Pihakalusteiden öljyäminen

Pihakalusteet säilyvät öljyttyinä pidempään
 

Säännöllisellä öljyämisellä pihakalusteesi säilyvät kauniina ja uudenveroisina pidempään.

Aurinko, kosteus, sade, ilmansaasteet sekä lämpötilanvaihtelut rasittavat pihakalusteiden ja -rakenteiden pintoja. Helpoin tapa huoltaa, ja näin ylläpitää kalusteiden käyttöikää on sivellä kalusteiden pintaan uudet öljyt. Öljykäsittely suositellaan tehtävän 2-3 kertaa kevään ja kesän aikana.

Kunnon pohjatyö on tärkein osa-alue, jotta käsittelemäsi puu säilyy hyvänä mahdollisimman pitkään.

 
Kalusteet on pestävä huolellisesti ennen öljyämistä

Ensimmäisenä puhdistetaan ja pestään kalusteet. Työn tekemiseen saattaa riittää kostea rätti, mutta jos pinttynyttä likaa on enemmänkin niin pesusieni ja harja ovat oiva vaihtoehto. Painepesurin käytössä tulee olla tarkkana, koska usein se on liian kovakourainen pesumenetelmä.

Pesuaineena suosittelemme biohajoavaa Biocomp pesuainetta. Homehtuneet pinnat on pestävä pois Tikkurilan homeenpoistolla, sillä home kasvaa helposti uuden pinnan läpi. Huuhtele ja anna kuivua hyvin. Ennen öljyn levittämistä tarkista puun pinta. Jos se on karkea, niin on syytä hioa pintaa kevyesti. Hionnan jälkeen on myös pyyhittävä syntynyt hiontapöly pois.

 
Öljyn voi levittää esimerkiksi siveltimellä

Seuraavaksi öljytään kalusteet. Muista sekoittaa öljy huolellisesti. Öljyn voi levittää joko siveltimellä tai sienellä. Käsittely kannattaa toistaa tarvittaessa varsinkin huokoista puuta käsiteltäessä. Lopuksi pyyhitään ylimääräinen imeytymätön öljy pois nukkaamattomalla rätillä.

Säännöllisellä kalusteiden öljyämisellä pihakalusteesi säilyvät vuodesta toiseen uudenveroisina. Tehty työ maksaa itsensä takaisin, kun ei kolmen vuoden välein tarvitse ostaa harmaantuneiden kalusteiden tilalle uusia.

 

Katso verkkokaupastamme sinulle sopivin öljy ja muut tarvikkeet

 
 
 
Öljytty ja öljyämätön tuoli