
Poro-Elo 1 Startti irto
Tuotekoodi: 2287Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.
Tuotekuvaus
Poro-Elo 1 Startti sopii täydennysrehuksi poroille erityisesti tarharuokintakauden alkuun, mutta myös ympärivuotiseen käyttöön. Poron kuiva-aineen syönti on vain noin 1,5-2 kg kuiva-ainetta päivässä, joten rehun tulee sisältää riittävästi energiaa, valkuaista ja kivennäisaineita. Poro-Elo 1 Startti sisältää poron päivittäin tarvitseman energian ja ravintoaineet.
KUNTOUTTAA POROJA TARHARUOKINNAN ALUSSA
- Talviajan lisäruokinta lisää vaatimien painoa, mikä vaikuttaa positiivisesti vasan syntymä- ja teuraspainoon (Kokkonen ym. 2023).
- Poro-Elo 1 Startti isältää verensokerin lähtöaineita heikkokuntoisen poron energiantarpeisiin.
- Monipuolinen koostumus. Valmistettu laadukkaista, tutkituista rehuaineista.
- Tuotteen valkuais- ja tärkkelyspitoisuus tukee porojen ruoansulatuksen normaalia toimintaa säilörehuja syötettäessä.
- Poro-Elo 1 Startti sisältää hometoksiinisiepparia, joka voi hyödyttää erityisesti myöhään tarharuokintaan saapuvia poroja. Heikkokuntoisen poron kyky sietää karkearehuissa ja luonnon laitumessa esiintyvien homeiden toksiineja, eli myrkkyjä, on heikentynyt.
- Bentoniittipitoinen toksiinisieppari vähentää tutkitusti rehujen toksiinikontaminaatiota (EU Reg. No. 1060/2013)
SISÄLTÄÄ PATENTOIDUT PROGRES®- ja PROGUT®-INNOVAATIOT
Progut® on hiivavalmiste, jonka on tutkimuksissa todettu lisäävän pötsimikrobien lukumäärää ja aktiivisuutta (Kettunen ym. 2016). Runsas pötsimikrobien määrä lisää säilörehun sulatusta ja syöntiä. Progut myös lisää propionihapon tuotantoa pötsissä (Kettunen ym. 2016). Propionihappo on tärkeä energianlähde ja erityisesti verensokerin lähtöaine. Verensokeria tarvitaan lihasten kasvuun.
Progut sitoo haitallisia mikrobeja, esim. E.colia ja salmonellaa (ripulibakteereja) itseensä ja kuljettaa ne elimistöstä ulos (Justus-Liebig University Giessen 2004 ja University of Barcelona 2017). Hyvälaatuinen suolistomikrobisto vähentää häiriöiden riskiä ja tukee eläinten hyvinvointia.
Progres on kotimainen mäntyöljyvalmiste, jonka sisältämien resiinihappojen on tutkimuksissa havaittu tukevan limakalvojen eheyttä (Aguirre ym. 2019). Limakalvot ovat suoliston imeytymispintoja, joiden eheys on tärkeää vastustuskyvyn, ravinnon imeytymisen, kasvun ja hyvinvoinnin kannalta.
KROSSI-VILJA - TURVALLISTA TÄRKKELYSENERGIAA
Tuotteen sisältämästä viljasta osa on valssijauhettua Krossi-viljaa. Hankkija on ainoa suomalainen rehunvalmistaja, jolla on käytössään valssijauhatus rehutehtaillaan. Krossi-viljan sulavuus on hyvä, sillä rehutehtaiden valssit ovat järeitä ja erittäin tehokkaita. Kokonaisia tai sulamattomia jyviä ei jää, vaan Krossi-vilja hyödynnetään täysimääräisesti eläinten ruoansulatuksessa.
Krossi-vilja on pötsiystävällisempää kuin jauhettu vilja. Krossi-viljojen partikkelikoko on suurempi, joten viljapartikkelit hajoavat pötsissä hitaammin kuin vasaramyllyllä jauhetut viljat eivätkä happamoita pötsiä yhtä voimakkaasti. Krossi-viljan avulla pötsiin saadaan tasaisemmin vapautuvaa tärkkelysenergiaa pötsimikrobien käyttöön.
Tuote | Poro-Elo 1 Startti irto |
---|---|
Koostumus | rae |
Muuntokelpoinen energia (MJ/kg ka) | 11,2 |
Raakavalkuainen (% ka) | 13,0 |
Sisältää | mm. Krossi-vilja, toksiinisieppari, propyleeniglykoli, sooda, Progres®, Progut® |
Kuntoutettaville poroille Poro-Elo 1 Starttia annetaan aluksi vain 100 - 200 g poroa kohti päivässä. Annosta nostetaan hitaasti kahden viikon aikana.
Pariviikkoisen totutuskauden jälkeen annetaan 1 - 1,5 kg/pv poroa kohti. Riittävä veden tai puhtaan lumen saanti tulee varmistaa.
Tutkimusviitteet:
Aguirre ym. 2019. In‑feed resin acids reduce matrix metalloproteinase activity in the ileal mucosa of healthy broilers without inducing major effects on the gut microbiota. Vet. Res. (2019) 50:15.
Commission Implementing Regulation (EU) No. 1060/2013 concerning the authorisation of bentonite as a feed additive for all animal species. Official Journal of the European Union L 289, 31 October 2013, pp. 33-37.
Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D. ja Apajalahti, J. 2016. Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. Journal of Applied Animal Nutrition, Vol. 4, e1, p. 1-7.
Kokkonen, T., Post, L., Maijala, V. ja Vanhatalo, A. 2023. Porojen talvisen lisäruokinnan vaikutus vaadinten ravitsemukselliseen tilaan ja vasatuottoon. Pohjoisen tekijät - Lapin ammattikorkeakoulun julkaisuja 32/2023.
Julkaisemattomat tutkimusraportit:
- Justus-Liebig University Giessen, 2004
- University of Barcelona, 2017