Kukoistavan kasvun salaisuus on hyvin perustettu kasvualusta

Rautaharavalla tasoitus kasvien ympärillä olevaa multaa.

Kasvit tarvitsevat hyvän kasvualustan kasvaakseen ja menestyäkseen vuodesta toiseen. Syy epäonnistumiseen ja talvivaurioihin on useimmiten liian ohut multakerros tai vääränlainen maaperä.

Kun haluat onnistua, tee pensaille vähintään 50 x 50 x 50 cm ja puille vähintään 80 x 80 x 80 cm istutuskuoppa ja täytä se hyvällä mullalla, joka sopii kasvin tarpeisiin. Käytä happaman maan kasveille (esim. alppiruusut, hortensiat, pensasmustikat, havukasvit) Kekkilän Havu- ja Rodomultaa, muille kasveille esim. Kekkilän Puutarhamultaa.

Istuta kaikki aremmat taimet ja hedelmäpuut kohopenkkiin, eli multa laitetaan n. 10–20 cm reunoilta laskevasti keoksi istutuspaikan kohdalla, ja taimi istutetaan siihen normaaliin istutussyvyyteensä. Kohoistutuksella varmistetaan, että vesi ei seiso taimen juurella syksyisin ja keväällä multa lämpiää nopeammin ja kasvu alkaa aikaisemmin.

Istutuksen jälkeen on muistettava kastella kuivilla säillä. Kastele aina kastelukerralla runsaasti, jotta taimen juuristo kehittyy mahdollisimman syvälle.