Kasvivalo auttaa taimia kasvamaan

Vaikka kesään on vielä matkaa, alkaa taimien esikasvatus olla ajankohtaista. Jos haluat kasvattaa esimerkiksi chilit siemenestä asti, kannattaa ne kylvää jo nyt. Näin varmistat sen, että ne ehtivät kasvaa Suomen lyhyen kesän aikana – ja tuottaa satoa.

Sisätiloissa on taimille kuitenkin talviaikaan liian pimeää, vaikka ne saisivat jonkin verran luonnonvaloa ikkunoiden kautta. Tavallinen huonevalaistus ja auringonvalo eivät yksinkertaisesti riitä. Avuksi kannattaa ottaa kasvivalot. Niiden oikeanlaisessa valossa voit kasvattaa versoja missä ja milloin vain. Myös viherkasvit ilahtuvat lisävalosta talvisin.

Taimet kiittävät lisävalosta

Lisävaloa kasveille talviaikaan

Kasvivaloa kannattaa käyttää etenkin helmi-maaliskuussa, sillä taimet tarvitsevat valoa. Taimet kasvavat kyllä vähässäkin valossa, mutta tällöin ne venyvät vain pituutta. Jotta taimista tulee vahvoja, lisävalo on tarpeen.

Kasvit kaipaavat myös pimeää eli lepoaikaa. Kasvivaloa ei siis tarvitse pitää päällä yötä päivää, vaan noin 12 tuntia valoa riittää. Kasvivaloa käytettäessä taimien veden ja ravinteiden tarve lisääntyy, joten muista kastella taimiasi riittävästi.

Mikä tahansa lamppu ei kuitenkaan aja asiaa, vaan taimikasvatuksessa on hyvä käyttää nimenomaan tätä tarkoitusta varten suunniteltua kasvivaloa.

Miten kasvivalo eroaa tavallisesta lampusta?

Kasvivalon valo on suunniteltu kasveja varten. Kasvit tarvitsevat siniviolettia eli sinistä ja punaista valoa, sillä se saa ne kasvamaan sekä pituutta että leveyttä. Samanväristä valoa tarvitaan myös yhteyttämiseen. Kasvivaloissa nämä tarpeet on otettu huomioon, ja niissä on kasveille sopiva spektri, jossa on paljon sinisiä ja punaisia aallonpituuksia.

Kasvivaloissa on huomioitu myös värilämpötila, jota mitataan kelvineissä (K). Mitä korkeampi arvo on, sitä kylmemmän sävyistä on valo. Perinteisen hehkulampun värilämpötila on 2700 K ja halogeenilampun 3000 K. Meillä myynnissä olevien Nelson
Gardenin kasvivalaisimien värilämpötila on 6400 K, joka sopii erityisen hyvin taimien, kuten chilin, kasvatukseen.

Kasvivalaisimia on saatavilla niin loisteputkina kuin ledeinä, niin listamaisina valaisimina kuin yksittäisinä lamppuina.

Meiltä löydät Nelson Gardenin kasvivalot. Tutustu laajentuneeseen valikoimaamme!