Amazone UX Super -mallisto

Amazone UX Super -mallisto

Amazonen UX00-Super mallisto päivittyi Suomessa UX01 Super mallistoon vuonna 2020. Mallistouudistus tarjoaa tulevaisuuden tekniikka jo tänään. Koeteltu teknologia säiliön muotoilussa ja rungossa tarjoavat perustan uudelle teknologialle. Tällä sivustolla kerromme UX teknologian eduista sekä Sinun mahdollisuuksista varustella kasvinsuojeluruiskusi omaan käyttöösi sopivaksi.

Amazone tarjoaa laajimman valikoiman kasvinsuojeluruiskuja eri varustevaihtoehdoin!

UX-Super mallisto tarjoaa markkinoiden kärkiteknologiaa
UX-Super mallisto tarjoaa markkinoiden kärkiteknologiaa
Voit valita monipuolisesti erilaisista hallintalaitteista
Voit valita monipuolisesti erilaisista hallintalaitteista

Amazone UX01 Tekniset Tiedot

Kasvinsuojeluruisku UX 4201 Super UX 5201 Super UX 6201 Super
Nimellistilavuus 4200 l 5200 l 6200 l
Todellinen tilavuus 4600 l 5600 l 6560 l
Huuhteluvesisäiliö 580 l 580 l 580 l
Työleveys 21 - 42m 21 - 42m 21 - 42 m
Työnopeus 4 - 18 Km/h 4 - 18 Km/h 4 - 18 Km/h
Lohkoautomatiikka 5-13, 50cm 5-13, 50cm 5-13, 50cm
Pumppu 520 l/min kaksoispumppu 520 l/min kaksoispumppu 520 l/min kaksoispumppu
Maavara 0,78m (340/85 R48 renkailla) 0,78m (340/85 R48 renkailla) 0,78m (340/85 R48 renkailla)
Ruiskutuskorkeus 0,5 - 2,5m (340/85 R48 renkailla) 0,5 - 2,5m (340/85 R48 renkailla) 0,5 - 2,5m (340/85 R48 renkailla)
 

Kevyt mutta järeä runko

UX:n runko on valmistettu kestävästä profiiliteräksestä. Rungon kaikki reunat on pyöristetty ja letkut on vedetty suojassa koneen eri osiin.
Runko mahdollistaa suuren maavaran (>800mm) riippuen valitusta rengastuksesta. Siloinen alareuna ei vahingoita kasvustoa ja jousitettu aisa tekee siirtoajosta mukavaa!


Aisa on aina vakiona jousitettu eikä vetokoneen tärinöitä siirretä puomistoon

UX Super mallistossa on vakiona hydraulinen tukijalka mikä on tukevasti koneen keskellä. Tukijalan asennon osoittaa mukavasti viisari kävelytasanteen päällä

Legendaarinen säiliö

UX:n siloinen säiliö ilman loiskelevyjä on helppo puhdistaa. Uniikki muotoilu mahdollistaa matalan painopisteen sekä hölskymisen aiheuttaman liikkeen vaimentamisen. Säiliö tyhjenee sen alimmasta kohdasta joten se on aina varmasti tyhjä. Vakiona on kolme puhdistussuutinta mitkä varmistavat parhaan pesutuloksen.
Säiliön täyttötason osoitin toimii koholla ja tilavuus näkyy käyttöliittymästä ja mukavuuspakettien yhteydessä digitaalisesti koneen sivulla.
Osat on kiinnitetty säiliöön säiliön ulkopuolelta joten huolto on tehty erittäin helpoksi.

520 l/min kaksoispumppu

Kaksoispumppujärjestelmässä on kaksi 260 l/min pumppua joista toinen huolehtii sekoituksesta ja toinen ruiskutuksesta. AR:n pumpuissa on vakiona kestävät Blue-Flex kalvot. Pumput ovat erittäin tehokkaita, kestävät kuivakäyttöä ja ovat itseimeviä. Avoimen rakenteen ansiosta niiden huolto on tehty helpoksi.
Voit valita joko hydraulisen tai mekaanisen pumpun käytön.

Highflow+

Uusittu highflow+ järjestelmä yhdistää automaattisesti pumppujen tehon tarvittaessa. Highflow järjestelmä mahdollistaa jopa 400 l/min ruiskutustehon pumppujen tehon yhdistämisellä sekä toisella syöttölinjalla. Järjestelmä on täysin automaattinen eikä vaadi käyttäjältä kraanojen yms. kääntelyä.

Helppokäyttöinen ISOBUS -ohjelmisto

Uudessa UX-mallistossa on kokonaan Amazonen suunnittelema ISOBUS-käyttöliittymä. Tämä AEF-sertifioitu käyttöliittymä on täysin Suomenkielinen ja selkeä. Ainutlaatuinen "automaattitoiminnot" painike mahdollistaa kaikkien haluttujen automaattitoimintojen kytkemisen päälle yhden napin painalluksella ilman valikoiden selaamista.

SmartCenter -ohjauspaneeli

Voit valita joko manuaalisen, Comfort tai Comfort Plus -hallinnan. Uusi 7-asentoinen paineventtiili tai Comfort Plus kosketusnäyttöhallinta osoittaa markkinoiden helpoimman ja turvallisimman käytön kasvinsuojeluruiskullesi. Malliston suunnittelussa huomioitiin ergonomia ja mukavuus. Kaikki käyttölaitteet varustetasosta riippumatta ovat mukavalla korkeudella ja erittäin selkeästi merkitty.


Käyttöpaneeli on tiivistetyn suojapaneelin alla. Vakiona suojapaneelissa on LED-valot jolloin työskentely on mukavaa myös pimeällä.

Koneen oikealla puolella on oikea tarvikelokero. Valaistun ja tiivistetyn suojapaneelin alla on suuri 240l varustelaatikko missä on irroitettava hylly. Tarvikkeet tai suuret kanisterit kulkevat mukavasti koneesi mukana!
 

Kemikaalintäyttöastia

Vakiona on Amazonen uusittu kemikaalintäyttöastia. Markkinoiden suurin tilavuus 60l sekä suurin imuteho 200 l/min varmistavat huolettoman käytön. Kansi toimii annostelutasona sekä kanistereiden valutuskäytössä.
Kartiomallinen muoto sileillä seinämillä mahdollistaa helpon puhdistuksen. Uusi pohjaan asennettu sekoitussuutin helpottaa jauhemaisten komponenttien imemistä säiliöön. Vakiona on puhdistussuutin kanistereille.Pesupistooli kuuluu myös kemikaalitäyttöastian varusteisiin. Kemikaalit syötetään aina suoraan säiliöön, jolloin esimerkiksi puolikkaiden säiliöiden yhteydessä ei tarvitse jännittää aineiden jäämistä täyttöaukon sihtiin.Comfort Plus paketin yhteydessä voit valita automaattisen kemikaalintäyttöastian puhdistuksen.

Uusi 7-asentoinen paineventtiili

Uusittu paineventtiili on suunniteltu niin että kahvaa vetämällä nesteen kierto lakkaa ja voidaan valita haluttu toiminto. Toiminnon valinnan aikana nestettä ei ohjata ei haluttuihin suuntiin. Venttiilin järjestys on ruiskun käytön kannalta kronologinen ja nyt voit täyttää myös puhdasvesisäiliön 3" imuliittimen kautta

Manuaalinen käyttö

Vakiona olevassa manuaalisessa käyttöpaneelissa on uusi 7-asentoinen paineventtiili sekä manuaalinen kolmiasentoinen imuventtiili. Perinteinen "mistä / minne" ajattelu toimii manuaalisten venttiilien avulla.

Kaikki toiminnot ovat mukavasti käyttäjän ulottuvilla. Vakiona suojatun paneelin alla on varustelokerot.

Comfort Paketti

Comfort paketin yhteydessä painepuolen hallintaan on uusi 7-asentoinen paineventtiili ja imupuolen hallintaan sähköinen venttiili osoittimella.

3" TwinTerminaliin kautta hoidat täyttötason määrittämisen, täytön katkaisun, sekoituksen tason sekä suodattamien puhdistuksen.
Comfort -pakettiin kuuluu markkinoiden monipuolisimmat puhdistusautomatiikat mitkä selitetään myöhemmin.


Helppokäyttöisen TwinTerminalin avulla voit hallita monia ruiskusi toimintoja.

Suojapaneelin takana on suodattimet sekä 30Kg kestävä taso. Imusuodattimen kansi on läpinäkyvä tukosten tarkastamiseen.

Comfort Plus -paketti

Comfort Plus -paketti sisältää perus Comfort toiminnot. Kaikki ruiskun mekaaniset kraanat on yhdistetty 7" TwinTerminal -paneeliin. Käyttö on erittäin intuitiivista selkeän näytön kanssa. Voit käyttää paneelia hanskojen kanssa. Valikoiden määrä on mahdollisimman pieni ja informaatio on selkeää valintojen tekemiseksi.

Comfort Plus mahdollistaa automaattisen kemikaalintäyttöastian puhdistamisen, automaattiset ohjelmoidut imutehot / täyttöprofiilit. Lisäksi voit mm. tehdä koneen talvivarastoinnin Comfort Plus paketin avulla.

Markkinoiden monipuolisimmat puhdistusautomatiikat on selitetty myöhemmin.


TwinTerminal näyttö kertoo selkeästi mistä nestettä imetään ja minne se ohjataan. Lisäksi näet näytöstä onko neste likaista vai puhdasta.

Comfort Plus paketti mahdollistaa sähköisen injektoriventtiilin käytön ja siten täysin automaattisen sekoitustehon ja täyttötauon säätämisen eri profiileihin.

Pesuautomatiikat

Comfort ja Comfort Plus ohjausjärjestelmiin kuuluu monipuoliset pesuautomatiikat. Voit aktivoida nämä toiminnot suoraan ohjaamosta kunhan esivaatimukset täyttyvät. (Riittävän paljon puhdasta vettä, tyhjä säiliö, avoin puomisto yms.)

Laimennuksen avulla voit laimentaa pääsäiliön nestettä haluamasi määrän verran, puomiston huuhtelun avulla voit huuhdella puomiston, vaikka pääsäiliössä olisi nestettä. Pikapuhdistuksen avulla voit pestä järjestelmän kun tulet jatkamaan samalla sekoituksella myöhemmin. Intensiivinen puhdistus tekee saman puhdistuksen useamman kerran ja voit puhdistuksen jälkeen vaihtaa kemikaalia(*).
Pikapuhdistus ja intensiivinen puhdistus käyvät läpi pumpun, sekoittimet, suodattimet, säiliön, ruiskutuslinjaston ja suuttimet. Käyttäjän vastuulla on avata tarvittaessa suuttimet.
Lisävarusteena saat myös ainutlaatuisen XtremeClean puhdistuautomatiikan

XtremeClean -järjestelmä

Uniikki XtremeClean järjestelmä on tarkoitettu kun ruiskutetaan tarttuvia tai erittäin sotkevia kemikaaleja. Automatiikkaan yhdistetty ainutlaatuinen moottorisoitu pistesuutin. Suutin käy viruttelun jälkeen symmetrisesti säiliön läpi voimakkaalla pistesuihkulla jolloin vaikeampikin lika irtoaa. Irroituksen jälkeen järjestelmä puhdistetaan intensiivien puhdistuksen tavoin.

Monipuolinen puomisto

Monipuolinen ja vakaa puomisto

UX Super mallistoon voit valita joko Super L2 -puomiston työleveyksillä 21 - 40m. Lisäksi voit nyt valita uuden järeän Super L3 -puomiston 36 ja 42 metrin työleveyksillä.
Amazonen puomit ovat ainutlaatuisen muotoilun ansiosta erittäin kevyitä ja samalla järeitä. Amazonen muotoilun ansiosta puomiston vakaus on ainutlaatuista.

Vakaa puomisto yhdistettynä huoltovapaisiin niveliin tarjoaa ainutlaatuista mukavuutta. Valitse tarpeesi mukaan perinteisestä puomiston hallinnasta markkinoiden nopeimaan ContourControl hallintaan yhdessä uniikin SwingStop -järjestelmän kanssa.


Epäkesko kartioniveltappi on olennainen osa Amazonen puomin rakennetta! Kartion avulla poistetaan väljyydet ja epäkeskoisuuden avulla voit säätää puomistoa tarpeen mukaan.
Kukaka ei nauttisi huoltovapaudesta?

Lentokoneen siiven rakenteesta mallinnettu puomi on sekä kevyt että kestävä. Amazonen puomiston taittovalikoima on markkinoiden monipuolisin ja sopii Suomen vaihteleviin olosuhteisiin.

Monipuolinen puomisto

Amazone tarjoaa markkinoiden monipuolisimman puomistovalikoiman. Unelmavalikoima mm. urakoitsijalle, joka joutuu työskentelemään erilaisilla työleveyksillä. Toisen puolen taitto nivel kerrallaan tai muunneltava työleveys Flex-taiton avulla tarjoavat helppoutta käyttöön.


Perinteinen Profi-Folding 1 mahdollistaa noston / laskun, koko puomin kallistuksen sekä toisen puolen taiton. Voit valita joko Distance-Controlin tai Distance-Control Plus järjestelmän neljällä anturilla

ContourControl 2 mahdollistaa perinteisen Profi /Flex 2 taiton lisäksi molempien puolien epäsymmetrisen taiton myös negatiiviseen kulmaan. Kuuden korkeusanturin sekä täysin hydraulisen järjestelmän ansiosta saavutetaan markkinoiden monipuolisin ja nopein taitto!

Flex-Taitto

Vakiona UX Super -mallistossa on Profi-folding 1 taitto. Lisävarusteinen Flex-Folding taitto tuo sähköhydraulisen puomin taiton edut. Flex -taiton avulla puomia avatessa ja sulkiessa puomisto avaa useampaa lohkoa yhtä aikaa nopeuttaen puomiston taittoa.
Kun olet saanut pellon ruiskutettua voit sulkea puomiston kuljetusasentoon asti yhtä nappia painamalla, riippumatta puomiston asennosta. UX Super ruiskun käyttöjärjestelmään voit ohjelmoida eri työleveyksiä. Flex-Foldin kanssa järjestelmä osaa avata vain tarvittavan määrän puomiston osista. Suutinkohtaisen lohkoautomatiikan kanssa työleveys määrittyy puolen metrin välein.

ContourControl

ContourControl puomiston hallinnassa Flex-Fold 1 sekä Flex-Fold 2 taitot varustetaan täysin hydraulisella vaimennuksella. Tämä markkinoiden nopein taitto ja vaimennusjärjestelmä on täysin hydrauliikan varassa. "Ilma ja mekaniikka puristuu kasaan, mutta neste pitää muotonsa." Tällä filosofialla ContourControl mukautuu maaston olosuhteisiin ja väistää esteet. Riippumatta traktorin hydrauliikasta ruiskun hydrauliikkajärjestelmä on varustettu mm. paineakuin riittävän nopeaan reagointiin.


ContourControl korkeusautomatiikka on sinun valintasi kun halutaan erittäin nopeaa ruiskutusta monipuolisessa maastossa.

SwingStop vaakasuuntaisten heilahteluiden vaimennus

Puomiston vaakasuuntainen heilahtelu vaikuttaa erittäin merkittävästi ruiskutustasaisuuteen. Ainutlaatuisen SwingStop -järjestelmän ansiosta Amazone pystyy kompensoimaan puomiston heilahtelua vaakatasossa. Järjestelmä toimii täysin automaattisesti yhdessä korkeusautomatiikan kanssa ja vaatii ContourControl puomiston hallinnan.

Ruiskutusjärjestelmät

TG -lohkoventtiilistö

Vakiona UX Super -mallistossa on TG lohkoventtiilistö missä on tarkka ruiskutusautomatiikka kahden virtausmittarin ansiosta. Voit valita 5 - 13 lohkoventtiilin välillä haluamasi tarkkuuden mukaan. ISOBUS järjestelmä on aina valmiina automaattisen lohkojen avaukseen ja sulkuun riippuen terminaalin toiminnoista.

TG Lohkoventtiilistöön voit valita lisävarusteena DUS-painekierron. DUS-järjestelmässä neste kiertää puomistossa vaikka lohkot olisi suljettu. DUS:n ansiosta ruiskutuksen aloitus ja lopetus on erittäin tasaista, lisäksi DUS järjestelmän ansiosta voit olla varma että puomiston puhdistus on tehokas.

AmaSwitch -suutinkohtainen lohkoautomatiikka

AmaSwitch järjestelmän voit valita joko Triplet suutinrungolla, tai Amazonen itsesuunnittelemalla 4-alustaisella suutinrungolla.
Amaswitch järjestelmässä lohkoautomatiikka toimii 50cm välein. Lisäksi se sisältää DUS-Pro järjestelmän. Koko suutinlinjasto on yhtenäinen järjestelmä missä neste kiertää koko ajan. DUS-Pro:n ansiosta ruiskutuksen aloitus ja lopetus on erittäin tasaisia. Lisäksi puhdistus on erittäin helppoa ja jäännösmäärät pieniä.

Amaselect -suuttimenvaihtoautomatiikka

Amaselect järjestelmä sisältää Amaswitch järjestelmän lisäksi ohjaamosta säädettävän suuttimen valinnan. Voit myös asettaa täysin automaattisen suuttimen vaihdon tai suuttimien yhdistelmän markkinoiden monipuolisimmasta suutinrungosta.
Amaselect järjestelmän avulla otat parhaan hyödyn esimerkiksi levityskarttojen käytöstä jolloin on käytössä oikea pisarakoko riippumatta nestemäärästä ja nopeusta.

ContourControlin yhteydessä Amaselect mahdollistaa CurveControl -kaarrekompensaation. Kaarrekompensaatio tasaa nestemäärän puomistossa kaarreajon aikana.

Vakiona lohkoautomatiika

Amazonen UX Super malliston ISOBUS -käyttöjärjestelmä tukee vakiona lohkoautomatiikkaa. Perinteinen lohkoautomatiikka voidaan säätää lohkon koon mukaan. Lohkoautomatiikka mahdollistaa noin 5% säästön kasvinsuojeluaineissa. Suutinkohtainen lohkoautomatiikka mahdollistaa aina 100% peiton ja samalla pienimmän mahdollisen päällekkäisyysasteen. Suutinkohtainen lohkoautomatiikka lisää säästöjä noin 5%.

25cm suutinväli

Lisävarusteena voit varustella AmaSwitch ja Amaselect järjestelmät 25cm suutinvälillä. 25cm suutinväli mahdollistaa ruiskutuksen lähempää kasvustoa.
Yhdessä Amaselectin kanssa voit helposti yhdistää nämä kaksi teknologiaa. Hitaammissa päistekierroksissa voit ruiskuttaa 50cm suutinvälillä isommalla suuttimella. Pellon sisäosan suorat voit ruiskuttaa nopeammin ja matalampaa 25cm suutinvälillä. Amaselect järjestelmä sisältää HeightSelect automatiikan missä puomiston korkeus säätyy valikoidun suuttimen tai suutinyhdistelmän mukaan.