Neste

Öljyä kaadetaan lasipurkista toiseen kumihanskat kädessä.

Suomessa kehitetyillä Nesteen moottoriöljyillä ja voiteluaineilla voit olla varma, että kalustosi suorituskyky ja luotettavuus säilyvät vaikeimmissakin olosuhteissa. Nesteen voiteluaineet kehitetään yhteistyössä maailman johtavien raskaan kaluston ajoneuvovalmistajien kanssa. Advanced Technology by Neste -perusöljyn ansiosta voiteluöljyjen tehoa lisäävä lisäaineistus toimii kaikissa tilanteissa parhaalla mahdollisella tavalla.


SAE-luokitus määrittelee vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyjen juoksevuuden ottamatta mitään muita ominaisuuksia huomioon. Vaihteistoissa ja vetopyörästöissä öljyjen talvikäyttöluokat ovat SAE 70W, 75W, 80W ja 85W: mitä pienempi luku on, sitä kylmemmissä olosuhteissa öljy säilyy toimintakykyisenä. Vastaavasti kesäkäyttöluokat ovat 90 ja 140.

Mitä vaativampi käyttötarkoitus ja -kohde on, sitä kehittyneempi on käytetty perusöljy sekä lisäaineistus. Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyissä käytetään EP (Extreme Pressure) -lisäaineistusta.

Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyjen SAE-viskositeetti viittaa erilaisiin ominaisuuksiin kuin moottoriöljyjen SAE-viskositeetti: näiden kahden öljytyypin ominaisuudet eivät ole keskenään verrannollisia.