Lilja Lotus Pure 3 kpl/pussi
Tuotekoodi: MG233378 EAN: 8710963233378

Lilja Lotus Pure 3 kpl/pussi

Tuotekoodi: MG233378 EAN: 8710963233378

Tuotekuvaus

Lilja 'Lotus Pure', pussissa 3 sipulia.

Lilja 'Lotus Pure' on upea kerrottukukkainen idänlilja. Suuret puhtaanvalkoiset kukat muistuttavat lootuksen kukkia.

 • Suku: Lilja
 • Lajike: 'Lotus Pure'
 • Korkeus: 80-100 cm
 • Istutusaika: maaliskuu-toukokuu
 • Kukinta-aika: heinäkuu-elokuu
 • Istutusväli: noin 20 cm
 • Sipulin/mukulan koko: 16/18

  Idänliljat eli Oriental -liljat ihastuttavat valtavan suurilla kukillaan ja huumaavalla tuoksullaan. Idänliljat kukkivat loppukesällä hieman aasianliljojen kukinnan jälkeen. Näillä upeilla suurikukkaisilla liljoilla saa näyttävyyttä kesäkukkaistutuksiin ja kukkapenkkeihin. Liljoista voi myös loihtia upean tuoksuvan kukkakimpun. Oriental -ryhmän liljat saattavat talvehtia hyvillä paikoilla, mutta varminta on nostaa sipulit syksyllä ylös ja talvettaa viileässä.

  Liljojen sipulit voi istuttaa suoraan maahan tai esikasvattaa, jolloin kukinta aikaistuu. Maahan sipulit tulee istuttaa keväällä tai alkukesällä, kun hallanvaara on ohi. Tällöin istutussyvyys on noin kaksi-kolme kertaa sipulin koko. Oikea istutussyvyys on tärkeää etenkin jos haluaa jättää sipulit talveksi maahan.

  Esikasvatettavat sipulit istutetaan maalis-huhtikuussa ruukkuihin. Sipuleita ei tarvitse istuttaa niin syvään kuin maahan istutettaessa. Riittää että sipulit peittyvät jonkin verran multaan. Istutuksen jälkeen ruukut voi siirtää valoisaan, mieluiten viileään paikkaan juurtumisen edistämiseksi. Esikasvatus onnistuu myös huoneenlämmössä. Taimet voi siirtää ulos kun on tarpeeksi lämmintä ja hallanvaara on ohi.

  Syksyllä liljojen sipulit nostetaan ylös ennen ensimmäisiä pakkasia, kun lehdet ja varret alkavat kellastua ja kasvi alkaa siirtyä lepotilaan. Tällöin sipulit voi myös tarvittaessa jakaa. Liljojen sipulit homehtuvat herkästi, joten niiden on syytä antaa kuivua muutama päivä pimeässä ennen talvisäilytykseen siirtämistä. Kuivahtaneet sipulit puhdistetaan ja tarkistetaan. Homeiset ja vahingoittuneet sipulit voi hävittää. Sipulit voi talvettaa esimerkiksi paperipussissa kuivahkossa lannoittamattomassa turpeessa tai turve-sammalseoksessa viileässä paikassa.

  Liljat menestyvät lämpimillä ja aurinkoisilla paikoilla, läpäisevässä, hiekansekaisessa ja ravinteikkaassa maassa. Liljat viihtyvät hyvin yhdessä matalampien, juuristoa suojaavien kasvien kanssa.

Tuotepakkaus:

mitat: 13,7 cm (l) x 19,8 cm (k) x 5,0 cm (p)

paino: 0,23 kg