Väderstad Rapid 400C/S -kylvökone
Tuotekoodi: VV7001044

Väderstad Rapid 400C/S -kylvökone

Tuotekoodi: VV7001044

Tuotekuvaus

Väderstad Rapid 400C/S – vahvuutena monipuolisuus
4-metrinen Rapid-kylvökone on saatavana sekä pelkkänä siemenkylvökoneena – Rapid 400S – että kombikylvökoneena – Rapid 400C. Monipuolisuutensa ansiosta kylvökone voi kylvää eri viljelykasveja, nurmia ja kerääjäkasveja sekä sijoittaa hivenravinteita tai etana-aineita samalla ajokerralla. Rapid on luotettava kone nykyaikaisella suunnittelulla, joka tarjoaa hyvän pääsyn kaikkiin koneen toimintoihin.

Hydraulinen syöttö
Rapid 400C/S on varustettu traktorin hydraulijärjestelmän pyörittämällä hydraulisyötöllä. Syöttääkseen oikean määrän halutulla työnopeudella, on syöttöjärjestelmä yhdistetty maatutkaan, joka mittaa todellista ajonopeutta. Tämä todella luotettava järjestelmä takaa tarkan syötön, joka selviää koneen tärinästä pellolla hyvin. Sen lisäksi järjestelmä on todella helppo säätää ja kalibroida; erityisen tarkkoja ovat piensiementen kiertokokeet perinteiseen, mekaaniseen syöttöön verrattuna.

Suuri säiliö – suuri kapasiteetti
Jotta jokaisella täyttökerralla saisi kylvää suuren alan, on Rapid 400C/S varustettu suurella säiliöllä. Kombimalli Rapid 400C:n väliseinän voi säätää kahdeksaan eri asentoon, jotta voit aina saada täyden hyödön suuresta säiliöstä. Säiliön äärimmäisen suuri täyttöaukko tekee koneen täyttämisestä helppoa ja nopeaa.

Kuljettaja keskiössä
Rapid 400C/S -kylvökoneen moderni suunnittelu on keskittynyt helppokäyttöisyyteen ja siihen, että kaikkia koneen toimintoja tulisi tarvittaessa olla helppo myös säätää. Suuret työtasot koneen molemmilla puolilla helpottavat kuljettajan pääsyä suurelle kylvösäiliölle, syöttölaitteistolle ja muihinkin koneen oleellisiin osa-alueisiin.

Nykyaikainen ohjausjärjestelmä
iPad-pohjainen ohjausjärjestelmä Väderstad E-Control tarjoaa tarkkaa hallintaa sekä työn seurattavuutta langattomasti. Tämän lisäksi hyödyt käyttäjäystävällisistä säädöistä ja kiertokokeesta. iPadin avulla voit helposti ladata koneeseesi viimeisimmän ohjelmistoversion, ja hyötyä uusimmista ominaisuuksista.

Lisää monipuolisuutta piensiemenlaitteella
Yksi Rapid 400C/S -kylvökoneen tärkeimmistä ominaisuuksista on sen maatiloille tarjoama monipuolisuus. BioDrill-piensiemenlaittella varustettuna on mahdollista mullata vielä yksi lisätuote ennen tiivistyspyöriä ja jälkiharaa. Tämän ansiosta nurmensiemen, öljykasvit, kerääjäkasvit, etana-aine, hivenravinteet tai starttifosfori voidaan kylvää samalla pääkasvin kanssa.

Rapid-kylvökoneen työalueet
Alue 1 - Tiivistys
Ennen kylvöä traktorin pyörät tasaavat ja tiivistävät maata. Rapid-kylvökoneen pyöränvälijyrä pitää huolen siitä, että kylvökoneen koko työleveys on tiivistetty ennen kylvöä.

Alue 2 - Kylvöpohjamuokkaus
Rapid voidaan varustaa erilaisilla etumuokkaimilla pellon tarpeista ja edellytyksistä riippuen. Muokkausintensiivisyyttä voidaan säätää hydraulisesti traktorin ohjaamosta ajon aikana, muokkaustarpeesta riippuen.

Alue 3 - Kylvö
Rapid omaa ilmiömäiset ominaisuudet säilyttää kylvösyvyys haastavissakin olosuhteissa. Jokainen tiivistyspyörä ohjaa kylvövantaan työsyvyyttä ainutlaatuisten mekaanisten reaktiotankojen avulla. Kylvövantaat ovat kumijousitettuja, mikä takaa tasaisen kulun korkeillakin nopeuksilla. Mallista riippuen, on Rapid 400C/S -koneiden vannaspaine jopa 230 kg, joka takaa siemenelle hyvän maakosketuksen haastavissakin olosuhteissa.

Alue 4 - Jälleentiivistys
Jokainen pyörä tiivistää maan kahden siemenrivin ja yhden lannoiterivin päältä. Jälleentiivistys varmistaa hyvän maakosketuksen siemenelle, ja näin ollen hyvän veden saatavuuden itävälle siemenelle.

Alue 5 - Haihtumissuoja
Jälkihara luo säänkestävän haihtumissuojan, joka ehkäisee kuorettumista sateen jälkeen.
Tekniset tiedot
TuoteVäderstad Rapid 400C/S -kylvökone
Työleveys, (m)4,0
Säiliön tilavuus, (l)4350 (C), 4100 (S)
Koneen paino, (kg)3800-10800 (C), 3400-9300 (S) riippuen varustuksesta
Työnopeus, (km/h)10-14
Tehontarve, (kW/hv)97/130 (C), 90/120 (S)
Kuljetusleveys, (m)4,05
Kuljetuskorkeus, (m)3,2
SiemensyöttöMekaaninen
Vannaspaino min/max (kg)90/230 (C), 75/215 (S)
Riviväli, (cm)12,5
Kylvövantaiden määrä (kpl)32
Rengaskoko190/95x15