Junkkari SH-malli
Tuotekoodi: JJSH32
Avainlippu logo

Junkkari SH-malli

Tuotekoodi: JJSH32

Tuotekuvaus

Junkkari SH-sarja tarjoaa helppokäyttöisen ja luotettavan kylvölannoittimen perinteisesti muokatun tai kevytmuokatun maan kylvöön.

S-sarjan yksikiekkoinen kiilajyrävannas on yksinkertainen ja toimintavarma vannas, joka toimii erinomaisesti vaihtelevilla maalajeilla. Vahva, jopa 60 kg vannaspainatus on hydraulisesti säädettävissä ajon aikana. Kiilajyrävantaan kartioprofiilin ansiosta vannas seuraa pellon muotoja oikea-aikaisesti ja pitää halutun kylvösyvyyden tarkasti. Kylvösyvyys hallitaan juuri siinä kohdassa missä siemenet ja lannoitteet sijoitetaan maahan.

Lannoite sijoitetaan combi-vantaistolla siemenriviin tai erillisellä lannoitevantaistolla lannoiteriviin. Combi-vantaiston etuna on kevyemmän vetotehon tarpeen lisäksi liukoisen typen nopea hyödyntäminen erityisesti kuivissa oloissa. Tällöin kasvin pensominen lähtee hyvin käyntiin ja oraat ovat elinvoimaiset.

Tekniset tiedot

TuoteJunkkari SH300 -kylvölannoitin
Työleveys, (m)3,0
Säiliön tilavuus, (l)4 200
Täyttökorkeus, (m)2,16
Koneen paino, (kg)3 350
Tehontarve, (kW/hv)55-95 kW / 70-115 hv
Kuljetusleveys, (m)3,0
Kuljetuskorkeus, (m)3,41
SiemensyöttöKaksoisnastasyöttö vaihdelaatikolla
Vannaspaino min/max (kg)10-60
Riviväli, (cm)12,5
Kylvövantaiden määrä (kpl)24
Rengaskoko7.5 - 20"

Kylvösyvyyden tarkasti pitävä vannas

SH-mallin idea perustuu kiilajyrävantaaseen, joka säilyttää kylvösyvyyden tarkasti erilaisissa olosuhteissa. Vannas rakentuu pitkästä varresta ja sen päässä olevasta kiilajyräkiekosta, joka seuraa pellon pintaa herkeämättä. Siemen ja lannoite sijoitetaan kiilajyräkiekon vierestä maahan juuri oikeaan syvyyteen.

Uudessa SH-mallissa vantaan sijoittavaa kulutusosaa on kehitetty edeltäjistä. Vantaiden maata koskettava osa on karbidi kovametallikärki. Kulutuspala auraa edeltäjiinsä nähden vähemmän parantaen vantaan maahan menoa. Vannasputki menee alas asti ja siemenet eivät kosketa kiekkoa missään vaiheessa. Siemenet eivät jää pintaan vaan sijoittuvat haluttuun syvyyteen.

Varmatoiminen ja tarkka mekaaninen syöttölaitteisto

Varmatoiminen maapyöräveto
Oikein mitoitettu maapyörä takaa varmatoimisen voimansiirron kaikissa olosuhteissa eikä rajoita kylvönopeutta.

Junkkarin tarkka syöttökoneisto rakentuu ajonopeuteen mukautuvasta mekaanisesta vedosta. Maapyörä ja kardaani ottavat vedon luotettavasti maasta ja vaihdelaatikot sekä täysleveät syöttörihlat huolehtivat syöttömääristä.

Mekaaninen syöttölaitteisto on tarkka, varmatoiminen ja viljelijälle luotettava valinta. Syöttörullat ovat konsernin oman muovitehtaan tuotantoa ja vaihdelaatikot Junkkarin itse valmistamia.

 

Siemensyöttölaitteet

Siemensyöttölaitteet

Kaksiosaiset nastasyöttölaitteet koostuvat viljoille käytettävästä mustasta syöttörullasta sekä piensiemenelle käytettävästä keltaisesta, kapeammasta rullasta. Viljankylvössä rullia yhdistää punainen lukitusnasta, joka vapautetaan siirryttäessä piensiemenen kylvöön.

Lannoitesyöttölaitteet

Lannoiterullat ovat täysleveät ja isommilla syöttökoloilla varustettuja, jotta ne syöttävät myös lannoitekokkareet tehokkaasti. Täysleveä rulla tuo tarkkuutta pienille syöttömäärille verrattuna perinteiseen rullasyöttöön, jossa rullan leveyttä säädetään suhteessa syöttöaukkoon. Lannoiterullalla suositellaan kylvettäväksi myös isommat siemenet, kuten herne ja härkäpapu.

Tarkka kylvömäärän säätö

Kylvömäärän säätö vaihdelaatikolla

Syöttömääriä säädetään vaihdelaatikon pyörimisnopeutta muuttamalla. Vaihdelaatikoilla saavutetaan tarkat ja tasaiset syöttömäärät myös pienillä siemenmäärillä, jopa rapsin muutaman kilon kylvömäärillä ja samalla vältetään syöttörullien nopea kuluminen.

G-Wizard -ohjaimella varustettuun koneeseen on lisävarusteena saatavana lannoitteen sähköinen kaukosäätö, jolla lannoitemääriä voidaan muuttaa ajon aikana lohkon sisällä maalajin vaihdellessa.

Valitsemalla koneeseen ISOBUS-ohjaus, voidaan kaikki syöttölaitteet varustaa kaukosäädöllä. Tällöin lannoitteen lisäksi siemen- ja piensiemenmäärät ovat säädettävissä sähköisesti ohjaamosta tai automaattisesti levityskartan mukaan (TC-GEO). Junkkarin ISOBUS-ohjaus on AEF-sertifioitu.

 

Suuret säiliöt tuovat tehokkuutta kylvöön

Isot säiliöt ja askelmat
Säiliössä on tarra, josta voidaan arvioida jäljellä oleva siemenmäärä, helpottaen tulevaa lajikkeen vaihtoa.

Junkkari SMTD-malleissa on kokoluokassaan markkinoiden suurimmat säiliöt. Säiliöissä on säädettävä väliseinä ja lukittava jousipressu, jonka sijainti on muutettavissa väliseinän asennon mukaan.

Säiliössä on vakiona lannoiteseulat ja säiliön sisällä askelmat helpompaan säiliöön kiipeämiseen. Lisävarusteena säiliöön voidaan asentaa kamerat. Kameroiden kautta voidaan tarkkailla siemenen ja lannoitteen riittävyyttä ja kylvää säiliö täysin tyhjäksi.

Junkkarin 3 metrisen koneen säiliön kokonaistilavuus on 4200 litraa ja 4 metrisen koneen säiliön 5700 litraa. Tämä tarkoittaa viljankylvössä 3 metrin koneella noin 5 ha:n ja 4 metrin koneella noin 7 ha:n kylvöalaa yhdellä säiliöllä.

Vastaavat piensiemenlaatikoiden tilavuudet ovat 3 m koneessa noin 285 litraa ja 4 m koneessa noin 380 litraa. Kylvökone voidaan varustaa myös kahdella piensiemenlaatikolla, jolloin piensiemenlaatikot asennetaan sekä koneen eteen että taakse.

Suuret renkaat säästävät maata ja rahaa

7,5 tuuman rengaskoko sopii erinomaisesti 12,5cm riviväleillä oleviin koneisiin, jolloin jokainen rivi osuu tasaisesti renkaiden kohdalle.

Junkkarin pyörästö on varustettu 7,5x20” traktorikuvioisilla renkailla, mikä takaa toimivuuden myös kaikkein kevyimmillä maalajeilla. 20-tuumaisten renkaiden ansiosta kone on kevyt vetää ja suuret renkaat vähentävät huomattavasti maan lauttaamisriskiä. Suurilla renkailla säästetään polttoainekustannuksissa ja maan rakenne pysyy parempana pienemmän pintapaineen ansiosta.

Pyörästö on mitoitettu siten, että siirtoajo täysillä säiliöillä on mahdollista. Pyörästön vahva ja avararakenteinen runko on helppo puhdistaa ja huoltokohteet ovat hyvin esillä. Pyörän laakereiden rasvaus onnistuu helposti uuden keskitetyn voitelun ansiosta.

Telityyppisen toimintaperiaatteen ansiosta pyörästö mukautuu erinomaisesti maaston muotoihin, olipa kyseessä notko pellossa tai kupera soratie. Jyräys on tasaisempaa ja kulku siirtoajossa vakaampaa kuin jäykkärakenteisilla ratkaisuilla.

Jälkihara viimeistelee kylvöjäljen

Jälkihara

Junkkarin 3 ja 4 m koneissa jälkihara on vakiovaruste, koska sen käytöstä on kiistattomia hyötyjä. Jälkihara haraa kylvörivien välit ja rikkoo renkaan jyräämän maan pinnan. Hyvin harattu kuohkea maakerros estää pinnan liettymistä ja kuorettumista sekä säilyttää elintärkeän kosteuden maassa. Koneen puolinostotoiminto pitää haran maassa myös päisteessä käännyttäessä.

Turvallinen käyttää

Suurten, ritilälevystä valmistettujen työtasojen ansiosta koneen ympärillä on helppo ja turvallinen liikkua.

Junkkarin kylvölannoitin on suunniteltu helpoksi ja turvalliseksi käyttää. Koneen edessä ja takana on vakiovarusteena suurikokoiset ritilälevystä valmistetut täysleveät työskentelytasot ja portaat. Koneen ympärillä on helppo liikkua niin täytön kuin puhdistuksenkin yhteydessä.

Ritilälevy on rakenteena turvallinen, sillä se ei kerää päälleen maata tai pölyä, mikä saattaisi aiheuttaa liukastumisriskin.

Koneen säiliön sisäpuolelta löytyy joka kulmasta kulkua helpottava turvallinen askelma.

Helppo kiertokoe

Klikkaa kuvaa ja katso videolta, kuinka helposti kiertokokeen tekeminen käy!

Kiertokokeen tekeminen kaikilla Junkkari kylvökoneilla on erittäin helppoa ja selkeää:

  • Aseta kiertokoekaukalot paikoilleen
  • Säädä portaaton vaihdelaatikko haluttuun siemen- tai lannoitemäärään
  • Vaihda vaihtoläpän asento siten, että siemenet tippuvat säiliöstä kiertokoekaukaloihin. Sokkia ei tarvitse irrottaa.
  • Pyöritä vaihdelaatikkoa käsikampea käyttäen ja saat 100 m² siemenmäärän.
  • Punnitse tulos, kerro se 100:lla ja saat tulokseksi 1 ha:n määrän.
  • Lopuksi käännä vaihtoläpät takaisin perusasentoon.

    Kiertokoe on tehty!

  •