Bokashi Organko Bioproffa tupla 16 l
Tuotekoodi: ESB99770 EAN: 3830061872639Tuotekuvaus
Pakkaus sisältää:
Mitä bokashointi on?
Bokashi tarkoittaa fermentoitunutta orgaanista jätettä, fermentointi puolestaan maitohappokäymistä. Eli biojäte hapatetaan ilmatiiviissä astiassa. Hapatus tapahtuu sekoittamalla biojätteen joukkoon EMmikrobiseosta (Bokashirouhe),jossa on maaperälle hyväksihavaittuja mikrobeja, hiivoja ja maitohappobakteereja. Seos on kehitetty Japanissa 1970-luvulla. Kun fermentoituminen on kahden viikon kuluttua päättynyt, orgaaninen materiaali on säilyttänyt kaikki tärkeät ravintoaineensa (erityisesti typpi), mitkä mätänemisprosesissa tuhoutuisivat. Fermentoitumisen lopputuloksena saadaan ensiluokkaista ja laadukasta esikompostointimateriaalia.
Miten Bokashi-keittiökompostori toimii?
Bokashirouheen sisältämät luonnon mikro-organismit käynnistävät fermentoitumisprosessin Bokashi-keittiökompostorissa. Bokashi-fermentoituminen vie n. kaksi viikkoa. Multaa jätteistä ei kuitenkaan silloin vielä ole syntynyt. Käymisprosessin jälkeen fermentoitunut jäte pitää sekoittaa mullan sekaan multaantumaan. Sekoita jäte niin, että se koskettaa joka puolelta multaa. Kompostorissa fermentoitunut orgaaninen jäte on loistava perusta ensiluokkaiselle kompostimullalle puutarhaan ja viljelyyn. Huom! Jätelain mukaan tässä vaiheessa kyse on vielä biojätteestä, joten multatehtaan on oltava jyrsijäsuojattu – esim. puutarhakompostori pohjaverkolla.
Fermentoitumisen tuloksena syntyvää ravinnerikasta nestettä voidaan käyttää puutarhan ja kukkien ravinteen (laimennussuhde 1:200) sekä viemäreiden ja jätesäiliöiden puhdistamiseen laimentamattomana.
Mitä kompostoriin?
Lähes kaikki orgaaninen jäte kelpaa Bokashi-kompostoriin. On hyvä pilkkoa isommat palat pienempiin osiin fermentoitumisprosessin nopeuttamiseksi.
Sopiva materiaali
Sopimaton materiaali
Nesteet:
Muut:
mitat: 33,5 cm (l) x 54,0 cm (k) x 27,5 cm (p)
paino: 3,10 kg
Valmistusmaa: SLOVENIA