Biolan Turvemulta 50 l
Tuotekoodi: BI55543500 EAN: 6411960054356
Avainlippu logo

Biolan Turvemulta 50 l

Tuotekoodi: BI55543500 EAN: 6411960054356

Tuotekuvaus

Biolan Turvemulta on valmiiksi kalkittu ja lannoitettu luonnonmukainen turve‐multaseos. Kuohkeassa ja ilmavassa multaseoksessa yhdistyvät turpeen ja mullan hyvät ominaisuudet. Turvemullalla on hyvä ravinteiden ja veden pidätyskyky ja siihen muodostuu viljelyn aikana kestävä mururakenne. Biolan Turvemulta on ihanteellinen kasvualusta esimerkiksi parvekelaatikoihin, ruukkuistutuksiin, kasvihuoneeseen ja viljelylaatikoihin.

Käyttö:

Kasvihuoneessa ja viljelylaatikoissa tulisi kasvualustakerroksen olla vähintään 25 cm. Tällöin turvemullan ravinnevarat riittävät useimmille kasveille koko kesäksi. Paljon ravinteita tarvitseville kasveille kuten tomaateille ja kurkuille voi antaa lisälannoitukseksi esimerkiksi Biolan Luonnonlannoitetta kerran kuussa.

Parvekelaatikoihin ja kukka-altaisiin voi tehdä varastolannoituksen koko kesäksi. Laatikon pohjalle levitetään, laatikon koosta riippuen, 0,5-2 litraa esimerkiksi Biolan Luonnonlannoiterakeita, jonka jälkeen laatikko täytetään normaalisti turvemullalla. Kasvien juuret hakevat tästä lannoitevarastosta kasvukaudella tarvitsemansa ravinteet, eikä lisälannoitusta tarvita.

Maanparannukseen sopiva käyttömäärä on säkillinen turvemultaa kahdelle neliömetrille.
Turvemulta lisää maan kuohkeutta ja multavuutta sekä parantaa vedenpidätyskykyä. Turvemulta sopii maanparannukseen esimerkiksi jäykille hiesu- ja savimaille tai ravinneköyhille hieta- ja hiekkamaille. Turvemullan voi sekoittaa maahan talikon tai puutarhajyrsimen avulla. Turvemultaa voi käyttää maanparannukseen myös esimerkiksi kasvihuoneessa, kasvimaalla ja kukkapenkeissä.

Biolan Turvemulta sisältää kompostiseosta (broilerinlanta, puunkuorirouhe, vaalea ja tummaa kasvuturve) sekä vaaleaa kasvuturvetta. Turvemulta on kalkittu magnesium pitoisella kalkkikivijauheella.
Ravinnepitoisuudet:
Typpi (N) vesiliuk. 150 mg/l, (1300 mg/kg ka) Fosfori (P) liukoinen 100 mg/l, (840 mg/kg ka) Kalium (K) liukoinen 500 mg/l, (4200 mg/kg ka)
pH: 6

Soveltuu luomuviljelyyn.

Lavakoko: 70 säkkiä

Tuotepakkaus:

mitat: 42,0 cm (l) x 12,0 cm (k) x 64,0 cm (p)

paino: 15,00 kg