Tomaattilajitelma
Tuotekoodi: HEI192424 EAN: 6429810192424
Kauniisti kotimainen logo

Tomaattilajitelma

Tuotekoodi: HEI192424 EAN: 6429810192424

Tuotekuvaus

Valmiiksi esikasvatettu tomaatin taimi 12 cm ruukussa. Lajitelmaan kuuluvat lajikkeet, 'Tanskan vienti', 'Gardeners Delight', 'Tiny Tim', 'Rentita', 'Golden Jubilee' ja 'Marmande'. Valikoima vaihtelee myymälöittäin.

'Tanskan Vienti' on perinteinen runkotomaattilajike kasvihuoneeseen tai ulos suojaisalle paikalle. Herkulliset tomaatit ovat punaisia ja keskikokoisia. Runkotomaattina 'Tanskan Vienti' tarvitsee tuen. Lehtihankoihin kasvavat varkaat on poistettava.

'Gardener's Delight' on suosittu ja satoisa kirsikkatomaattilajike kasvihuoneeseen tai ulos, suojaisalle paikalle. Tomaatit ovat pieniä, punaisia ja maukkaita. Runkotomaattina tarvitsee tuen. Lehtihankoihin kasvavat varkaat on poistettava.

'Tiny Tim' on pensasmaisesti kasvava kirsikkatomaattilajike, joka sopii hyvin esimerkiksi ruukkukasvatukseen parvekkeelle tai terassille aurinkoiselle paikalle. Herkulliset tomaatit ovat pieniä ja punaisia. 'Tiny Tim' kasvaa noin 50 cm korkeaksi.

'Rentita' on pensasmaisesti kasvava ja melko aikaisin satoa tekevä tomaattilajike. 'Rentita' sopii hyvin ruukkukasvatukseen ja avomaalle. Lajike kasvaa noin 50-90 cm korkeaksi. Maukkaat tomaatit ovat punaisia ja keskikokoisia.

'Golden Jubilee' on runkotomaattilajike, joka sopii hyvin kasvihuoneeseen, parvekkeelle tai terassille suojaisalle paikalle. Herkulliset tomaatit ovat keltaisia ja keskikokoisia. Runkotomaattina tarvitsee tuen. Lehtihankoihin kasvavat varkaat on poistettava.

'Marmande' on suuria hedelmiä tuottava pihvitomaattilajike, joka sopii hyvin kasvihuoneeseen, parvekkeelle tai terassille suojaisalle paikalle. Runkotomaattina tarvitsee tuen. Lehtihankoihin kasvavat varkaat on poistettava.

Tomaatin taimet voi istuttaa esimerkiksi suuriin ruukkuihin, istutusaltaaseen, valmiiseen kasvusäkkiin tai maahan. Taimia lannoitetaan hitaasti liukenevilla kestolannoitteilla tai kasteluveden mukana annettavalla kastelulannoitteella. Lannoitus on tärkeää, jotta sadosta tulisi mahdollisimman laadukas ja runsas.
Loppukesällä runkotomaatin taimet latvotaan neljännen tai viidennen tomaattitertun yläpuolelta, jotta taimen kasvu pysähtyy ja se jaksaa kypsyttää kaikki loput raakileet. Runkotomaateilta poistetaan lehtihankoihin muodostuvat varkaat ja alalehdet alimman raakiletertun alapuolelta. Pensasmaisesti kasvavilta tomaatin taimilta varkaita ei tarvitse poistaa.
Tasainen kastelu, lämpötila ja ilmankosteus ovat tomaattikasvustolle tärkeitä, jotta tomaattisadosta tulisi mahdollisimman onnistunut.
Ominaisuudet
TuoteTomaattilajitelma
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)yksivuotinen
Kasviryhmähyötykasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiSolanum lycopersicum
Satoaikakesä
Käyttötarkoitushyöty
Taimen koko myytäessä12 cm ruukku