Mansikka Honeoye FinE 10 kpl
Tuotekoodi: TA552708010 EAN: 6417189708100

Mansikka Honeoye FinE 10 kpl

Tuotekoodi: TA552708010 EAN: 6417189708100

Tuotekuvaus

Puutarhamansikka 'Honeoye' on amerikkalaista alkuperää oleva suosittu, aikainen mansikkalajike. Kirkkaanpunaisilla, tasakokoisilla, kiiltäväpintaisilla marjoilla on mieto, happaman makea maku. Marjat sopivat niin tuorekäyttöön, kuin pakastukseenkin. FinE -merkin saanut lajike kestää melko hyvin harmaahometta.

Mansikka tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Kasvualustan tulisi olla noin 30 cm paksuinen, lannoitettu ja kalkittu multakerros. Taimet kannattaa istuttaa loivaan, sopivalla katteella katettuun kohopenkkiin. Mansikan oikea istutussyvyys on tärkeää, sillä kasvupiste ei saa peittyä, eikä juuristo jäädä liian pintaan. Lehtiruusukkeen tulisi olla maanpinnan tasolla.

Istutuksen jälkeen mansikan taimia kastellaan, säästä riippuen, mieluummin harvemmin, mutta runsaasti kerralla. Pienten pensaiden kasvua voi edistää poistamalla kukkanuput ja rönsyt ensimmäisenä kesänä. Vanhempia, satoa tuottavia taimia tulisi harventaa ja kastella tarpeen mukaan.

Mansikkaa lannoitetaan hyvin niukasti. Ensimmäisinä vuosina taimille riittää syyslannoitus typettömällä pk-lannoitteella. Satoa tuottavia pensaita voi myöhemmin lannoittaa erityisesti marjakasveille tarkoitetuilla lannoitteilla. Liiallinen typpilannoitus huonontaa satoa ja marjojen laatua, ja voi altistaa reheväkasvuisen pensaan sienitaudeille.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 1,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMansikka Honeoye FinE 10 kpl
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämansikka
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiFragaria x ananassa 'Honeoye'
Satoaikaaikainen
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheys3kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä10 kpl kenno
Taimityyppiastiataimi