Lannoittaminen luonnonlannoitteella

Kasvit kaipaavat lannoitteita kasvuun, kukintaan ja sadon tuottamiseen. Lannoitteiden avulla saat puutarhan parhaimmilleen. Kasvit voivat hyvin, ne kasvavat ja kukoistavat runsaasti. Saat tuottavan sadon, kun lannoitat kasvisi oikein.

Luonnonlannoite on ekologinen ja luonnonläheinen vaihtoehto puutarhan eri kasvien lannoittamiseen. Luonnonlannoitteet ovat peräisin eläin- ja kasvikunnasta, esimerkiksi kanan- ja hevosenlannat sekä puhtaat kasvijätteet ovat yleisimmin puutarhassa käytettyjä luonnonlannoitteita. Lannoitteet parantavat kasvualustan maan rakennetta sekä lisäävät maan humuspitoisuutta, eli maan eloperäisten orgaanisten aineiden määrää.

Luonnonlannoitteita voi ostaa valmiina puutarhamyymälästä. Puutarhamyymälöiden valikoimissa lannoitteita ovat saatavilla eri muodoissa omien tarpeiden mukaan jauheina, rakeina, puikkoina ja liuoksina. Helppokäyttöiset lannoitteet sopivat melkein kaikille kasveille, joita puutarhasta löytyy. Niissä on juuri oikeat määrät ravinteita, joten ne ovat turvallisia käytössä.

Kaikki tuntevat varmasti vanhan mainoksen ”YKS KAKKAA, KAKS KAKKAA….” , vanha Biolanin mainos soi päässä edelleen ja viittaa hyvin suosittuun Biolanin luonnonlannoitteeseen. Se on valmistettu kuivatusta ja rakeistetusta kananlannasta. Ja siihen on lisätty merileväjauhetta tehostamaan kasvien hivenaineiden ottokykyä. Biolanin luonnonlannoite sisältää kaikki kasvien tarvitsemat ravinteet. Lannoite on helppo levittää rakeisen koostumuksensa ansiosta. Biolanin luonnonlannoitetta voi käyttää turvallisesti myös raakana syötäville lehtivihanneksille ja juureksille.
Biolan luonnonlannoite

Biolanin Hevonkakka -lannoite on helppokäyttöinen kuivattu ja rakeistettu lannoite. Se sopii perennoille, ruusuille, kärhöille, puille, pensaille, mansikoille ja juureksille. Hevonkakkalannoite sisältää kaikki kasvien tarvitsemat pää‐ ja hivenravinteet luonnollisessa muodossa. Lannoitteen käyttö lisää maan humuspitoisuutta ja antaa ravintoa myös maaperän tarpeellisille pieneliöille ja kastemadoille.
Biolan hevonkakkalannoite

Kekkilän luonnonlannoite on monikäyttöinen nestemäinen lannoite, joka sopii kaikille kasveille niin sisällä kuin ulkona. Lannoite annetaan kasveille kasteluveden mukana annostusohjeiden mukaisesti. Luonnonlannoite sisältää kaikki kasvin tarvitsemat ravinteet.