Huippu-Krono irto

Tuotekoodi: 2239

Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.

Objekt beskrivning

Huippu-Krono är ett halvkoncentrat med låg stärkelsehalt för högavkastande boskap. Det passar som komplement till korn- och vetedominerad fodersäd.

HÖG AVKASTNING

  • Innehåller konceptet MaitoPro, som ökar mjölkproduktionen med upp till 1,5 liter/ko/dag
  • Höga energi- och råproteinhalter och noggrant utvalda råvaror som stöder toppavkastningen
  • Låga stärkelsehalten främjar säker användning av eget korn- och vetedominerat spannmål
  • EFFEKTIV STÖD FÖR HÄLSAN

  • Innehåller lätt upptagbara organiska spårämnen som stöder klöv- och juverhälsan och fertiliteten hos högavkastande kor
  • Aktivt fungerande verksamma ämnet Progut sänker mjölkens cellhalter
  • Optimerar våmmens pH-balans, som säkrar effektiv fibersmältning i spannmålsdominerad utfodring
  • UTMÄRKT FUNKTIONALITET I FODERAUTOMATER

  • Hållbara granulaten är utvecklad för att fungera både i robotar och foderautomater
  • Egenskaper
    ProduktHuippu-Krono irto
    KonceptMaitoPro, Orgaaniset hivenaineet, Matala tärkkelys
    Koostumus rae
    Omsättbar energi (MJ/kg ts)12,8
    Råprotein (% ts)28,2
    Innehållamm. propyleeniglykoli, sooda, Progut®, Progres®, biotiini
    Bruksanvisning
    I tabellen finns exempel för rekommendationer för separat utfodring

    kg/dagkg/dagkg/dagkg/dag
    Mjölkavkastning 20 30 40 50
    Korn 4 6 8 8
    Huippu-Krono 2 4 6 8
    Lypsy-Namino 0,3 0,3 0,3 0,3
    Fri tillgång till ensilage

    Begär på din gård en optimerad foderstat av din foderexpert alltid då nytt foder tas i bruk eller ensilaget ändras.

    Progut nostaa maitomäärää ja lisää pötsimikrobien aktiivisuutta

    Huippu-Krono sisältää patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettua Progut® hiivavalmistetta, jonka on tutkimuksissa todettu lisäävän pötsimikrobien lukumäärää ja aktiivisuutta (Kettunen ym. 2016). Runsas pötsimikrobien määrä lisää säilörehun sulatusta ja syöntiä. Progut myös lisää propionihapon tuotantoa pötsissä (Kettunen ym. 2016). Propionihappo on tärkeä energianlähde ja erityisesti verensokerin lähtöaine. Verensokeria tarvitaan maidontuotantoon laktoosin esiaineeksi.

    Tutkimuksissa Progut on nostanut maitotuotosta keskimäärin 1,5 l/lehmä/päivä. Progutin teho säilyy todennetusti läpi lypsykauden. Progut on myös tutkimuksissa laskenut lehmien maidon solupitoisuutta, tukien mahdollisesti siten myös aikuisten lehmien kykyä puolustautua taudinaiheuttajia vastaan. (Gaffney ym. 2014)

    Progut sitoo haitallisia mikrobeja, kuten E.colia ja salmonellaa (ripulibakteereja), itseensä ja kuljettaa ne elimistöstä ulos (Justus-Liebig University Giessen 2004, University of Barcelona 2017 ja Alimetrics 2018). Hyvälaatuinen suolistomikrobisto vähentää ruoansulatushäiriöiden riskiä ja tukee eläinten hyvinvointia.

    Progres eheyttää suoliston limakalvoa ja lisää propionihapon tuotantoa

    Huippu-Krono sisältää myös Progres®-rehuainetta. Progres on kotimainen mäntyöljyvalmiste, jonka sisältämien resiinihappojen on tutkimuksissa havaittu tukevan limakalvojen eheyttä (Aguirre ym. 2019). Limakalvot ovat suoliston imeytymispintoja, joiden eheys on tärkeää vastustuskyvyn, ravinnon imeytymisen, kasvun ja hyvinvoinnin kannalta.

    Progres on tutkimuksissa nostanut pötsimikrobien propionihapon tuotantoa (Kettunen ym. 2019). Propionihappo on tärkein verensokerin lähtöaine. Ruokintakokeessa Progres yhdessä Progutin kanssa onkin vähentänyt herutuskaudella vanhempien lehmien laihtumista ja energiavajetta sekä nostanut erityisesti ensikoiden maitotuotosta (Frantzi ym. 2018).

    Käyttöohje

    Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi. Esimerkki erillisruokinnan käyttösuosituksista:

    Erillisruokinta kg/pv kg/pv kg/pv kg/pv
    Maitotuotos 20 30 40 50
    Huippu-Krono 2 4 6 8
    Ohra 4 6 8 8
    Lypsy-Namino 0,3 0,3 0,3 0,3
    Säilörehua vapaasti
    Tutustu Progres® ja Progut® -innovaatioiden tutkittuihin hyötyihin

    Tutkimusviitteet:

    Aguirre ym. 2019. In‑feed resin acids reduce matrix metalloproteinase activity in the ileal mucosa of healthy broilers without inducing major effects on the gut microbiota. Vet. Res. (2019) 50:15.

    Frantzi M., Vuorenmaa J., Hissa P., Gerard C. (2018) Metsä- ja panimoteollisuuden sivuvirrasta kehitettyjen rehuvalmisteiden vaikutus lypsylehmien maitotuotokseen ja kuntoluokkaan lypsykauden alussa. Posteri MT-päivät 2018.

    Gaffney, D., Sheehy, M., Vuorenmaa, J. and Fahey, A. (2014) The effect of supplementing dairy cows with a hydrolyzed yeast product (ProgutRumen) on milk production and somatic cell scores (Abstract). In: Journal of Animal Science. Vol. 92, E-Suppl. 2/J. Dairy Sci. Vol. 97, E-Suppl., 789

    Kettunen, H., Frantzi, M., Vuorenmaa, J., Breves, G. and Eger, M. (2019) Resin acid composition (Progres) increases propionate and butyrate production in a Rumen Simulation Technique (RUSITEC) model. At: XIIIth International Symposium on Ruminant Physiology (ISRP 2019), Leipzig, Germany, 3-6 September 2019. (Poster)

    Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D. ja Apajalahti, J. 2016. Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. Journal of Applied Animal Nutrition, Vol. 4, e1, p. 1-7.

    Mizutani H. ym. (2003) The intravenous xylitol tolerance test in non-lactating cattle. Vet Res Commun. 27 : 633-641.

    Nielsen, N.I. & Ingvartsen, K.L.(2004) Propylene glycol for dairy cows: A review of the metabolism of propylene glycol and its effects on physiological parameters, feed intake, milk production and risk of ketosis. Feed Science and Technology 115 (3–4): 191-213

    NorFor 2011. NorFor- The Nordic feed evaluation system. EAAP publ. No 130, ed. H. Volden.

    Zimmerly, C. A., & Weiss, W. P. (2001). Effects of supplemental dietary biotin on performance of Holstein cows during early lactation. Journal of Dairy Science, 84(2), 498-506.

    Julkaisemattomat tutkimusraportit:

    • Justus-Liebig University Giessen, 2004
    • University of Barcelona, 2017
    • Alimetrics, 2018