Progres® ja Progut® matkaavat maailmalla yhä kauemmas

Progres pakataan Turun tehtaalla 900 kg vetoisiin IBC-kontteihin, joissa ne laivataan edelleen asiakkaille.

Maailmanlaajuinen kotieläintuotanto etsii aktiivisesti uusia, kestävän kehityksen mukaisia ruokintaratkaisuja. Kiertotalouteen perustuvat Hankkijan erikoisrehuaineet Progres® ja Progut® ovat herättäneet suurta kiinnostusta kansainvälisillä markkinoilla, koska ne tutkitusti tukevat eläinten hyvinvointia ja auttavat parempaan tuotantotulokseen.

Progres on maailman ainoa männyn ja kuusen pihkan resiinihappoja sisältävä rehuaine, ja Progut puolestaan optimoitu hiivavalmiste. Molemmat tuotteet vaikuttavat suotuisasti suoliston tasapainoon, immuunivasteeseen ja suolistomikrobien yhteisöön, ja auttavat siten kotieläimiä pysymään terveinä mitä moninaisimpien ympäristöhaasteiden vallitessa.

Hankkija on vienyt Progresia ja Progutia Euroopan maihin jo jonkin aikaa, mutta nyt niiden vienti on käynnistymässä toden teolla sekä Aasiaan että Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan.

Uusin vientikohde on Intia ja hiljattain ensimmäiset merkittävät erät Progresia ja Progutia lähetettiin Thaimaahan. Molemmista tuotteista toivotaan apua kotieläintuotannon haasteisiin myös Brasiliassa, Meksikossa, Kolumbiassa, Turkissa ja Etelä-Koreassa. Progresia ollaan parhaillaan
rekisteröimässä myös Taiwaniin ja Kiinaan.

Kuljetus on iso osa vientiä

Laajeneva liikenne EU:n ulkopuolelle nostaa luonnollisesti logistiikkakustannuksia, jolloin tämä asettaa myös vaatimuksia entistä organisoidummalle logistiikkasuunnittelulle, rahtikilpailutukselle sekä edellyttää luotettavien yhteistyökumppaneiden löytämistä.

Movere Oy on luotettu Hankkijan yhteistyökumppani kotimaahan ja lähialueille suuntautuvissa kuljetuksissa, mutta vientiin kaukomaille tarvitaan myös
laajempaa toimijaverkostoa. Hankkijan vientitiimi on kehittänyt toimintojaan jatkuvasti, jotta laadukkaiden tuotteiden lisäksi jakelijoille pystytään
tarjoamaan ammattitaitoista ja ensiluokkaista palvelua myös kuljetuslogistiikan
osalta.

 

Tärkeät toimitusehdot

Progres valmistetaan kotimaisen metsäteollisuuden sivujakeesta, mäntyöljystä, kiertotalouden periaattein. Progres sisältää vain männyn ja kuusen omia öljyjä ja resiinihappoja, joita ei valmistuksen aikana muokata kemiallisesti. Tuote on olomuodoltaan kullankeltaista öljyä.

Ulkomaankaupassa toimitusehtojen sopiminen on tärkeää. Toimitusehdot määrittelevät kenen vastuulla tavara on missäkin vaiheessa kuljetusketjua ja kuka vastaa mahdollisista kuljetuksen aikana sattuneista vahingoista. Hankkija noudattaa vientikaupassaan Kansainvälisen kauppakamarin Incoterms 2010 -ehtoja (1.1.2020 alkaen Incoterms 2020).

Rahtikilpailutuksissa on otettu käyttöön Freight-Opt-järjestelmä, joka lähettää tarjouskyselyn usealle eri kuljetusliikkeelle. Se laskee ja listaa valmiiksi asetetuilla
ehdoilla parhaan ja kilpailukykyisimmän kuljetusvaihtoehdon määrämaahan ja mahdollistaa yhtäaikaisen kommunikoinnin monen eri palveluntarjoajan kanssa.

Järjestelmän ansiosta tarjouskilpailujen seuranta on tehokasta ja ajantasaista, puhumattakaan tehokkaammasta ajankäytöstä. Viennin kasvuodotukset ovat suuret – me vientitiimissä olemme valmistautuneet ottamaan uudet tuulet vastaan ammattitaidolla ja palvelualttiilla asenteella.

Teksti: Heidi Parant ja Hannele Kettunen, Hankkija Oy