Cowconnect - seosruokinnan hallintajärjestelmä
Tuotekoodi: CCBOXTE

Cowconnect - seosruokinnan hallintajärjestelmä

Tuotekoodi: CCBOXTE
  • Laitteisto on helposti liitettävissä sekä uusiin että käytettyihin seosrehuvaunuihin
  • Helppokäyttöinen suomenkielinen käyttöliittymä
  • Järjestelmä on jatkuvasti yhteydessä Cowconnect-tietokantaan
  • Järjestelmä yhdistää tuotostiedot ja ruokintatiedot aidosti keskenään
  • Hankkijan rehuasiakkaat saavat käyttöönsä seosruokinnan osaamisen ja tuen
 

Tuotekuvaus

Cowconnect - yhdistä äly seosruokintaan. Cowconnect on ruokinnan hallintajärjestelmä seosruokintatiloille. Laitteisto on helposti liitettävissä sekä uusiin että käytettyihin Trioliet-seosrehuvaunuihin, joissa on vakiona Digistarin vaakalaitteisto. Cowconnect voidaan asentaa myös muihin vaunuihin, joissa käytetään PTM, DINAMICA/Label vaakoja. Cowconnect sopii siis lähes kaikkiin Suomessa käytettäviin seosrehuvaunuihin!

Cowconnectin vaakapääte voidaan asentaa olemassa olevan vaa’an rinnalle, tai korvaamaan se kokonaan. Laitteen mukana voidaan asiakkaan toivomuksen mukaan toimittaa kahden kokoisia etänäyttöjä seosrehuvaunua käyttävään traktoriin ja lastaavaan kuormaajaan. Näyttöjen mukana toimitetaan kätevät pidikkeet, joiden avulla näytöt voidaan kiinnittää tukevasti vaikkapa traktorin sivulasiin.

Cowconnect yhdistää tuotostiedot ja ruokintatiedot aidosti keskenään. Järjestelmä tuo automaattisesti lypsyroboteilta tiedot maidontuotannosta ja lehmämäärästä. Järjestelmä mahdollistaa seoksen muuttamisen kertyneen ruokinta- ja tuotostiedon perusteella – nopea reagointi muutoksiin. Cowconnectin keräämien tietojen avulla lasketaan ruokinnan rehuhyötysuhde ja maitotuotto-rehukustannus reaaliaikaisesti todellisilla arvoilla.

Nopea asennus ja käyttöönotto

Cowconnect -ruokinnan hallintajärjestelmä on liitettävissä kaikkiin seosrehuvaunuihin merkistä ja mallista riippumatta. Tilausvaiheessa toimittajalle on toimitettava tiedot seosrehuvaunun merkistä, mallista, vuosimallista sekä olemassa olevasta vaakalaitteistosta.

Cowconnectin toimitus sisältää liitäntäportin (musta laatikko) ja tarvittavat johdotukset asiakkaan oman seosrehuvaunun vaaka-antureihin. Lisäksi toimitus sisältää asiakkaan tilaamat etänäytöt.

Asiakkaan halutessa Hankkijan sopimushuoltaja asentaa laitteiston tilalla. Trioliet-seosrehuvaunujen osalta asennus tapahtuu veloituksetta maahantulon yhteydessä tai tilalla.

1. ASENNUS
Liitäntäportti kytketään vaaka-antureihin ja virtalähteeseen. Tiedot yhdistetään langattomasti laitteen sisältämällä Wi-Fi-verkolla etänäyttöihin.

2. ALOITA RUOKINTA
Seoksia luodaan ja säädetään etänäytön Cowconnect -sovelluksella. Sovellus on ladattavissa kaikkiin IOS ja Android -laitteisiin.

3. REAALIAIKAINEN RUOKINNAN SEURANTA
Cowconnect tuottaa reaaliaikaisia ja luotettavia raportteja syönnistä, ruokinnan tehokkuudesta ja kustannuksista. Ruokinnan onnistumista voi seurata ja seoksia muokata helposti Cowconnect-sovelluksella ja verkkoportaalista.

Helppo käyttöliittymä

Cowconnect -ohjelmisto on tehty helppokäyttöiseksi. Käyttökielinä ovat suomi ja englanti. Järjestelmän visuaaliset kuvakkeet ohjaavat käyttäjää ja helpottavat entisestään järjestelmän käyttämistä.

Kuvia Cowconnect-ruokintasovelluksesta

Cowconnect-järjestelmä varmistaa, että seos pysyy päivästä toiseen samanlaisena tekijästä riippumatta. Ohjelmaan syötetään seossuunnitelma, lastausjärjestys ja sekoitusaika. Seoksen koko päivittyy automaattisesti eläinmäärän muuttuessa.

Seosrehuvaunun ajonopeutta ja purkuluukkujen avaumaa voidaan säätää helposti Cowconnectin purkuopastuksen avulla. Myös ryhmäkohtaisen rehumäärän säätö onnistuu helposti Cowconnectin avulla.

Järjestelmä opastaa mistä varastosta/siilosta lastattava rehukomponentti noudetaan ja missä järjestyksessä.

Muutoksia voi tehdä nopeasti suunniteltuun seokseen esimerkiksi vallitsevan säätilan perusteella kuiva-ainekorjausta käyttämällä.

Seoksen lastausjärjestys on helposti ennen seoksen tekoa muutettavissa.

 

Ruokinnan onnistumisen seuranta

Cowconnect yhdistää tuotostiedot ja ruokintatiedot aidosti keskenään. Järjestelmä tuo automaattisesti lypsyroboteilta tiedot maidontuotannosta ja lehmämäärästä. Järjestelmä mahdollistaa seoksen muuttamisen kertyneen ruokinta- ja tuotostiedon perusteella – nopea reagointi muutoksiin.

Cowconnect-verkkoportaalin avulla ruokinnan onnistumisen seuranta on helppoa. Portaaliin kertyy reaaliaikaisesti tiedot syötetyistä rehuista ja maitotuotoksesta. Ohjelmiston kuvaajien avulla voidaan helposti huomata seoksessa tapahtuneet muutokset ja niiden vaikutukset toteutuneisiin maitomääriin Myös yksittäisten seoksen annosteluraportit on tarkistettavissa järjestelmästä.

Cowconnectin laskee ruokinnan rehuhyötysuhteen ja maitotuotto-rehukustannuksen reaaliaikaisesti todellisilla arvoilla.

Rehuasiakkaiden palvelupaketti

Asennuksessa asiakkaita auttaa Hankkijan sopimushuoltajaverkosto, asennuksen hinta on 500 €. Trioliet-vaunuihin Cowconnect-järjestelmän asennus on ilmainen. Asiakas voi halutessaan saada asiantuntija-apua koulutetuilta Hankkijan ruokinta-asiantuntijoilta. Hankkijan rehuasiakkaille käyttöönoton tuki on ilmaista.

Suomalaisille tiloille räätälöidyn ohjelmiston lisäksi Hankkijan rehuasiakkaat saavat käyttöönsä seosruokinnan osaamisen ja tuen. Hankkijan ruokinta-asiantuntijat voivat auttaa Cowconnect -käyttäjää seuraamaan ruokinnan onnistumista ja varmistamaan seossuunnitelmien toimivuuden reaaliaikaisesti etänä.

Aloituspakettiin kuuluu vuoden ilmainen englanninkielinen helpdesk. Hankkijan ruokinta-asiantuntijalta saa tarvittaessa lisäapua.

Varastohallinta samassa järjestelmässä

Cowconnect säilyttää varastokirjanpidon aina ajan tasalla.