Junkkari D-malli
Tuotekoodi: JJD32
Avainlippu logo

Junkkari D-malli

Tuotekoodi: JJD32

Järeä Junkkari D300 tarjoushintaan 54 900,- (alv 0%) 30.04.2024 asti

 • Markkinoiden suurin säiliö, tilavuus 4200 l
 • Kulutuskestävä Hardox-kaksoiskiekkovannas, hydraulinen painatus 60-250 kg
 • ISOBUS-ohjaus lannoitteen & siemenen kaukosäädöllä (näyttö myydään erikseen)
 • Pyöränvälijyrä 10,0/75-15,5” -renkailla
 • Telijyräpyörästö 20” -renkailla ja keskitetyllä rasvauksella
 • Jälkihara päistenosto -toiminnolla
 • Ruiskutusurakytkimet siemen & lannoite
 • Työtasot ja askelmat
 

Tuotekuvaus

Junkkari D-malli on erittäin tehokas ja järeä suorakylvökone, joka soveltuu erinomaisesti myös muokatun maan kylvöön

Junkkarin D-mallin järeässä kaksoiskiekkovantaassa käytetään halkaisijaltaan 445 mm Hardox 450 -kulutusteräksestä valmistettuja kiekkoja. Teräväreunaiset kiekot leikkaavat helposti kovan maan ja kasvijätteen. Junkkarin D-mallin hydraulisesti säädettävä 60-250kg vannaspainatus varmistaa maahan tunkeutumisen myös kaikkein kovimmilla savimailla ja erittäin kuivissa olosuhteissa.

Junkkarin D-mallin kylvösyvyyden hallinta tapahtuu vantaan vierelle sijoitetuilla suurella kannatinpyörillä. Näin vannas saadaan seuraamaan tarkasti haluttua kylvösyvyyttä juuri siitä kohdasta, missä siemen sijoitetaan maahan. Vantaan ohjurikieleke varmistaa siementen sijoittumisen kylvövaon pohjaan hyötymään maan kosteudesta. Myös lannoite sijoitetaan siemenriviin. Jousikuormitteinen sulkijapyörä sulkee kylvöuran ja tiivistää maan varmistaen onnistuneen kylvötuloksen.

Avaran vantaistorakenteen ja vantaiden suuren halkaisijan ansiosta Junkkari D-mallin vetotehon tarve on alhainen ja vantaisto läpäisee kasvijätteet kevyilläkin mailla erinomaisesti. Junkkarin D-mallin vantaistossa huomiota on kiinnitetty myös huollettavuuteen. Rasvauskohteet on putkitettu vantaiden päälle, missä ne ovat helposti saavutettavissa.

Tekniset tiedot
TuoteJunkkari D300 -kylvölannoitin
Työleveys, (m)3,0
Säiliön tilavuus, (l)4 200
Täyttökorkeus, (m)2,33
Koneen paino, (kg)4 500
Tehontarve, (kW/hv)Min. 60 kW / 80 hv
Kuljetusleveys, (m)3,0
SiemensyöttöKaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla
Vannaspaino min/max (kg)60-250
Riviväli, (cm)16,7
Kylvövantaiden määrä (kpl)18
Rengaskoko7,5 x 20"
 

Erittäin järeä ja laadukas kaksoiskiekkovannas

1. Vantaan runkolevy on vahvaa teräslevyä. Sen kestävä ja vahva rakenne siirtää vannaspainotuksen teräville kiekoille, maksimissaan 250 kg voimalla.

2. Terävät kiekot leikkaavat helposti kovan maan ja oljen. Kiekkojen halkaisija on 445 mm ja materiaali erittäin kestävä Hardox 450 -kulutusteräs.

3. Kiekot pyörivät suurikokoisilla ja huoltovapailla kaksirivisillä SKF 3306A -viistokuulalaakereilla.

4. Kannatinpyörä on asennettu vannaskiekon vierelle. Tämä rakenne antaa mahdollisuuden vannaskiekolle seurata pellon pintaa siitä kohtaa, missä se kulkee. Oikea-aikaisella syvyydenhallinnalla varmistetaan siemenen sijoitus tarkasti haluttuun syvyyteen myös vaihtelevissa olosuhteissa.

5. Vantaan kieli painaa siemenet tarkasti kylvörivin pohjalle, jopa isolla kylvönopeudella ajettaessa.

6. Säädettävä sulkijapyörä sulkee siemenrivin ja tiivistää maan. Siemen ja lannoite saavat paremman hyödyn maan kosteudesta.

Varmatoiminen ja tarkka mekaaninen syöttölaitteisto

Varmatoiminen maapyöräveto
Oikein mitoitettu maapyörä takaa varmatoimisen voimansiirron kaikissa olosuhteissa eikä rajoita kylvönopeutta.

Junkkarin tarkka syöttökoneisto rakentuu ajonopeuteen mukautuvasta mekaanisesta vedosta. Maapyörä ja kardaani ottavat vedon luotettavasti maasta ja vaihdelaatikot sekä täysleveät syöttörihlat huolehtivat syöttömääristä.

Mekaaninen syöttölaitteisto on tarkka, varmatoiminen ja viljelijälle luotettava valinta. Syöttörullat ovat konsernin oman muovitehtaan tuotantoa ja vaihdelaatikot Junkkarin itse valmistamia.

Siemensyöttölaitteet

Siemensyöttölaitteet

Kaksiosaiset nastasyöttölaitteet koostuvat viljoille käytettävästä mustasta syöttörullasta sekä piensiemenelle käytettävästä keltaisesta, kapeammasta rullasta. Viljankylvössä rullia yhdistää punainen lukitusnasta, joka vapautetaan siirryttäessä piensiemenen kylvöön.

Lannoitesyöttölaitteet

Lannoitesyöttölaitteet

Lannoiterullat ovat täysleveät ja isommilla syöttökoloilla varustettuja, jotta ne syöttävät myös lannoitekokkareet tehokkaasti. Täysleveä rulla tuo tarkkuutta pienille syöttömäärille verrattuna perinteiseen rullasyöttöön, jossa rullan leveyttä säädetään suhteessa syöttöaukkoon. Lannoiterullalla suositellaan kylvettäväksi myös isommat siemenet, kuten herne ja härkäpapu.

Tarkka kylvömäärän säätö

Kylvömäärän säätö vaihdelaatikolla

Syöttömääriä säädetään vaihdelaatikon pyörimisnopeutta muuttamalla. Vaihdelaatikoilla saavutetaan tarkat ja tasaiset syöttömäärät myös pienillä siemenmäärillä, jopa rapsin muutaman kilon kylvömäärillä ja samalla vältetään syöttörullien nopea kuluminen.

G-Wizard -ohjaimella varustettuun koneeseen on lisävarusteena saatavana lannoitteen sähköinen kaukosäätö, jolla lannoitemääriä voidaan muuttaa ajon aikana lohkon sisällä maalajin vaihdellessa.

Valitsemalla koneeseen ISOBUS-ohjaus, voidaan kaikki syöttölaitteet varustaa kaukosäädöllä. Tällöin lannoitteen lisäksi siemen- ja piensiemenmäärät ovat säädettävissä sähköisesti ohjaamosta tai automaattisesti levityskartan mukaan (TC-GEO). Junkkarin ISOBUS-ohjaus on AEF-sertifioitu.

Markkinoiden suurimmat säiliöt tehokkaaseen kylvöön

Isot säiliöt ja askelmat
Säiliössä on tarra, josta voidaan arvioida jäljellä oleva siemenmäärä, helpottaen tulevaa lajikkeen vaihtoa.

Junkkari SMTD-mallien Plus-säiliöt on kokoluokassaan markkinoiden suurimmat. Säiliöissä on säädettävä väliseinä ja lukittava jousipressu, jonka sijainti on muutettavissa väliseinän asennon mukaan.

Säiliössä on vakiona lannoiteseulat ja säiliön sisällä askelmat helpompaan säiliöön kiipeämiseen. Lisävarusteena säiliöön voidaan asentaa kamerat. Kameroiden kautta voidaan tarkkailla siemenen ja lannoitteen riittävyyttä ja kylvää säiliö täysin tyhjäksi.

Junkkarin 3 metrisen koneen Eco-säiliön kokonaistilavuus on 2700 litraa. Varustettaessa kone Plus-säiliöllä kokonaistilavuus nousee 4200 litraan ja vastaavasti 4 metrisen koneen 5700 litraan. Tämä tarkoittaa viljankylvössä 3 metrin koneella noin 5 ha:n ja 4 metrin koneella noin 7 ha:n kylvöalaa yhdellä säiliöllä.

Junkkarin koneissa piensiemenlaatikot ovat pääsäiliön ulkopuolella, joten niillä on mahdollista kasvattaa kokonaistilavuutta. Piensiemenlaatikoiden tilavuudet ovat 3 m koneessa noin 285 litraa ja 4 m koneessa noin 380 litraa. Kylvökone voidaan varustaa myös kahdella piensiemenlaatikolla, jolloin piensiemenlaatikot asennetaan sekä koneen eteen että taakse.

Suuret renkaat säästävät maata ja rahaa

Telipyörästö
20-tuumaisten renkaiden ansiosta kone on kevyt vetää ja suuret renkaat vähentävät huomattavasti maan lauttaamisriskiä.

Junkkarin pyörästö on varustettu 7,5x20” traktorikuvioisilla renkailla, mikä takaa toimivuuden myös kaikkein kevyimmillä maalajeilla. Suurilla renkailla säästetään polttoainekustannuksissa ja maan rakenne pysyy parempana pienemmän pintapaineen ansiosta.

Pyörästö on mitoitettu siten, että siirtoajo täysillä säiliöillä on mahdollista. Pyörästön vahva ja avararakenteinen runko on helppo puhdistaa ja huoltokohteet ovat hyvin esillä. Pyörän laakereiden rasvaus onnistuu helposti uuden keskitetyn voitelun ansiosta.

Telityyppisen toimintaperiaatteen ansiosta pyörästö mukautuu erinomaisesti maaston muotoihin, olipa kyseessä notko pellossa tai kupera soratie. Jyräys on tasaisempaa ja kulku siirtoajossa vakaampaa kuin jäykkärakenteisilla ratkaisuilla.

Jälkihara viimeistelee kylvöjäljen

Jälkihara

Junkkarin 3 ja 4 m koneissa jälkihara on vakiovaruste, koska sen käytöstä on kiistattomia hyötyjä. Jälkihara haraa kylvörivien välit ja rikkoo renkaan jyräämän maan pinnan. Hyvin harattu kuohkea maakerros estää pinnan liettymistä ja kuorettumista sekä säilyttää elintärkeän kosteuden maassa. Koneen puolinostotoiminto pitää haran maassa myös päisteessä käännyttäessä.

Turvallinen käyttää

Suurten, ritilälevystä valmistettujen työtasojen ansiosta koneen ympärillä on helppo ja turvallinen liikkua.

Junkkarin kylvölannoitin on suunniteltu helpoksi ja turvalliseksi käyttää. Koneen edessä ja takana on vakiovarusteena suurikokoiset ritilälevystä valmistetut täysleveät työskentelytasot ja portaat. Koneen ympärillä on helppo liikkua niin täytön kuin puhdistuksenkin yhteydessä.

Ritilälevy on rakenteena turvallinen, sillä se ei kerää päälleen maata tai pölyä, mikä saattaisi aiheuttaa liukastumisriskin.

Koneen säiliön sisäpuolelta löytyy joka kulmasta kulkua helpottava turvallinen askelma.

Helppo kiertokoe

Klikkaa kuvaa ja katso videolta, kuinka helposti kiertokokeen tekeminen käy!

Kiertokokeen tekeminen kaikilla Junkkari kylvökoneilla on erittäin helppoa ja selkeää:

 • Aseta kiertokoekaukalot paikoilleen
 • Säädä portaaton vaihdelaatikko haluttuun siemen- tai lannoitemäärään
 • Vaihda vaihtoläpän asento siten, että siemenet tippuvat säiliöstä kiertokoekaukaloihin. Sokkia ei tarvitse irrottaa.
 • Pyöritä vaihdelaatikkoa käsikampea käyttäen ja saat 100 m² siemenmäärän.
 • Punnitse tulos, kerro se 100:lla ja saat tulokseksi 1 ha:n määrän.
 • Lopuksi käännä vaihtoläpät takaisin perusasentoon.

  Kiertokoe on tehty!