Lilja Orange Tiger 3 kpl/pussi
Tuotekoodi: MG212601 EAN: 8710963212601

Lilja Orange Tiger 3 kpl/pussi

Tuotekoodi: MG212601 EAN: 8710963212601

Tuotekuvaus

Lilja Orange Tiger, pussissa kolme sipulia.

Lilja Orange Tiger on kaunis suurikukkainen tiikerinlilja. Kukkien terälehdet ovat tummanpunaoranssit ja niissä on tummia pilkkuja.

  • Suku: Liljat
  • Lajike: 'Splendens'
  • Korkeus: noin 75-120 cm
  • Istutusaika: maaliskuu-toukokuu
  • Kukinta-aika: heinäkuu-elokuu
  • Istutusväli: noin 20 cm
  • Sipulin/mukulan koko: 16/18

    Tiikerililjat ovat talvenkestävämpiä, kuin esimerkiksi aasian- tai idänliljat. Tiikerililjan kukat ovat hieman pienemmät kuin idänliljoilla ja niiden kehälehdet kaartuvat kauniisti taaksepäin. Tiikerililjat kasvattavat lehtihankoihin pieniä itusilmuja, joita voi syksyllä kylvää maahan. Itusilmut kylväytyvät helposti itsestäänkin. Tiikerililjan sipulit voi jättää talveksi maahan, jossa ne talvehtivat hyvin ja saavat seuraavan kesän kukintaa edistävän luonnollisen kylmäkäsittelyn.

    Liljojen sipulit voi istuttaa suoraan maahan tai esikasvattaa, jolloin kukinta aikaistuu. Maahan sipulit tulee istuttaa keväällä tai alkukesällä, kun hallanvaara on ohi. Tällöin istutussyvyys on noin kaksi-kolme kertaa sipulin koko. Oikea istutussyvyys on tärkeää etenkin jos halutaan jättää sipulit talveksi maahan.

    Esikasvatettavat sipulit istutetaan maalis-huhtikuussa ruukkuihin. Sipuleita ei tarvitse istuttaa niin syvään kuin maahan istutettaessa. Riittää että sipulit peittyvät jonkin verran multaan. Istutuksen jälkeen ruukut voi siirtää valoisaan, mieluiten viileään paikkaan juurtumisen edistämiseksi. Esikasvatus onnistuu myös huoneenlämmössä. Taimet voi siirtää ulos kun on tarpeeksi lämmintä ja hallanvaara on ohi.

    Liljat menestyvät lämpimillä ja aurinkoisilla paikoilla, hyvin vettä läpäisevässä, hiekansekaisessa ja ravinteikkaassa maassa. Liljat viihtyvät hyvin yhdessä matalampien, juuristoa suojaavien kasvien kanssa.

Tuotepakkaus:

mitat: 13,7 cm (l) x 19,8 cm (k) x 5,0 cm (p)

paino: 0,23 kg