Mansikka Senga Sengana 10-pack
Tuotekoodi: TA552700010

Mansikka Senga Sengana 10-pack

Tuotekoodi: TA552700010

Tuotekuvaus

Puutarhamansikka 'Senga Sengana' on myöhäinen, vanha ja paljon viljelty lajike. Suurehkot, voimakkaan punaiset marjat soveltuvat erityisen hyvin pakastukseen. Maultaan mansikat ovat aromikkaita ja happamanmakeita. Reheväkasvuinen ja satoisa lajike on saanut FinE -tavaramerkin.

Mansikka tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Kasvualustan tulisi olla noin 30 cm paksuinen, lannoitettu ja kalkittu multakerros. Taimet kannattaa istuttaa loivaan, sopivalla katteella katettuun kohopenkkiin. Mansikan oikea istutussyvyys on tärkeää, sillä kasvupiste ei saa peittyä, eikä juuristo jäädä liian pintaan. Lehtiruusukkeen tulisi olla maanpinnan tasolla.

Istutuksen jälkeen mansikan taimia kastellaan, säästä riippuen, mieluummin harvemmin, mutta runsaasti kerralla. Pienten pensaiden kasvua voi edistää poistamalla kukkanuput ja rönsyt ensimmäisenä kesänä. Vanhempia, satoa tuottavia taimia tulisi harventaa ja kastella tarpeen mukaan.

Mansikkaa lannoitetaan hyvin niukasti. Ensimmäisinä vuosina taimille riittää syyslannoitus typettömällä pk-lannoitteella. Satoa tuottavia pensaita voi myöhemmin lannoittaa erityisesti marjakasveille tarkoitetuilla lannoitteilla. Liiallinen typpilannoitus huonontaa satoa ja marjojen laatua, ja voi altistaa reheväkasvuisen pensaan sienitaudeille.

Ominaisuudet

TuoteMansikka Senga Sengana 10-pack
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämansikka
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiFragaria x ananassa 'Senga Sengana'
Satoaikamyöhäinen
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheys3kpl/m