Mansikka Lumotar 10 kpl
Tuotekoodi: TA552714010 EAN: 6417189714101

Mansikka Lumotar 10 kpl

Tuotekoodi: TA552714010 EAN: 6417189714101

Tuotekuvaus

Puutarhamansikka 'Lumotar' on kestävä, keskikautinen ja runsassatoinen lajike. Marjat ovat suuria kirkkaanpunaisia ja kauniin kiiltäviä. Maultaan marjat ovat makeita ja sopivat erittäin hyvin tuorekäyttöön ja pakastukseen. Lajikkeella on hyvä vastustuskyky härmää ja hometta vastaan.

Mansikka tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Kasvualustan tulisi olla noin 30 cm paksuinen, lannoitettu ja kalkittu multakerros. Taimet kannattaa istuttaa loivaan, sopivalla katteella katettuun kohopenkkiin. Mansikan oikea istutussyvyys on tärkeää, sillä kasvupiste ei saa peittyä, eikä juuristo jäädä liian pintaan. Lehtiruusukkeen tulisi olla maanpinnan tasolla.

Istutuksen jälkeen mansikan taimia kastellaan, säästä riippuen, mieluummin harvemmin, mutta runsaasti kerralla. Pienten pensaiden kasvua voi edistää poistamalla kukkanuput ja rönsyt ensimmäisenä kesänä. Vanhempia, satoa tuottavia taimia tulisi harventaa ja kastella tarpeen mukaan.

Mansikkaa lannoitetaan hyvin niukasti. Ensimmäisinä vuosina taimille riittää syyslannoitus typettömällä pk-lannoitteella. Satoa tuottavia pensaita voi myöhemmin lannoittaa erityisesti marjakasveille tarkoitetuilla lannoitteilla. Liiallinen typpilannoitus huonontaa satoa ja marjojen laatua, ja voi altistaa reheväkasvuisen pensaan sienitaudeille.
Tuotepakkaus:

paino: 1,00 kg

Valmistusmaa: SUOMI

Ominaisuudet
TuoteMansikka Lumotar 10 kpl
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämansikka
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiFragaria x ananassa 'Lumotar'
Satoaikakeskikautinen
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheys3 kpl/m
AlkuperämaaFI
Taimen koko myytäessä10 kpl laatikko