Mansikka Korona 10 kpl
Tuotekoodi: TA552701010 EAN: 6417189701101

Mansikka Korona 10 kpl

Tuotekoodi: TA552701010 EAN: 6417189701101

Tuotekuvaus

Puutarhamansikka 'Korona' on hollantilaista alkuperää oleva keskikautinen lajike. Marjat ovat kiilamaisia, kauniin syvänpunaisia, kärjestä usein värittymättömiä. Malto on hyvin vaalea. Maultaan mansikat ovat erinomaisen herkullisia ja makeita. Sato sopii hyvin tuorekäyttöön ja pakastukseen. Lajikkeella on hyvissä olosuhteissa pitkä satokausi.

Mansikka tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Kasvualustan tulisi olla noin 30 cm paksuinen, lannoitettu ja kalkittu multakerros. Taimet kannattaa istuttaa loivaan, sopivalla katteella katettuun kohopenkkiin. Mansikan oikea istutussyvyys on tärkeää, sillä kasvupiste ei saa peittyä, eikä juuristo jäädä liian pintaan. Lehtiruusukkeen tulisi olla maanpinnan tasolla.

Istutuksen jälkeen mansikan taimia kastellaan, säästä riippuen, mieluummin harvemmin, mutta runsaasti kerralla. Pienten pensaiden kasvua voi edistää poistamalla kukkanuput ja rönsyt ensimmäisenä kesänä. Vanhempia, satoa tuottavia taimia tulisi harventaa ja kastella tarpeen mukaan.

Mansikkaa lannoitetaan hyvin niukasti. Ensimmäisinä vuosina taimille riittää syyslannoitus typettömällä pk-lannoitteella. Satoa tuottavia pensaita voi myöhemmin lannoittaa erityisesti marjakasveille tarkoitetuilla lannoitteilla. Liiallinen typpilannoitus huonontaa satoa ja marjojen laatua, ja voi altistaa reheväkasvuisen pensaan sienitaudeille.
Tuotepakkaus:

paino: 1,00 kg

Valmistusmaa: SUOMI

Ominaisuudet
TuoteMansikka Korona 10 kpl
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämansikka
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiFragaria x ananassa 'Korona'
Satoaikakeskikautinen
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheys3kpl/m
AlkuperämaaFI
Taimen koko myytäessä10 kpl/laatikko