Näin huollat terassin kesäkuntoon

Terassi kesäkuntoon
 

1. Pintojen pesu

Puupintojen öljyämisen yhteydessä vanhat öljykäsittelyt poistetaan uuden käsittelyn alta. Näin öljy pääsee imeytymään puuhun muodostamatta kalvoa. Liian paksut öljypinnat hilseilevät herkästi talven aikana lumen ja veden seistessä pintojen päällä ja kevään tullen pinta näyttää ikävältä.

Tikkurilan Terassi- ja Kalustepesuaine poistaa tehokkaasti vanhaa öljykäsittelyä sekä puhdistaa pintoja.
Levitä pesuaine tasaisesti koko pinnalle ja huolehdi, ettei se pääse kuivumaan esim. auringonpaisteessa.
Puolen tunnin vaikutusajan jälkeen hankaa pinnat karkealla harjalla ja huuhtele pesuaine pois. Anna pintojen kuivua ennen öljyämistä.

Terassipesu Biocomp puhdistaa haalistuneet ja tummuneet kestopuut liasta ja levästä. Voidaan käyttää myös kyllästämättömään puuhun. Tuhoaa ja ehkäisee kaikentyyppisiä mikrobikasvustoja palauttaen puun alkuperäisen värin ja kirkkauden. Biologisesti hajoava.

 

2. Öljyäminen siveltimellä tai terassiöljylastalla

Muista sekoittaa käytettävää tuotetta sekä ennen käsittelyä että käsittelyn aikana. Puuöljyä levitetään pinnoille säästeliäästi, vain sen verran mitä puu imee. Yksi käsittelykerta on riittävä.

Öljyä 1-2 lautaa kerrallaan päästä päähän levittäen. Käytä öljyä maltillisesti ja sivele tiukasti puun suuntaisesti, jolloin öljy imeytyy kunnolla. Valtti Plus Terrace Oilin voi levittää puunsuojapensselillä tai terassiöljylastalla. Lastalla pääsee kätevästi lautojen väleihin ja siihen saa liitettyä jatkovarren.
Imeytymättömän öljyn voi poistaa nukkaamattomalla liinalla n. 10 minuutin kuluttua levityksestä. Anna öljytyn pinnan kuivua seuraavaan päivään.

Valtti Plus Terrace Oil sopii hyvin terassien ja pihakalusteiden käsittelyyn. Öljykäsittely suojaa puuta tikkuuntumiselta, halkeilulta ja haalistumiselta, joita sade ja auringonpaiste aiheuttavat. Huippukestävän Valtti Plus Terrace Oilin kolme valmisväriä: ruskea, kelonharmaa ja musta antavat terassille intensiivisen värin parhaan mahdollisen suojan säärasituksilta.

Valtti Wood Oil on liuotinohenteinen puuöljy ulkokäyttöön. Helposti levittyvä öljy suojaa puuta hyvin kosteudelta tehden siitä säänkestävän. Sävytettävissä laajaan värivalikoimaan.

 

3. Valitse hyvä maalaussää ja tee koesively

Paras maalaussää on lämmin pilvipouta. Käsittelyä ei kannata tehdä suorassa auringonpaisteessa tai jos on sateen uhka. Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva, hyvä käsittelylämpötila on n. +15-20 °C ja ilman suhteellinen kosteus n. 50 %. Tee koesively ensin valitulla värillä, jotta varmistut lopputuloksesta. Kuultavilla sävyillä mm. pinnan oma väri ja aiemmat käsittelyt vaikuttavat lopputulokseen.