Puulilja Pretty Woman 3 kpl/pussi
Tuotekoodi: MG237802 EAN: 8710963237802

Puulilja Pretty Woman 3 kpl/pussi

Tuotekoodi: MG237802 EAN: 8710963237802

Tuotekuvaus

Lilja 'Pretty Woman', pussissa 3 sipulia.

'Pretty Woman' on upea valkokukkainen puulilja. Suuret tuoksuvat kukat puhkeavat loppukesällä. Lajike voi kasvaa jopa kaksi metriä korkeaksi. Näyttävä kasvi aurinkoiselle ja suojaisalle paikalle.

 • Suku: Lilja
 • Lajike: 'Pretty Woman'
 • Korkeus: 80-250 cm
 • Istutusaika: maaliskuu-toukokuu
 • Kukinta-aika: heinäkuu-elokuu
 • Istutusväli: 20-30 cm
 • Sipulin/mukulan koko: 16/18

  Puuliljat ovat idänliljojen ja trumpettililjojen risteymiä (OT-hybrid). Näille risteymille ominaista ovat suuret sipulit ja kookkaat tuoksuvat kukat. Puuliljat kasvavat korkeiksi ja puumaisiksi. Puuliljat ovat näyttäviä katseenvangitsijoita ja sopivat puutarhan parhaille paikoille, esimerkiksi perenna- ja kasviryhmiin tai suuriin ruukkuihin. Puuliljat saattavat talvehtia hyvillä paikoilla ulkona, mutta varminta on nostaa sipulit syksyllä ylös ja talvettaa ne sisällä viileässä paikassa.

  Liljojen sipulit voi istuttaa suoraan maahan tai esikasvattaa, jolloin kukinta aikaistuu. Maahan sipulit tulee istuttaa keväällä tai alkukesällä, kun hallanvaara on ohi. Tällöin istutussyvyys on noin kaksi-kolme kertaa sipulin koko. Oikea istutussyvyys on tärkeää etenkin jos halutaan jättää sipulit talveksi maahan.

  Esikasvatettavat sipulit istutetaan maalis-huhtikuussa ruukkuihin. Sipuleita ei tarvitse istuttaa niin syvään kuin maahan istutettaessa. Riittää että sipulit peittyvät jonkin verran multaan. Istutuksen jälkeen ruukut voi siirtää valoisaan, mieluiten viileään paikkaan juurtumisen edistämiseksi. Esikasvatus onnistuu myös huoneenlämmössä. Taimet voi siirtää ulos kun on tarpeeksi lämmintä ja hallanvaara on ohi.

  Syksyllä liljojen sipulit nostetaan ylös ennen ensimmäisiä pakkasia kun lehdet ja varret alkavat kellastua ja kasvi alkaa siirtyä lepotilaan. Tällöin sipulit voi myös tarvittaessa jakaa. Liljojen sipulit homehtuvat herkästi, joten niiden on syytä antaa kuivua muutama päivä pimeässä ennen talvisäilytykseen siirtämistä. Kuivahtaneet sipulit puhdistetaan ja tarkistetaan. Homeiset ja vahingoittuneet sipulit voi hävittää. Sipulit voi talvettaa esimerkiksi paperipussissa kuivahkossa lannoittamattomassa turpeessa tai turve-sammalseoksessa viileässä paikassa.

  Liljat menestyvät lämpimillä ja aurinkoisilla paikoilla, läpäisevässä, hiekansekaisessa ja ravinteikkaassa maassa. Liljat viihtyvät hyvin yhdessä matalampien, juuristoa suojaavien kasvien kanssa.

Tuotepakkaus:

mitat: 13,7 cm (l) x 19,8 cm (k) x 5,0 cm (p)

paino: 0,23 kg