Linnunpönttö
Tuotekoodi: ESV8035 EAN: 6417036080359

Linnunpönttö

Tuotekoodi: ESV8035 EAN: 6417036080359

Tuotekuvaus

Perinteinen linnunpönttö 32 mm lentoaukolla. Linnunpönttö on helppo asentaa ja puhdistaa ilman työkaluja ja se on mitoitettu yleisimmille koloissa pesiville pihalinnuille eli kirjosiepoille ja tiaisille. Myös pienemmät tiaiset voivat pesiä, jos kilpailu pesäpaikoista ei aja niitä pois.

Pönttö avautuu kiinnitystä ja puhdistusta varten, kun kääntää alaosassa olevan lukituslevyn etuseinän edestä sivuun ja kääntää etuseinän ylös.

Kiinnitystä varten takaseinässä on kaksi reikää, joista kiinnitysnaru pujotetaan. Kiinnitystä helpottaa, kun tekee kiinnitysnarun puoliväliin solmun pöntön sisäpuolelle tai sinne voi solmia vaikka naulan poikittain, jolloin naru ei luista reikien läpi.

Ripusta linnunpönttö niin tukevasti puuhun, ellei se heilu eikä siitä johtuen kolahtele tuulessa. Heiluvassa ja kolahtelevassa pöntössä eivät pesijät viihdy!

Pöntön voi ripustaa huollon helpottamiseksi melko matalalle eli noin 1,5-2 metrin korkeuteen, ellei siitä ole muuten pihapiirissä haittaa. Jos on pelättävä ilkivaltaa, on mentävä tikapuilla korkeammalle. Linnunpöntön ripustamisessa ei ilmansuunnalla ole väliä, mutta kokopäiväistä auringonpaistetta on vältettävä.

Pönttö tulisi puhdistaa vuosittain, jotta vanhaan pesään jääneet lintujen loiset eivät pääse vaivaamaan seuraavia pesän asukkaita eivätkä pesäainekset vähitellen täytä pönttöä. Pikkulinnut käyttävät linnunpönttöjä talvisin yöpymiseen ja pysyäkseen lämpimänä. Tähän tarkoitukseen pöntön pohjalle voi laittaa pehmikkeeksi sahanpurua tai sammalta.

Jotta hömötiainen ja töyhtötiainen saataisiin paremmin pesimään pönttöihin, olisi pöntöt täytettävä lähes lentoaukkoon asti sahanpurulla tai muulla pehmikkeellä, sillä nämä linnut haluavat kaivaa pesänsä itse.

Linnunpönttö on rakennettu suomalaisesta kuusipuusta karkeasahaamalla, jotta linnunpoikasten kynnet saavat siitä kiinni ja pääsevät kiipeämään pöntöstä ulos. Kiinnitys ilman työkaluja, kiinnitykseen tarvitaan kiinnitysnaru.

Tuotepakkaus:

mitat: 15,0 cm (l) x 32,0 cm (k) x 19,5 cm (p)

paino: 2,20 kg