Oletko ostamassa raivaussahaa? Tässä pieni opas siihen.

Mies raivaa metsää raivaussahalla
 

Vinkkejä raivaussahan ostoon

Mies raivaa metsää raivaussahalla

Raivaussahan hankinnassa on tärkeää tietää mihin tarkoitukseen on sahaa hankkimassa. Tässä artikkelissa annamme 7 vinkkiä hyvän ostoksen tekoon.

Raivaussahaa käytetään useimmiten metsän, vesakon, pensaiden ja aluskasvillisuuden raivaamisessa. Raivaussahan vetovarsi on lyhyempi verrattuna Jonsered-ruohoraivureihin ja -monitoimiraivureihin, jotta sen käsittely metsiköissä olisi helpompaa. Kulmavaihteen tarkka kulma helpottaa kaatosahausta ja peukalolla käytettävä kaasuliipaisin helpottaa raivaustöitä. Sivuiltamme löydät useita eri raivaussahamalleja, jotka on viimeistelty metsäammattilaisen muuhun säännölliseen ammattikäyttöön.

Tässä 7 vinkkiä raivaussahan valintaan

1. Valitse raivaussaha, jossa on tehokas tärinänvaimennusjärjestelmä, sen avulla voit tehdä töitä pidempään.

2. Valitse kevyt raivaussaha, jos olet ajatellut käyttää konetta pitkiä ajanjaksoja yhtämittaa.

3. Tehokas moottori, korkea vääntö ja nopea kiihtyvyys ovat raivaajan kavereita. Kun nämä arvot ovat kunnossa, työskentely sujuu joutuisasti.

4. Kun valitset koneeseen ergonomiset valjaat, teet niillä työstäsi mukavampaa ja tehokkaampaa.

5. Säädettävällä Kahvastolla teet työskentelystäsi ergonomisempaa. Kahvaston tulisi olla kulmassa vetovarteen nähden, jotta selkäsi ei rasitu epätasaisesti.

6. Kun valitset kahvaston, joka on taitettava, on raivaussahaa helpompi kuljettaa ja säilyttää.

7. Mikäli työskentelet kylmissä olosuhteissa, muista valita raivaussaha lämmitetyillä kahvoilla.

 

Turvallisuus

Oikeinlaiset työvaatteet ja turvavarusteet ovat tärkeitä raivaussahoja käytettäessä. Tässä on muutama vinkki vammojen ehkäisemiseksi.

Jos metsikkö on pääsi korkuista, käytä raivaustöissä aina visiiriä, suojalaseja ja kuulonsuojaimia tai suojakypärää, jossa on visiiri ja kuulonsuojaimet.

Raivaussahan terä saattaa tuntua olevan melko kaukana käyttäjästä, mutta on silti mahdollista, että leikkausjätteet, irtokivet ja oksat voivat sinkoutua eri suuntiin ja aiheuttaa vammoja. Moottoreissa on tehokkaat äänenvaimentimet, mutta kuulo on silti suojattava pitkäkestoiselta melulta.

Tiheissä metsiköissä on käytettävä kestävästä materiaalista tehtyjä vaatteita, jotka eivät tartu oksiin tai muihin ulokkeisiin. Lisäksi vaatteiden on oltava riittävän hengittävät, eivätkä ne saa rajoittaa liikkumista. Suosittelemme myös hanskojen käyttöä.

Käytä myös kestäviä kenkiä, turvajalkineita tai turvasaappaita. Niissä on oltava syvät urat pohjassa, jotta asento pysyy tukevana myös liukkaassa ja epätasaisessa maastossa.