Siemenperuna Siikli
Tuotekoodi: KANSIA501 EAN: 6420617361082

Siemenperuna Siikli

Tuotekoodi: KANSIA501 EAN: 6420617361082

Tuotekuvaus

Siikli on kesä- ja syysperunalajike, joka sopii keitinperunaksi, laatikkoruokiin ja salaatteihin. Siemenperuna Siiklin mukula on keskikokoinen, kuori vaalea ja ohut, malto voimakkaan keltainen ja kiinteä. Se on altis virustaudeille, perunarutolle ja –ruvelle. Siikli on syövän kestävä.
Tuotepakkaus:

mitat: 25,0 cm (l) x 30,0 cm (k) x 20,0 cm (p)

paino: 1,00 kg

Huomioitavaa perunoiden verkkokauppatilauksista

Perunoiden toimitus verkkokaupasta

Koska siemenperunat eivät kestä pakkasta, perunoita voi alkukeväällä tilata vain myymälänoutona niistä myymälöistä, mistä kyseinen tilaus voidaan kokonaisuudessaan keräillä. Kun ilmat ovat lämmenneet sen verran, etteivät perunat enää jäädy toimitusprosessin aikana, perunoita voi tilata verkkokaupasta myös Postin ja Matkahuollon toimituksina.

 

Perunan idut katkeavat helposti

Pääsääntö on, että peruna ei varmasti anna periksi, vaikka ensimmäiset idut katkeaisivat, se puskee kyllä uutta.
Sato paranee, sillä monella vähän ”laiskalla” lajikkeella on taipumusta kasvattaa yksi tai kaksi pääitua, jolloin maavarsien ja sen myötä mukuloiden määrä jää pienemmäksi. Kun nämä ensimmäiset harvat idut katkaistaan, niin siemenperuna hiukan sisuuntuu ja puskee entistä enemmän uusia ituja tilalle. Silmujahan on joka puolella perunaa, mutta kaikki eivät lähde kasvamaan.
Itujen katkeaminen on huono juttu vain silloin, jos hyvin itäneen perunan idut katkeavat juuri ennen istutusta. Silloin tietenkin uusien kasvattaminen kestää jonkin aikaa, jolloin kasvuun lähtö ja sen myötä sadonkorjuu viivästyy. Tosin jos ilmat sillä välin lämpenevät, niin taimettumisen jälkeinen alkukehitys voikin olla nopeampaa, kuin se olisi ollut niillä aiemmilla iduilla, jolloin kasvusto ottaa syntynyttä eroa kiinni. Näin usein käytännössä käy.
Ei siis haittaa, vaikka idut katkeavat.