Väderstad Spirit 800C, 125 mm vantaiden riviväli
Tuotekoodi: VV7016080

Väderstad Spirit 800C, 125 mm vantaiden riviväli

Tuotekoodi: VV7016080
Lisävarusteet

Tuotekuvaus

Väderstad Spirit 800C, 125 mm

Spirit on kehitetty erityisesti kaksoistiivistystä vaativille maille. Maalajit vaihtelevat usein yhtä paljon kuin ajatukset kylvöstä ja muokkauksesta. Tästä syystä Spirit voidaan sovittaa erilaisten olosuhteiden mukaan neljällä eri etumuokkausvarustuksella:

 • Crossboard Heavy
 • System Disc Agressive
 • System Disc Agressive + Crossboard Light
 • System Disc Agressive + Crossboard Heavy

  Tiivistys ennen kylvöä

  Erityisesti kevyitä maita silmälläpitäen Spiritin jyräpyörästö tiivistää maan jo ennen siemenen sijoitusta. Suurissa, 820 mm korkeissa ja 400 mm leveissä, renkaissa on erityinen kuvio, joka tiivistää maan juuri siemenrivin kohdalta. Jokaisella pyörällä on oma ripustuksensa, jonka ansiosta pyörärivistö seuraa tarkasti pinnan muotoja. Lisäksi pyörät sijaitsevat rivissä 300mm limittäin, mikä vähentää maavallin muodostumista pyörästön eteen sekä vähentää vetotehon tarvetta.

  Työleveyden puolitus ohjaamosta

  Spirit 600, 800 ja 900 -malleissa on kaksi syöttölaitetta ja sen myötä työleveyden puolitus voidaan tehdä ohjaamosta yksinkertaisella napin painalluksella. Näin voidaan siementä säästää esimerkiksi kiilamaisilla pelloilla ja päisteellä ajettaessa.

  Tarkka syöttö ja helppo kiertokoe

  Spiritissä on uusi syöttölaitteisto, joka mahdollistaa helpomman kiertokokeen, käyttövarmemman syötön ja erittäin pienten, alle 1 kg/ha, siemenmäärien kylvön. Syöttöä käyttää vahva sähkömoottori, joka varmistaa tasaisen ja toimintavarman syötön. Järjestelmässä on hidas ja nopea nopeus, joita käytetään siemenkoon mukaan.

  Tarkka sijoitus ja huolellinen tiivistys

  Spiritin tuplakiekkovannas on ripustettu kumijousitettuun varteen. Tämä rakenne on erittäin vankka ja huoltovapaa. Hyvä jousitus mahdollistaa vantaiden tarkan liikkuvuuden ja vantaat seuraavat tarkasti pellon muotoja.

  Vannasta seuraa 380 mm korkea ja 75 mm leveä jyräpyörä. Pyörän tehtävänä on pitää vannas oikeassa kylvösyvyydessä ja tiivistää maa siemenen sijoittamisen jälkeen. Suuri pyöräkoko mahdollistaa tarkan sijoittamisen suuressakin kylvönopeudessa.

  Vannaspainoa ja kylvösyvyyttä voidaan säätää hydraulisesti lohkoittain. Vannaspainoa voi vaihdella keveiden maiden 20-30 kg:n ja jäykkien maiden 80 kg:n välillä.

  Lannoitteen sijoittaminen

  Spirit FIX järjestelmässä lannoite sijoitetaan system disc aggressive järjestelmän kautta kiekkovantaan vierestä n. 5 cm leveäksi nauhaksisiemen rivien väliin ennen siemenen kylvöä.

  Spirit Nordic järjestelmässä jokaista siemenkiekkovannasta kohden on oma lannoitekiekkovannas, jotka kulkevat samalla rivillä. Lannoite rakeet sijoittuvat tarkalleen hiukan siemenien alle, jolloin ravinteet ovat nopeasti kylvettyjen siemenien käytössä.

  Leveä pellolla - kapea tiellä

  Kuljetusta varten Spiritin kylvölohkot taittuvat kokoon. Kaikkien Spirit-mallien maksimi kuljetusleveys on kolme metriä ja suurin korkeus enintään neljä metriä.
 • Tekniset tiedot
  TuoteVäderstad Spirit 800C, 125 mm vantaiden riviväli
  Työleveys, (m)8
  Säiliön tilavuus, (l)3900
  Koneen paino, (kg)8600
  Työnopeus, (km/h)10-15
  Tehontarve, (kW/hv)132/180
  Kuljetusleveys, (m)3
  SiemensyöttöPneumaattinen
  Vannaspaino min/max (kg)20-80
  Videot ja esitteet