Mansikka Malwina 10 kpl
Tuotekoodi: TA552716010 EAN: 6417189716105

Mansikka Malwina 10 kpl

Tuotekoodi: TA552716010 EAN: 6417189716105

Tuotekuvaus

Mansikka 'Malwina' on reheväkasvuinen, myöhäisen sadon tuottava lajike. Suuret tummanpunaiset ja kiiltäväpintaiset marjat ovat maultaan miellyttävän hapokkaita ja sopivat hyvin tuorekäyttöön ja hilloihin. 'Malwina' on hyvin satoisa lajike.

Mansikka tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Kasvualustan tulisi olla noin 30 cm paksuinen, lannoitettu ja kalkittu multakerros. Taimet kannattaa istuttaa loivaan, sopivalla katteella katettuun kohopenkkiin. Mansikan oikea istutussyvyys on tärkeää sillä kasvupiste ei saa peittyä, eikä juuristo jäädä liian pintaan. Lehtiruusukkeen tulisi olla maanpinnan tasolla.

Istutuksen jälkeen mansikan taimia kastellaan, säästä riippuen, mieluummin harvemmin, mutta runsaasti kerralla. Pienten pensaiden kasvua voi edistää poistamalla kukkanuput ja rönsyt ensimmäisenä kesänä. Vanhempia, satoa tuottavia taimia tulisi harventaa ja kastella tarpeen mukaan.

Mansikkaa lannoitetaan hyvin niukasti. Ensimmäisinä vuosina taimille riittää syyslannoitus typettömällä pk-lannoitteella. Satoa tuottavia pensaita voi myöhemmin lannoittaa erityisesti marjakasveille tarkoitetuilla lannoitteilla. Liiallinen typpilannoitus huonontaa satoa ja marjojen laatua, ja voi altistaa reheväkasvuisen pensaan sienitaudeille.

Tuotepakkaus:

paino: 1,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMansikka Malwina 10 kpl
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämansikka
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiFragaria x ananassa 'Malwina'
Satoaikamyöhäinen
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheys3kpl/m
AlkuperämaaFI
Taimen koko myytäessä10 kpl kenno
Taimityyppiastiataimi