Täysrehusarjat tuotantosi tarpeisiin

Ruokintaosaaminen löytyy rakeesta

Täysrehuruokinta on ruokintatekniikoista helpoin ja varmin tapa saavuttaa turvallinen ja tuottava ruokinta. Täysrehu valitaan tilan säilörehun perusteella. Karkearehun laadun tunteminen on ehdottoman tärkeää, jotta sitä voidaan täydentää optimaalisesti tuotostavoitteiden mukaan.

Täysrehuruokinnan etuna on sen hyvä tekninen laatu ja raaka-aineiden monipuolisuus. Huolella valitut raaka-aineet takaavat tunnetun koostumuksen ja rehun hyvän maittavuuden. Täysrehuruokinta mahdollistaa samanaikaisesti hyvän terveyden ja korkean tuotostason.

Täysrehussa on kaikki karkearehun täydennykseen tarvittavat ravintoaineet samassa rakeessa: myös kivennäiset, hivenaineet ja vitamiinit suositusten mukaisesti annosteluna. Viljan teollinen prosessointi ja monipuolinen koostumus mahdollistavat suuremmat väkirehun kerta-annokset. Kaikki Hankkijan täysrehut sisältävät myös karkeaksi valssattua pötsiystävällistä Krossi-viljaa.

Esimerkki täysrehuruokinnasta Lypsy-Krossi I -rehulla

Rehujen käyttösuositus tuottoluokittain.
Rehujen käyttösuositus tuottoluokittain.

Auto-Krossi -sarja täydentää säilörehun maittavasti automaattiruokinnassa

Auto-Krossi täysrehut

Auto-Krossi -täysrehujen raaka-aineet ja niiden suhde on valittu ensisijaisesti rakeen hyvää laatua silmällä pitäen. Auto-Krossi -sarjan tuotteissa valkuaispitoisuus on lähellä samaa, mutta tuotteet eroavat energiapitoisuudeltaan. Auto-Krossi -sarjassa oikea tuote valitaankin säilörehun syönti-indeksin ja maidon pitoisuus tavoitteiden perusteella.

Matalan syönti-indeksin karkearehun täyttävyys tai maittavuus rajoittaa syöntiä, jolloin täysrehusta tarvitaan ensisijaisesti energiaa ja Auto-Krossi III on hyvä valinta. Kun tavoitteena on nostaa maidon pitoisuuksia heikomman säilörehun kanssa, on Auto-Krossi IV oikea valinta.

Normaalin säilörehun kanssa tavoitteena on mahdollisimman korkea säilörehun syönti, jolloin sekä energiaa että valkuaista tasapainoisesti sisältävä Auto-Krossi II soveltuu hyvin ruokintaan. Hyvin sulavan ja sokeripitoisen säilörehun kanssa sen sijaan pötsin toiminnan tasaaminen ja riittävä kuidun saanti on keskeisempää. Tällöin Auto-Krossi I soveltuu ruokintaan parhaiten.

Auto-Krossi I Auto-Krossi II Auto-Krossi III / Auto-Krossi IV
Syönti-indeksi yli 105 Syönti-indeksi 100–110 Syönti-indeksi alle 100

Kaikki Auto-Krossi I-II-rehut sisältävät innovatiivisen MaitoPro-konseptin. MaitoPro-konseptin sisältävät rehut ovat parantaneet tiloilla maitotuotosta keskimäärin 1,5 l/lehmä/päivä. Konseptin toimivuus perustuu Hankkijan patentoimaan Progut-suolistoparanteeseen, joka lisää pötsimikrobien määrää sekä niiden aktiivisuutta. MaitoPro-tuotteet ovat myös puskurioptimoituja, mikä tarkoittaa tasaisempaa pH:ta pötsissä ja siten tehokkaampaa kuidun sulatusta. MaitoPro-konseptin rehut sisältävät myös mainion annoksen orgaanisia hivenaineita.

Lypsy-Krossi -sarja: helppo ja varmatoiminen valinta

Lypsy-Krossi

Lypsy-Krossi -rehut ovat monipuolisia ja tasapainoisia täysväkirehuja. Oikea Lypsy-Krossi -rehu valitaan täysin säilörehusi laadun mukaan. Lypsy-Krossi -rehuissa on runsaasti kuumennuskäsiteltyä viljaa. Rakeistettu rehu imeytyy tasaisesti pötsiä hellien ja näkyy korkeana tuotoksena.

Säilörehun syönti