa.

–Käyttökoulutuksen päätarkoitus on, että uuden koneen ostaja saa koneesta irti kaikki ne hyödyt, jotka ovat olleet vaikuttamassa hänen ostopäätökseensä.

Nykytraktoreissa on paljon tekniikkaa ja hienouksia. Opastuksessa keskitymme nimenomaan niihin käyttöominaisuuksiin, jotka asiakas kokee tärkeiksi, Muurikainen korostaa.

Uuden Claas Axionin 850:n trend-varustepaketilla hankkinut pedersöreläinen koneurakoitsija Dennis Backlund pitää uutta käyttökoulutusta hyvänä lisäpalveluna. Tähänkin asti hän on saanut opastusta aina tarvittaessa konemyyjältään Kjell Hästbackalta.

–Kun tällaisessa hyvin varustellussa koneessa on paljon tietotekniikka ja tarvitaan useita säätöjä eri työkoneiden toiminnoille, on hyvä saada aluksi opastusta. Silloin saan traktorista parhaan hyödyn, sillä manuaalit eivät kerro kaikkea, hän sanoo.

Backlundilla on kaksi työntekijää, joita hän vastaavasti opastaa koneen käytöstä. Yrityksellä on monipuolista maanrakennus-, maansiirto- ja kunnossapitourakointia, joten eri työkoneita on paljon.

264-hevosvoimaisen Claasin hän hankki, koska tarvitsi traktorilta urakoinnissa enemmän painoa. Claasin valintaan vaikuttivat tuttu konemyyjä, luotettava merkki ja toimiva jälkimarkkinointi.

Maksuton käyttökoulutus pidetään jokaiselle uudelle Claas-koneen ostaneelle asiakkaalle. Hankkijan tuotespesialistit toimivat myös asiakastukena asiakkaille ja myyjille, mitä Kjell Hästbacka pitääkin hyvänä lisänä asiakaspalvelussa.

–Asiakas voi aina soittaa joko meille konemyyjille tai suoraan tuotespesialistille, hän korostaa.

Claas AXION 870-800 -sarjan traktorit