
Oiva-Krono irto
Tuotekoodi: 2223Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.
Tuotekuvaus
Oiva-Krono on Progut-pötsitehostetta sisältävä matalatärkkelyksinen puolitiiviste. Oiva-Krono sopii ohra- ja vehnävaltaisen viljan täydentämiseen hyvän säilörehun ohella.
TUKEE MAIDONTUOTANTOA
- Oiva-Kronon matala tärkkelyspitoisuus mahdollistaa runsaan kotoisen ohra- ja vehnävaltaisen viljan käytön ruokinnassa.
- Tuotteen sulavat kuidut tukevat pötsin normaalia toimintaa.
- Sisältää propyleeniglykolia, josta maksa muodostaa glukoosia lehmän käyttöön. Propyleeniglykoli nostaa tutkitusti verensokeripitoisuutta happamoittamatta pötsiä (Mizutani ym. 2003, Nielsen ja Ingvartsen 2004).
- Tuote sisältää kivennäisten, hivenaineiden ja vitamiinien lisäksi myös biotiinia. Biotiini kuuluu B-vitamiinien ryhmään ja sillä on tunnettuja positiivisia vaikutuksia sorkkaterveyteen. Biotiinilla on tutkimuksissa havaittu myös positiivisia vaikutuksia maitomäärään ja maidon valkuaispitoisuuteen (Zimmerly & Weiss, 2001).
PROGUT NOSTAA MAITOMÄÄRÄÄ JA LISÄÄ PÖTSIMIKROBIEN AKTIIVISUUTTA
Oiva-Krono sisältää patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettua Progut® hiivavalmistetta, jonka on tutkimuksissa todettu lisäävän pötsimikrobien lukumäärää ja aktiivisuutta (Kettunen ym. 2016). Runsas pötsimikrobien määrä lisää säilörehun sulatusta ja syöntiä. Progut myös lisää propionihapon tuotantoa pötsissä (Kettunen ym. 2016). Propionihappo on tärkeä energianlähde ja erityisesti verensokerin lähtöaine. Verensokeria tarvitaan maidontuotantoon laktoosin esiaineeksi.
Tutkimuksissa Progut on nostanut maitotuotosta keskimäärin 1,5 l/lehmä/päivä. Progutin teho säilyy todennetusti läpi lypsykauden. Progut on myös tutkimuksissa laskenut lehmien maidon solupitoisuutta, tukien mahdollisesti siten myös aikuisten lehmien kykyä puolustautua taudinaiheuttajia vastaan. (Gaffney ym. 2014)
Progut sitoo haitallisia mikrobeja, kuten E.colia ja salmonellaa (ripulibakteereja), itseensä ja kuljettaa ne elimistöstä ulos (Justus-Liebig University Giessen 2004, University of Barcelona 2017 ja Alimetrics 2018). Hyvälaatuinen suolistomikrobisto vähentää ruoansulatushäiriöiden riskiä ja tukee eläinten hyvinvointia.
Tuote | Oiva-Krono irto |
---|---|
Konseptit | Matala tärkkelys |
Koostumus | rae |
Muuntokelpoinen energia (MJ/kg ka) | 12,6 |
Raakavalkuainen (% ka) | 27,5 |
Sisältää | mm. propyleeniglykoli, Progut®, biotiini |
Oheisessa taulukossa esimerkki erillisruokinnan käyttösuosituksista:
kg/pv | kg/pv | kg/pv | kg/pv | |
---|---|---|---|---|
Maitotuotos | 20 | 30 | 40 | 50 |
Ohra | 4 | 6 | 8 | 8 |
Oiva-Krono | 2 | 4 | 6 | 8 |
Lypsy-Namino | 0,3 | 0,3 | 0,3 | 0,3 |
Säilörehua vapaasti |
Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.
Tutkimusviitteet:
Gaffney, D., Sheehy, M., Vuorenmaa, J. and Fahey, A. (2014) The effect of supplementing dairy cows with a hydrolyzed yeast product (ProgutRumen) on milk production and somatic cell scores (Abstract). In: Journal of Animal Science. Vol. 92, E-Suppl. 2/J. Dairy Sci. Vol. 97, E-Suppl., 789
Kettunen, H., Vuorenmaa, J., Gaffney, D. ja Apajalahti, J. 2016. Yeast hydrolysate product enhances ruminal fermentation in vitro. Journal of Applied Animal Nutrition, Vol. 4, e1, p. 1-7.
Mizutani H. ym. (2003) The intravenous xylitol tolerance test in non-lactating cattle. Vet Res Commun. 27 : 633-641.
Zimmerly, C. A., & Weiss, W. P. (2001). Effects of supplemental dietary biotin on performance of Holstein cows during early lactation. Journal of Dairy Science, 84(2), 498-506.
Julkaisemattomat tutkimusraportit:
- Justus-Liebig University Giessen, 2004
- University of Barcelona, 2017
- Alimetrics, 2018