Siemenperuna Colomba
Tuotekoodi: KANCOLA55VS25 EAN: 6420617360689

Siemenperuna Colomba

Tuotekoodi: KANCOLA55VS25 EAN: 6420617360689

Tuotekuvaus

Colomba on erittäin varhainen yleisperuna, joka muodostaa sadon aikaisin ja säilyy talven varastossa.Colomba on viljelyvarma peruna jopa ääriolosuhteissa. Siemenperunan koko 30-55 mm.
Tuotepakkaus:

mitat: 30,0 cm (l) x 40,0 cm (k) x 25,0 cm (p)

paino: 2,50 kg

Perunan idut katkeavat helposti

Pääsääntö on, että peruna ei varmasti anna periksi, vaikka ensimmäiset idut katkeaisivat, se puskee kyllä uutta.
Sato paranee, sillä monella vähän ”laiskalla” lajikkeella on taipumusta kasvattaa yksi tai kaksi pääitua, jolloin maavarsien ja sen myötä mukuloiden määrä jää pienemmäksi. Kun nämä ensimmäiset harvat idut katkaistaan, niin siemenperuna hiukan sisuuntuu ja puskee entistä enemmän uusia ituja tilalle. Silmujahan on joka puolella perunaa, mutta kaikki eivät lähde kasvamaan.
Itujen katkeaminen on huono juttu vain silloin, jos hyvin itäneen perunan idut katkeavat juuri ennen istutusta. Silloin tietenkin uusien kasvattaminen kestää jonkin aikaa, jolloin kasvuun lähtö ja sen myötä sadonkorjuu viivästyy. Tosin jos ilmat sillä välin lämpenevät, niin taimettumisen jälkeinen alkukehitys voikin olla nopeampaa, kuin se olisi ollut niillä aiemmilla iduilla, jolloin kasvusto ottaa syntynyttä eroa kiinni. Näin usein käytännössä käy.
Ei siis haittaa, vaikka idut katkeavat.