Siemenperuna Nicola
Tuotekoodi: KANNIA50VS5 EAN: 6420617360191

Siemenperuna Nicola

Tuotekoodi: KANNIA50VS5 EAN: 6420617360191

Tuotekuvaus

Nicola on kiinteämaltoinen ja sileäkuorinen talviperuna, joka sopii keitto-, laatikko- ja salaattiruokiin. Nicola-perunan mukulat ovat pitkänomaisia, matalasilmäisiä ja keltamaltoisia. Satoisa, suosittu luomuviljelyssä. Nicola-perunan tärkkelyspitoisuus on alhainen. Ruven- ja ankeroisen kestävä. Siemenperuna Nicola on erittäin viljelyvarma. Viljely onnistuu kaikilla perunalle soveltuvilla maalajeilla.
Tuotepakkaus:

mitat: 33,0 cm (l) x 50,0 cm (k) x 25,0 cm (p)

paino: 5,00 kg

Valmistusmaa: SUOMI

Perunan idut katkeavat helposti

Pääsääntö on, että peruna ei varmasti anna periksi, vaikka ensimmäiset idut katkeaisivat, se puskee kyllä uutta.
Sato paranee, sillä monella vähän ”laiskalla” lajikkeella on taipumusta kasvattaa yksi tai kaksi pääitua, jolloin maavarsien ja sen myötä mukuloiden määrä jää pienemmäksi. Kun nämä ensimmäiset harvat idut katkaistaan, niin siemenperuna hiukan sisuuntuu ja puskee entistä enemmän uusia ituja tilalle. Silmujahan on joka puolella perunaa, mutta kaikki eivät lähde kasvamaan.
Itujen katkeaminen on huono juttu vain silloin, jos hyvin itäneen perunan idut katkeavat juuri ennen istutusta. Silloin tietenkin uusien kasvattaminen kestää jonkin aikaa, jolloin kasvuun lähtö ja sen myötä sadonkorjuu viivästyy. Tosin jos ilmat sillä välin lämpenevät, niin taimettumisen jälkeinen alkukehitys voikin olla nopeampaa, kuin se olisi ollut niillä aiemmilla iduilla, jolloin kasvusto ottaa syntynyttä eroa kiinni. Näin usein käytännössä käy.
Ei siis haittaa, vaikka idut katkeavat.