Pillike on kukistettavissa – mutta onko kyseessä kirjo- vai peltopillike?

Ruiskuttamaton ja Chekker Plus 0,45 L ruiskutus

Viimeisten vuosien aikana on tullut paljon kysymyksiä pillikkeen torjunnasta. Erityisesti on kysytty, kuinka vaikea pillike on torjua ja millä valmisteilla torjunta onnistuu varmimmin. Tiesitkö, että pillikkeitä on eri lajeja ja ne reagoivat eri tavoin rikkakasviaineisiin?

Olemme testanneet useampana kasvukautena Chekker Plus-valmistetta pillikkeeseen, ja teho on ollut erittäin hyvä. Viime kesänä testipaikkana oli maatila Etelä-Pohjanmaalla, jolla on ollut vuosia vaikea pillikeongelma useammalla lohkolla. Chekker Plus ruiskutettiin testilohkoille, joissa osa pillikkeistä oli taimettunut aikaisin ja osa pilkkeistä oli ruiskutushetkellä kohtuu suuria. Elokuun kasvustokierroksella totesimme viljelijäpariskunnan kanssa, että teho oli hyvä, koska pillikettä ei näkynyt juuri lainkaan. Muutamat suuret yksilöt olivat jäänet kuivuneena pystyyn.

Pelloilla pillikettä voit havaita pariakin eri lajia; kirjopillikettä sekä peltopillikettä. Ne kestävät eri tavalla rikkakasvien torjunta-aineita. Viime kesän Luken kokeessa kirjopillike kuoli helposti rikkakasviaineen ruiskutuksesta kun taas peltopillike oli sitkeämpi ja jatkoi kasvua usean markkinoilla olevan rikkakasviaineen ruiskutuksen jälkeen. Chekker Plus kuitenkin tehosi peltopillikkeeseen hyvin.

Kuinka erottaa lajit toisistaan? Peltopillikkeessä on vaaleanpunertavat kukat ja kirjopillikkeessä kellertävät joissa keskiliuska on violetti.

Chekker Plus on uusi rikkakasvien torjunta-aine vehnälle, ohralle ja rukiille. Se torjuu pillikeen lisäksi ohdakkeen, valvatin ja suuren joukon muita leveälehtisiä rikkakasveja. Tuote on Hankkijan kasvinsuojeluaineiden ennakkomyynnissä.

Liittyvät tuotteet