Viimeinkin lämpenee – myös nurmen rikat heräävät

Primus XL on apilattomien rehunurmien rikkatorjunnan avain. Useilla alueilla Suomessa peltokanankaali on noussut yleisimmäksi rehunurmien rikkakasviksi. Hyvin varhain keväällä peltokanankaalen väri voi olla voimakkaan sinertävä ja siksi tunnistaminen voi joskus tuntua vaikealta. Primus XL tehoaa siihen erinomaisesti.

Primus XL sisältää tuplamäärän florasulamia verrattuna esimerkiksi Cleave-tuotteeseen. Tällä on merkitystä, koska juuri florasulami tuo toimintavarmuuden viileisiinkin käsittelyolosuhteisiin.

Käyttömäärä on 1 l/ ha. Käsittelyajankohta on hyvin aikaisin keväällä, kun rikat ovat hyvässä kasvussa. Myös voikukka aloittaa kasvun samoihin aikoihin, vaikka usein ongelmaan havahdutaan vasta, kun kukinta alkaa. Rikkojen torjunnan kanssa samaan ajankohtaan sopii hyvin hivenlannoitus. Sekä YaraVITA Amazinc (sinkki ja mangaani) että YaraVITA Thiotrac 300 (typpi ja rikki) voidaan ruiskuttaa tankkiseoksena Primus XL:n kanssa.

Primus XL käyttömäärä on 1 l/ha, käyttö on sallittua apilattomille nurmille ja varoaika 7 vrk. Tuotteella ei ole pohjavesialueiden käytön rajoitusta.


Peltokanankaali tulee torjua varhain keväällä ennen kukintaa.

Peltokanankaalen voimakkaan sinertävä lehtien väri on tavallista hyvin viileissä olosuhteissa.
Liittyvät tuotteet