Nautatutkimuksesta tietoa tulevaisuuden haasteisiin

lehmä

Hankkija tekee tutkimusyhteistyötä useiden tutkimuslaitosten ja yliopistojen kanssa sekä kotimaassa että ulkomailla. Tutkimuksista ja asiantuntijakontakteista saamme uutta tietoa rehuista ja ruokinnasta. Se hyödyttää myös suomalaista maidon ja naudanlihan tuottajaa.

Hollantilainen tutkimuslaitos Schothorst Feed Research on Hankkijan tärkeä yhteistyökumppani. Heillä on 230 lehmän tutkimusnavetta ja vasikkakasvattamo. Heidän yhteishankkeissaan selvitämme nyt mm. valkuaistason alentamista nautojen ruokinnassa, lehmien edullisinta ruokintastrategiaa loppulypsykaudella, vasikoiden juottostrategioita sekä antioksidanttien käyttöä.

Hollantilainen tutkimuslaitos Schothorst Feed Research on Hankkijan tärkeä yhteistyökumppani.

Tutkimusyhteistyö tuo uutta tietoa ja osaamista, joilla voimme vastata tulevaisuuden haasteisiin

Tärkeä tutkimusaihe on myös ruokinnan vaikutus maidontuotannon ympäristöpäästöihin. Hollannissa tutkimme, voidaanko yksilöllisellä valkuaisruokinnalla tarkentaa typen hyväksikäyttöä maidontuotannossa, ja miten se vaikuttaa maidontuotantoon ja lehmien kuntoluokkaan. Suomessa valmistui juuri Luken yhteistyötutkimus metaanintuotannon vähentämiseksi ruokinnassa, ja se on hyväksytty julkaistavaksi. Hankkijalla on myös omaa, Business Finlandin rahoittamaa tutkimusta, jossa etsimme uusia ratkaisuja ympäristön ja eläinterveyden parhaaksi.

Kaikki uusi tieto on asiakkaittemme käytettävissä rehujen ja ruokinnan suunnittelun kautta.

lehma
Kuvat: www.Schothorst.nl
rehu