Siemenperuna Annabelle
Tuotekoodi: KANANA50VS1 EAN: 6420617361105

Siemenperuna Annabelle

Tuotekoodi: KANANA50VS1 EAN: 6420617361105

Tuotekuvaus

Annabelle on aikainen, hyvänmakuinen ruokaperuna. Siemenperuna Annabelle on Y-viruksen kestävä ja runsasmukulainen. Annabelle-peruna muistuttaa ominaisuuksiltaan paljon Siikliä, käyttömahdollisuudet laajemmat.
Tuotepakkaus:

mitat: 25,0 cm (l) x 30,0 cm (k) x 20,0 cm (p)

paino: 1,00 kg

Perunat toimitetaan myymälöihimme viikoilla 12-16. Listasta selviää
myymäläkohtainen toimitusviikko
, toimituspäivät vaihtelevat ma-pe.
Jokaisen tuotteen ajantasaista myymäläsaatavuutta voi seurata "Katso tästä myymäläsaatavuus" -painikkeesta tuotteen sivuilta.

 

Perunan idut katkeavat helposti

Pääsääntö on, että peruna ei varmasti anna periksi, vaikka ensimmäiset idut katkeaisivat, se puskee kyllä uutta.
Sato paranee, sillä monella vähän ”laiskalla” lajikkeella on taipumusta kasvattaa yksi tai kaksi pääitua, jolloin maavarsien ja sen myötä mukuloiden määrä jää pienemmäksi. Kun nämä ensimmäiset harvat idut katkaistaan, niin siemenperuna hiukan sisuuntuu ja puskee entistä enemmän uusia ituja tilalle. Silmujahan on joka puolella perunaa, mutta kaikki eivät lähde kasvamaan.
Itujen katkeaminen on huono juttu vain silloin, jos hyvin itäneen perunan idut katkeavat juuri ennen istutusta. Silloin tietenkin uusien kasvattaminen kestää jonkin aikaa, jolloin kasvuun lähtö ja sen myötä sadonkorjuu viivästyy. Tosin jos ilmat sillä välin lämpenevät, niin taimettumisen jälkeinen alkukehitys voikin olla nopeampaa, kuin se olisi ollut niillä aiemmilla iduilla, jolloin kasvusto ottaa syntynyttä eroa kiinni. Näin usein käytännössä käy.
Ei siis haittaa, vaikka idut katkeavat.