Tehokomposti 5 l
Tuotekoodi: HA80308 EAN: 6430013880308

Tehokomposti 5 l

Tuotekoodi: HA80308 EAN: 6430013880308

Tuotekuvaus

Tehokomposti-kompostinheräteaine on lähes ainoa luonnonmukainen keino omenan muumiotaudin torjuntaan.

Muumiotaudille ei ole löydetty tai pystytty kehittämään "normaaleja" torjunta-aineita, vaan ainoita keinoja on ollut saastuneiden hedelmien ja lehtien keruu ja hävittäminen omenanviljelyalueilta. Näillä keinoin pystytään pitämään kurissa osittain itiöpesäkkeiden kasvualustat ja täten rajoittamaan niiden tulevien kausien esiintymistä.
Nyt on pitkäaikaisissa kokeissa ja myös käytännön viljelmillä päästy parhaisiin tuloksiin käyttämällä UREA-ruiskutusta syyskaudella. Tehokomposti on 99 % ureaa, joka nopeuttaa kompostoitumista. Luonnonmukainen keino muumiotaudin torjuntaan; ruiskuta syksyllä pudonneet omenapuiden lehdet 5 % liuoksella.
Keino ei ole missään muodossa nopea ja se vaatii useamman vuoden ajan syysruiskutuksen suorittamisen. UREA-ruiskute annetaan 5 %:n liuoksena ja teho perustuu lehtimassan nopeaan kompostoitumiseen ja lahoamiseen. Tällä keinoin hävitetään muumiotaudin itiöpesäkkeiden kasvualusta ja kun otollinen kasvualusta katoaa, myös itse tauti alkaa pikkuhiljaa häviämään.

Tuloksia näkyy jo 1-2 vuoden kuluessa ja ammattiviljelmillä, joissa torjuntatapaa on käytetty jo vuosien ajan, on päästy käytännössä nollarajalle taudin esiintymisessä.

Tehokomposti on pakattu kannellisiin ämpäreihin, joten sitä on helppo käsitellä ja säilyttää.

Tuotepakkaus:

mitat: 22,5 cm (l) x 20,0 cm (k) x 22,5 cm (p)

paino: 4,00 kg

Valmistusmaa: PUOLA