Väderstad Rapid A 800C kylvölannoitin
Tuotekoodi: VV7000071

Väderstad Rapid A 800C kylvölannoitin

Tuotekoodi: VV7000071
Lisävarusteet

Tuotekuvaus

Väderstad Rapid A 800C kylvölannoitin

Valtavalla siemensäiliöllä ja ylivoimaisella traktorin seurattavuudella varustettu Rapid A 800C on vaikuttavalla työteholla varustettu kylvölannoitin, joka kylvää 12,5 cm rivivälillä. Suuresta koostaan huolimatta kone on ketterä käyttää.

Rakenne

Rapid A 800C-mallissa on ilmapuhallussyöttö. Lannoite syötetään ilmavirtaan hydraulisen kierukan avulla. Säiliössä on säädettävä seinä lannoite- ja siemenosan välissä. Koko säiliötilavuutta voidaan myös käyttää ainoastaan siemenen kylvöön, jolloin tilavuus on 6200 litraa. Vehnää kylvettäessä tämä tarkoittaa kylvömäärästä riippuen, n. 20 - 50 hehtaarin kylvöä täyttöä kohti. Koneen rakenteeseen kuuluva välijyrä on suunniteltu kantamaan osa kuormasta. Rapid A-sarjaan on valittavissa kaksi erilaista etumuokkausvarustusta.

Pellon pintaa myötäilevä Offset-jyräpyörästö

Suurten, halkaisijaltaan 740 mm, pyörien erillisripustuksen ansiosta jyräpyrästö seuraa tarkasti pellon pintaa. Näin itämisedellytykset ovat yhtäläiset koko työleveydellä. Offset tarkoittaa, että jyräpyörästön joka toinen pyörä on siirretty 190 mm taaksepäin erillisellä akselilla. Näin kasvijätteet läpäisevät jyräpyörästön helpommin ja estetään maavallin muodostuminen pyörästön eteen. Täten myös vetotehon tarve vähenee.

Siemenmäärän säätö tutkalla

Kylvösiemenen määrää säädetään ajotutkalla, jolloin se pysyy vakiona ajonopeudesta riippumatta. Ajotutka mittaa työn aikana ajonopeutta ja siirtää tiedon Control-Station –yksikölle, joka ohjaa syöttöyksiköiden pyörimisnopeutta. Tällä tavalla siemenen syöttö pysyy vakiona suhteessa ajonopeuteen.

Tarkka syöttöjärjestelmä

Pneumaattinen Fenix kylvöjärjestelmä pystyy käsittelemään kaikenkokoisia siemeniä ilman osien vaihtoa. Hydraulisen käytön ansiosta voidaan kylvää suuria määriä ilman, että ajonopeutta on alennettava. Rapid A 600- ja 800 -malleissa on kaksi syöttökammiota ja niiden ansiosta koneen toisen levityspuolen sulku on vakio.

Rapidissa on Control-täsmäsäätö vakiona

Täsmäsäädöllä voidaan ajon aikana ohjaamosta säätää koneen työsyvyyttä, jos maalajien tai maan kosteusolojen muutos näin vaatii. Lisäksi saman toiminnon avulla voidaan säätää koneen perustyösyvyys hydraulisesti.

Control-Station-ohjausyksiköllä voidaan valvoa ja hallita monia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi: kylvöalaa, ajonopeutta ja ajouramerkintää. Pyörintänopeus- sekä siemenen ja lannoitteen tasovahdit ovat vakiona. Lisävarusteena on saatavissa siemen- ja lannoitemäärän kauko-ohjaus.

Ajouramerkinnän avulla voi helposti jättää lannoittamatta ruiskutusurat. Näin säästät sekä lannoitetta että rahaa ja puinti on puhtaampaa.

Ketterä päisteissä ja kuljetuksessa

Rapid A 600-800C:n ohjausvivuston ansiosta kone seuraa traktoria erittäin hyvin päisteessä. Tunnusomaista koneille on niiden ketteryys kuljetuksessa, joten siirto lohkolta toiselle käy nopeasti ja turvallisesti. Automaattinen lukitusjärjestelmä lukitsee aina lohkot yläasentoon.

Kylvösyvyyden säätö ohjaamosta

Hydraulisen Master&Slave-järjestelmän ansiosta kylvösyvyyden säätö on yksinkertaista, nopeaa ja tarkkaa koneen koko työleveydellä. Tässä Rapid-mallissa Interactive Depth Control on vakiona kylvösyvyyden säätämiseksi ohjaamosta ajon aikana.
Tekniset tiedot
TuoteVäderstad Rapid A 800C kylvölannoitin
Työleveys, (m)8
Säiliön tilavuus, (l)6000
Täyttökorkeus, (m)2,7
Koneen paino, (kg)8700
Työnopeus, (km/h)10 - 14
Kylvöteho, (ha/h)6-7
Tehontarve, (kW/hv)190/260
Kuljetusleveys, (m)3
SiemensyöttöPneumaatiinen
Vannaspaino min/max (kg)85/165
Videot ja esitteet