Junkkari M-malli
Tuotekoodi: JJM31
Avainlippu logo

Junkkari M-malli

Tuotekoodi: JJM31

Tuotekuvaus

Junkkarin M-sarja on erinomainen valinta monipuolisille kylvötavoille ja vaihteleville maalajeille. Sillä voi kylvää monenlaisilla alustoilla, olivat ne sitten perinteisesti muokattuja tai jopa muokkaamattomia.

M-sarjan monipuolisuuden perustana toimii erittäin järeä hammastettu kiilajyrävannas ja yksi markkinoiden laajimmista vannaspainoalueista. Kulutuskestävän vantaan painotus on säädettävissä ajon aikana hydraulisesti 10-120 kg välillä. Kiilajyrävantaan kartioprofiilin ansiosta vannas seuraa pellon muotoja oikea-aikaisesti ja pitää halutun kylvösyvyyden tarkasti. Kylvösyvyys hallitaan juuri siinä kohdassa missä siemenet ja lannoitteet sijoitetaan maahan.

Lannoite sijoitetaan combi-vantaistolla siemenriviin tai erillisellä lannoitevantaistolla lannoiteriviin. Combi-vantaiston etuna on kevyemmän vetotehon tarpeen lisäksi liukoisen typen nopea hyödyntäminen erityisesti kuivissa oloissa. Tällöin kasvin pensominen lähtee hyvin käyntiin ja oraat ovat elinvoimaiset.

Tekniset tiedot
TuoteJunkkari M300 -kylvölannoitin
Työleveys, (m)3,00
Säiliön tilavuus, (l)4 200
Täyttökorkeus, (m)2,28
Koneen paino, (kg)3 900
Tehontarve, (kW/hv)60-115 kW / 80 - 150 hv
Kuljetusleveys, (m)3,0
SiemensyöttöKaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla
Vannaspaino min/max (kg)10-120
Riviväli, (cm)12,5
Kylvövantaiden määrä (kpl)24
Rengaskoko7,5 x 20"

Varmatoiminen ja tarkka mekaaninen syöttölaitteisto

Varmatoiminen maapyöräveto
Oikein mitoitettu maapyörä takaa varmatoimisen voimansiirron kaikissa olosuhteissa eikä rajoita kylvönopeutta.

Junkkarin tarkka syöttökoneisto rakentuu ajonopeuteen mukautuvasta mekaanisesta vedosta. Maapyörä ja kardaani ottavat vedon luotettavasti maasta ja vaihdelaatikot sekä täysleveät syöttörihlat huolehtivat syöttömääristä.

Mekaaninen syöttölaitteisto on tarkka, varmatoiminen ja viljelijälle luotettava valinta. Syöttörullat ovat konsernin oman muovitehtaan tuotantoa ja vaihdelaatikot Junkkarin itse valmistamia.

Siemensyöttölaitteet

Siemensyöttölaitteet

Kaksiosaiset nastasyöttölaitteet koostuvat viljoille käytettävästä mustasta syöttörullasta sekä piensiemenelle käytettävästä keltaisesta, kapeammasta rullasta. Viljankylvössä rullia yhdistää punainen lukitusnasta, joka vapautetaan siirryttäessä piensiemenen kylvöön.

Lannoitesyöttölaitteet

Lannoitesyöttölaitteet

Lannoiterullat ovat täysleveät ja isommilla syöttökoloilla varustettuja, jotta ne syöttävät myös lannoitekokkareet tehokkaasti. Täysleveä rulla tuo tarkkuutta pienille syöttömäärille verrattuna perinteiseen rullasyöttöön, jossa rullan leveyttä säädetään suhteessa syöttöaukkoon. Lannoiterullalla suositellaan kylvettäväksi myös isommat siemenet, kuten herne ja härkäpapu.

Tarkka kylvömäärän säätö

Kylvömäärän säätö vaihdelaatikolla

Syöttömääriä säädetään vaihdelaatikon pyörimisnopeutta muuttamalla. Vaihdelaatikoilla saavutetaan tarkat ja tasaiset syöttömäärät myös pienillä siemenmäärillä, jopa rapsin muutaman kilon kylvömäärillä ja samalla vältetään syöttörullien nopea kuluminen.

G-Wizard -ohjaimella varustettuun koneeseen on lisävarusteena saatavana lannoitteen sähköinen kaukosäätö, jolla lannoitemääriä voidaan muuttaa ajon aikana lohkon sisällä maalajin vaihdellessa.

Valitsemalla koneeseen ISOBUS-ohjaus, voidaan kaikki syöttölaitteet varustaa kaukosäädöllä. Tällöin lannoitteen lisäksi siemen- ja piensiemenmäärät ovat säädettävissä sähköisesti ohjaamosta tai automaattisesti levityskartan mukaan (TC-GEO). Junkkarin ISOBUS-ohjaus on AEF-sertifioitu.

 

Suuret säiliöt tuovat tehokkuutta kylvöön

Isot säiliöt ja askelmat
Säiliössä on tarra, josta voidaan arvioida jäljellä oleva siemenmäärä, helpottaen tulevaa lajikkeen vaihtoa.

Junkkari SMTD-mallien Plus-säiliöt on kokoluokassaan markkinoiden suurimmat. Säiliöissä on säädettävä väliseinä ja lukittava jousipressu, jonka sijainti on muutettavissa väliseinän asennon mukaan.

Säiliössä on vakiona lannoiteseulat ja säiliön sisällä askelmat helpompaan säiliöön kiipeämiseen. Lisävarusteena säiliöön voidaan asentaa kamerat. Kameroiden kautta voidaan tarkkailla siemenen ja lannoitteen riittävyyttä ja kylvää säiliö täysin tyhjäksi.

Junkkarin 3 metrisen koneen Eco-säiliön kokonaistilavuus on 2700 litraa. Varustettaessa kone Plus-säiliöllä kokonaistilavuus nousee 4200 litraan ja vastaavasti 4 metrisen koneen 5700 litraan. Tämä tarkoittaa viljankylvössä 3 metrin koneella noin 5 ha:n ja 4 metrin koneella noin 7 ha:n kylvöalaa yhdellä säiliöllä.

Junkkarin koneissa piensiemenlaatikot ovat pääsäiliön ulkopuolella, joten niillä on mahdollista kasvattaa kokonaistilavuutta. Piensiemenlaatikoiden tilavuudet ovat 3 m koneessa noin 285 litraa ja 4 m koneessa noin 380 litraa. Kylvökone voidaan varustaa myös kahdella piensiemenlaatikolla, jolloin piensiemenlaatikot asennetaan sekä koneen eteen että taakse.

Suuret renkaat säästävät maata ja rahaa

7,5 tuuman rengaskoko sopii erinomaisesti 12,5cm riviväleillä oleviin koneisiin, jolloin jokainen rivi osuu tasaisesti renkaiden kohdalle.

Junkkarin pyörästö on varustettu 7,5x20” traktorikuvioisilla renkailla, mikä takaa toimivuuden myös kaikkein kevyimmillä maalajeilla. 20-tuumaisten renkaiden ansiosta kone on kevyt vetää ja suuret renkaat vähentävät huomattavasti maan lauttaamisriskiä. Suurilla renkailla säästetään polttoainekustannuksissa ja maan rakenne pysyy parempana pienemmän pintapaineen ansiosta.

Pyörästö on mitoitettu siten, että siirtoajo täysillä säiliöillä on mahdollista. Pyörästön vahva ja avararakenteinen runko on helppo puhdistaa ja huoltokohteet ovat hyvin esillä. Pyörän laakereiden rasvaus onnistuu helposti uuden keskitetyn voitelun ansiosta.

Telityyppisen toimintaperiaatteen ansiosta pyörästö mukautuu erinomaisesti maaston muotoihin, olipa kyseessä notko pellossa tai kupera soratie. Jyräys on tasaisempaa ja kulku siirtoajossa vakaampaa kuin jäykkärakenteisilla ratkaisuilla.

Jälkihara viimeistelee kylvöjäljen

Junkkarin 3 ja 4 m koneissa jälkihara on vakiovaruste, koska sen käytöstä on kiistattomia hyötyjä. Jälkihara haraa kylvörivien välit ja rikkoo renkaan jyräämän maan pinnan. Hyvin harattu kuohkea maakerros estää pinnan liettymistä ja kuorettumista sekä säilyttää elintärkeän kosteuden maassa. Koneen puolinostotoiminto pitää haran maassa myös päisteessä käännyttäessä.

Turvallinen käyttää

Suurten, ritilälevystä valmistettujen työtasojen ansiosta koneen ympärillä on helppo ja turvallinen liikkua.

Junkkarin kylvölannoitin on suunniteltu helpoksi ja turvalliseksi käyttää. Koneen edessä ja takana on vakiovarusteena suurikokoiset ritilälevystä valmistetut täysleveät työskentelytasot ja portaat. Koneen ympärillä on helppo liikkua niin täytön kuin puhdistuksenkin yhteydessä.

Ritilälevy on rakenteena turvallinen, sillä se ei kerää päälleen maata tai pölyä, mikä saattaisi aiheuttaa liukastumisriskin.

Koneen säiliön sisäpuolelta löytyy joka kulmasta kulkua helpottava turvallinen askelma.

Helppo kiertokoe

Klikkaa kuvaa ja katso videolta, kuinka helposti kiertokokeen tekeminen käy!

Kiertokokeen tekeminen kaikilla Junkkari kylvökoneilla on erittäin helppoa ja selkeää:

  • Aseta kiertokoekaukalot paikoilleen
  • Säädä portaaton vaihdelaatikko haluttuun siemen- tai lannoitemäärään
  • Vaihda vaihtoläpän asento siten, että siemenet tippuvat säiliöstä kiertokoekaukaloihin. Sokkia ei tarvitse irrottaa.
  • Pyöritä vaihdelaatikkoa käsikampea käyttäen ja saat 100 m² siemenmäärän.
  • Punnitse tulos, kerro se 100:lla ja saat tulokseksi 1 ha:n määrän.
  • Lopuksi käännä vaihtoläpät takaisin perusasentoon.

    Kiertokoe on tehty!

  •