Viljaseokset

Mureiset viljaseokset sopivat käytettäväksi seosruokintaan ja rakeiset ruokinta-automaateille. Kuumennuskäsittelyn ansiosta viljatäydennysrehujen ohitusvalkuaisen sekä ohitustärkkelyksen määrä kasvaa ja ne sisältävätkin kuumentomattomaan viljaan verrattuna enemmän käyttökelpoisia ravintoaineita kasvuun ja maidontuotantoon. Kuumennuskäsitellyt viljaseokset ovat aina puhtaita ja tasalaatuisia. Sopivimman tuotteen valintaan vaikuttavat säilörehun laatu ja tilan oman viljan laatu.

Nämä viljatäydennysrehut soveltuvat korvaamaan oman viljan osittain tai kokonaan:

Viljaseos vastaa ravintoarvoiltaan hyvää ohraa. Viljaseoksella voidaan korvata oma vilja joko kokonaan tai osittain. Viljaseos on eniten myyty viljatäydennysrehu.

Viljamix on kauran veroinen, hieman kevyempi ja edullisempi viljarehu. Se sopii sulavan säilörehun rinnalle tai painavan kotoisen viljan jatkeeksi.

Viljaplus vastaa ravintoarvoiltaan hyvää vehnää. Se sopii täydentämään huonosti sulavia säilörehuja. Viljaplussaa voidaan käyttää huonosti sulavan säilörehun kanssa ainoana viljarehuna. Sillä voidaan myös täydentää omaa, laadultaan kevyehköä viljaa.

Vilja-Maissiseos on energiapitoinen viljarehu. Se sopii erityisen hyvin korkeatuottoisen lypsykarjan ruokintaan. Maissin tärkkelys on pötsiystävällistä ja hitaasti hajoavaa, joten tuote on toimiva valinta myös vähäkuituisten säilörehujen täydentämiseen. Vilja-Maissiseoksella voidaan korvata oma vilja joko kokonaan tai osittain.

Nämä viljatäydennysrehut soveltuvat täydentämään ja vahvistamaa omaa viljaa, ei ainoaksi viljaksi:

Viljavahva on erittäin energiapitoinen viljakomponentti, jonka tärkkelyspitoisuus on erittäin korkea. Erityisen hyvin Viljavahva sopii huonosti sulavien säilörehujen ja kevyiden kotoisten viljojen rinnalle.

Maissiseos on maissivaltainen viljakomponentti, joka sopii oman viljan vahventamiseen. Maissiseoksessa on korkea energia- ja tärkkelyspitoisuus, mutta sen tärkkelys on pötsiystävällistä ja hitaasti hajoavaa. Siksi Maissiseoksella voidaan täydentää myös vähäkuituisia säilörehuja. Maissiseosta suositellaan kotoisen viljan ohelle.