Mansikka Polka 10 kpl
Tuotekoodi: TA552705010 EAN: 6417189705109

Mansikka Polka 10 kpl

Tuotekoodi: TA552705010 EAN: 6417189705109

Tuotekuvaus

Puutarhamansikka 'Polka' on erittäin suosittu, melko myöhäinen ja runsassatoinen mansikkalajike. Marjat ovat kookkaita, voimakkaan punaisia, maultaan raikkaan makeita. Marjojen rakenne ja väri säilyvät erityisen hyvin hilloissa. Sato sopii erinomaisesti tuore- tai talouskäyttöön.

Mansikka tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Kasvualustan tulisi olla noin 30 cm paksuinen, lannoitettu ja kalkittu multakerros. Taimet kannattaa istuttaa loivaan, sopivalla katteella katettuun kohopenkkiin. Mansikan oikea istutussyvyys on tärkeää, sillä kasvupiste ei saa peittyä, eikä juuristo jäädä liian pintaan. Lehtiruusukkeen tulisi olla maanpinnan tasolla.

Istutuksen jälkeen mansikan taimia kastellaan, säästä riippuen, mieluummin harvemmin, mutta runsaasti kerralla. Pienten pensaiden kasvua voi edistää poistamalla kukkanuput ja rönsyt ensimmäisenä kesänä. Vanhempia, satoa tuottavia taimia tulisi harventaa ja kastella tarpeen mukaan.

Mansikkaa lannoitetaan hyvin niukasti. Ensimmäisinä vuosina taimille riittää syyslannoitus typettömällä pk-lannoitteella. Satoa tuottavia pensaita voi myöhemmin lannoittaa erityisesti marjakasveille tarkoitetuilla lannoitteilla. Liiallinen typpilannoitus huonontaa satoa ja marjojen laatua, ja voi altistaa reheväkasvuisen pensaan sienitaudeille.
Tuotepakkaus:

paino: 0,50 kg

Ominaisuudet
TuoteMansikka Polka 10 kpl
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämansikka
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiFragaria x ananassa 'Polka'
Satoaikamyöhäinen
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheys3kpl/m
AlkuperämaaFI
Taimen koko myytäessä10 kpl/laatikko
Taimityyppiastiataimi