Mansikka Ria 10 kpl
Tuotekoodi: TA552707010 EAN: 6417189707103

Mansikka Ria 10 kpl

Tuotekoodi: TA552707010 EAN: 6417189707103

Tuotekuvaus

Puutarhamansikka 'Ria' on norjalaista alkuperää oleva jatkuvasatoinen mansikkalajike. Pensas tuottaa marjoja koko satokauden ajan, kesästä pitkälle syksyyn. Pyöreähköt, melko suuret marjat ovat aromikkaita ja miellyttävän hapokkaita. Runsas sato soveltuu hyvin tuorekäyttöön ja pakastukseen.

Mansikka tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Kasvualustan tulisi olla noin 30 cm paksuinen, lannoitettu ja kalkittu multakerros. Taimet kannattaa istuttaa loivaan, sopivalla katteella katettuun kohopenkkiin. Mansikan oikea istutussyvyys on tärkeää, sillä kasvupiste ei saa peittyä, eikä juuristo jäädä liian pintaan. Lehtiruusukkeen tulisi olla maanpinnan tasolla.

Istutuksen jälkeen mansikan taimia kastellaan, säästä riippuen, mieluummin harvemmin, mutta runsaasti kerralla. Pienten pensaiden kasvua voi edistää poistamalla kukkanuput ja rönsyt ensimmäisenä kesänä. Vanhempia, satoa tuottavia taimia tulisi harventaa ja kastella tarpeen mukaan.

Mansikkaa lannoitetaan hyvin niukasti. Ensimmäisinä vuosina taimille riittää syyslannoitus typettömällä pk-lannoitteella. Satoa tuottavia pensaita voi myöhemmin lannoittaa erityisesti marjakasveille tarkoitetuilla lannoitteilla. Liiallinen typpilannoitus huonontaa satoa ja marjojen laatua, ja voi altistaa reheväkasvuisen pensaan sienitaudeille.
Tuotepakkaus:

paino: 1,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMansikka Ria 10 kpl
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämansikka
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiFragaria x ananassa 'Ria'
Satoaikajatkuva
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheys3kpl/m
AlkuperämaaFI
Taimen koko myytäessä10 kpl kenno
Taimityyppiastiataimi