Miksi Primo-vasikkarehut toimivat?

Primo-vasikkarehut varmistavat vasikoiden turvallisen ja tuottavan kasvun. Ne ovat korkealaatuisia ja maittavat hyvin. Vasikoiden tehokas kasvu ja hyvinvointi ovat kannattava investointi.

Vasikka juoksee

Hyvä rehuhyötysuhde

Pienillä vasikoilla rehuhyötysuhde on erittäin hyvä, joten niiden kasvuun kannattaa investoida. Vasikoilla rehun energia ja valkuainen muuttuvat kasvuksi hyvällä hyötysuhteella, koska rasvakudosta ei vielä kerry. Hyvin kasvanut vasikka saadaan nopeammin tuottavaksi lypsäjäksi tai teuraskypsäksi lihanaudaksi. Jos vasikoiden kasvu on hidasta, kustannukset nousevat: hiehojen siemennykset viivästyvät, kasvatuskausi pitenee, ruokintakustannus nousee, ja myös ensimmäisen tuotosvuoden maidontuotanto jää tutkitusti heikommaksi. Vasikoiden ruokinnassa saadaan pienellä panoksella erityisen hyvä tuotto.
Primo-vasikkarehut on valmistettu laadukkaista, sulavista ja maittavista raaka-aineista. Ne sisältävät sopivan määrän ravintoaineita vasikoiden tehokkaaseen kasvuun: vahvasti energiaa ja valkuaista sekä riittävästi kivennäisiä, hivenaineita ja vitamiineja. Tuotteiden sisältämät sulavat kuidut ja sopiva määrä tärkkelystä edistävät herkän pötsin tervettä ja tasapainoista kehitystä. Tasapainoisilla Primo-vasikkarehuilla vieroitus onnistuu ilman kasvun notkahduksia. Vasikka kehittyy turvallisesti märehtijäksi ja edelleen hyvin kasvavaksi ja tuottavaksi lypsylehmäksi tai lihanaudaksi.

Tukea suolistoterveydelle

Kaikki Primo -vasikkarehut sisältävät vahvan tuen suolistoterveydelle: Hankkijan kehittämät ja patentoimat Progres® ja Progut® -tehoaineet. Progres on kotimainen mäntyöljyvalmiste, jonka sisältämien resiinihappojen on tutkimuksissa havaittu tukevan eläinten suolistoterveyttä ja siten parantavan ravintoaineiden imeytymistä, kasvua ja rehuhyötysuhdetta.
Progut on erittäin tehokas patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettu hiivavalmiste. Tutkimuksissa Progut on nopeuttanut märehtijäksi kehittymistä, lisännyt vasikoiden kuivarehun syöntiä ja nopeuttanut kasvua. Progut tehostaa tutkitusti vasikoiden vastustuskykyä ja sitoo itseensä suoliston haitallisia bakteereita, kuten E. colia. Progres, Progut ja Primo-vasikkarehut valmistetaan Suomessa tarkoilla laatustandardeilla. Nämä kaikki ovat myös merkittäviä vientituotteita.
Suolistoterveydellä on valtava vaikutus vasikoiden kasvuun ja rehuhyötysuhteeseen. Vatsakipuinen tai ripuloiva vasikka ei syö, ei juo eikä kasva toivotulla tavalla. Pötsin tai suoliston pinnan vahingoittuminen voi heikentää pitkäaikaisesti kasvua ja ravintoaineiden imeytymistä, jolloin rehuhyötysuhde heikkenee, kustannukset nousevat ja tuotannon kannattavuus alenee. Progresilla ja Progutilla onkin tutkitusti erittäin hyvä ROI eli investoinnin tuottokyky.

Helppoa ja toimivaa ruokintaa

Primo-vasikkarehut ovat teknisesti toimivia ja laadukkaita. Ne on valmistettu tutkituista raaka-aineista tarkalla laadunvalvonnalla ja lämpökäsitelty hygieenisiksi. Tuotteet säilyvät hyvin ja ovat tasalaatuisia: jokainen vasikka saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet ja vitamiinit. Rehuja on helppo annostella, ja ne sopivat kaikenlaisiin automaattiruokkijoihin. Primo-vasikkarehut ovat maittavia sekä koostumukseltaan että olomuodoltaan. Pienet rakeet tai mureet sopivat hyvin vasikoiden suuhun.

Kattava valikoima

Primo-vasikkarehujen valikoima on kattava. Niistä löytyy sopiva tuote eri ruokintamuotoihin ja käyttötarkoituksiin.

  • Primo TMR – vasikkaseoksiin
  • Primo Starter – pienille vasikoille rajoitetun juoton kanssa
  • Primo Vasikka – uudistusvasikoille tehokkaaseen kasvuun, varmistaa hyvän kasvun myös risteytysvasikoille
  • Primo Kasvatus I – kustannustehokas alkukasvatusrehu runsaan juoton kanssa

Näiden lisäksi on mahdollista suunnitella myös tilakohtainen Sopivarehu, joka huomioi tilan erityistarpeet ja kotoisten rehujen valikoiman.

Hankkijan ruokinta-asiantuntijat tekevät vasikoiden, nuorkarjan ja lihanautojen ruokintasuunnitelmia, joissa huomioidaan myös kotoisten rehujen laatu. Heiltä saat juuri omalle tilallesi sopivimmat suositukset Primo-vasikkarehujen valintaan ja käyttöön. Liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon ja varmista vasikoillesi turvallinen ja tuottava kasvu.

Ota yhteyttä:

Hankkijan ruokinta-asiantuntijat ovat alan parhaita nautojen ruokinnan osaajia. Ruokinnan suunnittelua toteutetaan karjatiloilla tarkasti eri tuotosvaiheiden eläinten ruokinnalliset tarpeet täyttäen ja yliruokintaa välttäen. Jätä yhteydenottopyyntö tai katso alueesi ruokinta-asiantuntija:

Nautojen ruokinta-asiantuntijoiden yhteystiedot