Mansikka Rondo 3L
Tuotekoodi: TA552717005 EAN: 6417189717058

Mansikka Rondo 3L

Tuotekoodi: TA552717005 EAN: 6417189717058

Tuotekuvaus

Mansikka 'Rondo' on jatkuvasatoinen, terve ja reheväkasvustoinen lajike. Marjat ovat tummanpunaisia ja maukkaita. Sato alkaa kesäkuussa ja jatkuu pitkälle syksyyn.

Mansikka tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Kasvualustan tulisi olla noin 30 cm paksuinen, lannoitettu ja kalkittu multakerros. Taimet kannattaa istuttaa loivaan, sopivalla katteella katettuun kohopenkkiin. Mansikan oikea istutussyvyys on tärkeää, sillä kasvupiste ei saa peittyä, eikä juuristo jäädä liian pintaan. Lehtiruusukkeen tulisi olla maanpinnan tasolla.

Istutuksen jälkeen mansikan taimia kastellaan, säästä riippuen, mieluummin harvemmin, mutta runsaasti kerralla. Pienten pensaiden kasvua voi edistää poistamalla kukkanuput ja rönsyt ensimmäisenä kesänä. Vanhempia, satoa tuottavia taimia tulisi harventaa ja kastella tarpeen mukaan.

Mansikkaa lannoitetaan hyvin niukasti. Ensimmäisinä vuosina taimille riittää syyslannoitus typettömällä pk-lannoitteella. Satoa tuottavia pensaita voi myöhemmin lannoittaa erityisesti marjakasveille tarkoitetuilla lannoitteilla. Liiallinen typpilannoitus huonontaa satoa ja marjojen laatua, ja voi altistaa reheväkasvuisen pensaan sienitaudeille.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMansikka Rondo 3L
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiFragaria x ananassa 'Rondo'
Satoaikajatkuvasatoinen
Käyttötarkoitushyötykäyttö
Istutustiheys3kpl/m
AlkuperämaaFI
Taimen koko myytäessä3 litran astia
Taimityyppiastiataimi