Junkkari D-malli
Tuotekoodi: JJD32
Avainlippu logo

Junkkari D-malli

Tuotekoodi: JJD32

Tuotekuvaus

Junkkari D-sarja on aito suorakylvökone, joka soveltuu erinomaisesti myös muokatun maan kylvöön.

D-sarjan vantaisto on avara ja vantaiden riviväli on 16,7 cm. Järeässä kaksoiskiekkovantaassa käytetään halkaisijaltaan 445 mm kulutusteräksestä valmistettuja kiekkoja, joiden suuren halkaisijan ansiosta vetotehon tarve on alhainen ja vantaisto läpäisee kasvijätteet kevyilläkin mailla erinomaisesti. Junkkarin D-sarjan vannaspainatusalue 60-250kg on kokoluokassaan markkinoiden laajin ja hydraulisesti säädettävissä ajon aikana. D-sarjan vantaistossa huomiota on kiinnitetty myös huollettavuuteen. Rasvauskohteet on putkitettu vantaiden päälle, missä ne ovat helposti saavutettavissa.

Kylvösyvyyden hallinta tapahtuu D-sarjassa vantaan vierelle sijoitetuilla suurella kannatinpyörillä. Näin vannas saadaan seuraamaan tarkasti säädettyä kylvösyvyyttä juuri siemenen maahansijoituskohdassa. Siementen kylvövakoon sijoittuminen varmistetaan erillisellä ohjurikielekkeellä ja myös lannoite sijoitetaan siemenriviin. Jousikuormitteinen sulkijapyörä sulkee kylvöuran ja varmistaa onnistuneen kylvötuloksen.

Tuotepakkaus:

paino: 12200,00 kg

Tekniset tiedot

TuoteJunkkari D300 -kylvölannoitin
Työleveys, (m)3,0
Säiliön tilavuus, (l)4 200
Täyttökorkeus, (m)2,33
Koneen paino, (kg)4 500
Tehontarve, (kW/hv)Min. 60 kW / 80 hv
Kuljetusleveys, (m)3,0
SiemensyöttöKaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla
Vannaspaino min/max (kg)60-250
Riviväli, (cm)16,7
Kylvövantaiden määrä (kpl)18
Rengaskoko7,5 x 20"

 

Junkkari D-mallin vantaisto

1. Vantaan runkolevy on vahvaa teräslevyä. Sen kestävä ja vahva rakenne siirtää vannaspainotuksen teräville kiekoille, maksimissaan 250 kg voimalla.

2. Kiekot leikkaavat helposti kovan maan, ja oljen. Kiekot ovat materiaaliltaan Hardox 450 terästä ja halkaisijaltaan 445 mm.

3. Kiekot pyörivät huoltovapailla, laadukkailla, kaksirivisillä SKF 3306A laakereilla.

4. Kannatinpyörä on asennettu vannaskiekon vierelle. Tämä rakenne antaa mahdollisuuden vannaskiekolle seurata pellon pintaa siitä kohtaa, missä se kulkee ja sijoittaa siemenen tarkasti haluttuun syvyyteen.

5. Vantaan kieli painaa siemenet tarkasti kylvörivin pohjalle, jopa isolla kylvönopeudella ajettaessa.

6. Säädettävä sulkijapyörä sulkee siemenrivin ja tiivistää maan. Siemen ja lannoite saavat paremman hyödyn maan kosteudesta.

 

Junkkari-kylvölannoittimien ominaisuudet

 

Varmatoiminen syöttölaitteisto

Varmatoiminen maapyöräveto
Oikein mitoitettu maapyörä takaa varmatoimisen voimansiirron kaikissa olosuhteissa eikä rajoita kylvönopeutta.

Syöttölaitteiston suunnittelussa on panostettu varmatoimisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Junkkarin kylvölannoittimet on suunniteltu niin, että kylvö ei keskeydy sähköhäiriön sattuessa, vaan kylvöjä voidaan jatkaa mekaanisen voimansiirron ansiosta.

Junkkari SMTD-mallien syöttölaitteiston voima tuotetaan varmatoimisella maapyörällä.

Tarkka kylvömäärän säätö

Kylvömäärän säätö vaihdelaatikolla
Kylvömäärän säätö tapahtuu tarkasti ja portaattomasti vaihdelaatikolla. Valittavissa on myös sähköinen kaukosäätö.

Syöttömäärää säädetään portaattomasti vaihdelaatikolla muuttamalla syöttörullan pyörimisnopeutta. Syöttö tapahtuu aina koko syöttörullan leveydellä, jolloin koneen syöttö on tarkka myös pienillä kylvömäärillä ja kaikilla ajonopeuksilla.

Kylvettäessä piensiemeniä käytetään niiden syöttöön erikseen suunniteltua nastatelaa. Näin piensiemenen kylvömäärä saadaan erittäin tarkaksi, vaikka kylvömäärät olisivat vain muutamia kiloja.

Suuret säiliöt

Isot säiliöt, tasot ja askelmat
Junkkarin koneissa kaikki askelmat ja tasot ovat vakiona, mikä parantaa työskentelyturvallisuutta.

Junkkari SMTD-malleissa on kokoluokassaan markkinoiden suurimmat säiliöt. Säiliöissä on säädettävä väliseinä ja lukittava jousipressu, jonka sijainti on muutettavissa väliseinän asennon mukaan.

Kolmemetrisen säiliön kokonaistilavuus on 4 200 l ja neljämetrisen 5 700 l. Junkkari on erinomainen valinta, kun tavoitellaan pitkää säiliöiden täyttöväliä ja suurta kylvösaavutusta.

Tehokasta jyräystä ja varmaa kulkua

Telipyörästö ja jälkihara
Telirakenteen ansiosta pyörästö myötäilee maaston muotoja. Vakiovarusteinen jälkihara viimeistelee kylvöjäljen.

Jyräpyörästö on varustettu suurilla 20" traktorikuvioisilla renkailla, minkä ansiosta koneet ovat kevyitä vetää ja maan lauttaamisriski vähenee. Suurilla renkailla säästetään myös polttoainekustannuksissa ja maan rakennetta pienemmän pintapaineen ansiosta.

Telirakenteen ansiosta pyörästö mukautuu erinomaisesti maaston muotoihin. Jyräys on tasaista ja siirtoajo vakaata myös täysin säiliöin. Pyörästön vahva ja avara runko takaavat helpon puhdistettavuuden ja huoltokohteet ovat hyvin esillä.

Vakiovarusteinen jälkihara haraa kylvörivien välit ja rikkoo renkaan jyräämän pinnan. Haraus estää pinnan kuorettumista ja hidastaa kosteuden haihtumista. Koneen puolinostotoiminto pitää haran maassa myös päisteessä käännyttäessä.

 
Junkkari SMTD-sarjan kylvölannoittimet