Kasvatusrehut

Primo-rehut varmistavat nautojen turvallisen ja tuottavan kasvun. Ne ovat korkealaatuisia ja maittavia. Vasikoiden tehokas kasvu ja hyvinvointi ovat kannattava investointi.

Primo-rehut ovat teknisesti toimivia ja laadukkaita. Ne on valmistettu tutkituista raaka-aineista tarkalla laadunvalvonnalla ja lämpökäsitelty hygieenisiksi. Tuotteet säilyvät hyvin ja ovat tasalaatuisia: jokainen eläin saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet ja vitamiinit. Rehuja on helppo annostella, ja ne sopivat kaikenlaisiin automaattiruokkijoihin. Primo-rehut ovat maittavia sekä koostumukseltaan että olomuodoltaan. Pienet rakeet tai mureet sopivat hyvin vasikoiden suuhun.

Kaikki Primo -vasikkarehut sisältävät vahvan tuen suolistoterveydelle: Hankkijan kehittämät ja patentoimat Progres® ja Progut® -tehoaineet.

 • Progres on kotimainen mäntyöljyvalmiste, jonka sisältämien resiinihappojen on tutkimuksissa havaittu tukevan eläinten suolistoterveyttä ja siten parantavan ravintoaineiden imeytymistä, kasvua ja rehuhyötysuhdetta.
 • Progut on erittäin tehokas patentoidulla hydrolyysikäsittelyllä valmistettu hiivavalmiste. Tutkimuksissa Progut on mm. nopeuttanut märehtijäksi kehittymistä, lisännyt vasikoiden kuivarehun syöntiä ja nopeuttanut kasvua. Progut tehostaa tutkitusti vasikoiden vastustuskykyä ja sitoo itseensä suoliston haitallisia bakteereita, kuten E. colia.

Progres, Progut ja Primo-vasikkarehut valmistetaan Suomessa tarkoilla laatustandardeilla. Nämä kaikki ovat myös merkittäviä vientituotteita.

Primo-rehuista löydät sopivan tuoteen eri ruokintamuotoihin ja käyttötarkoituksiin.
Vasikoille:

  Primo Starter sopii pienille vasikoille rajoitetun juoton kanssa

  Primo Vasikka sopii uudisvasikoille tehokkaaseen kasvuun, varmistaa hyvän kasvun myös risteytysvasikoille

  Primo TMR on suunniteltu vasikkaseoksiin oljen tai heinän kanssa

  Primo Kasvatus I on kustannustehokas alkukasvatusrehu runsaan juoton kanssa

Uudishiehoille ja lihanautojen loppukasvatukseen:

  Primo Hieho on optimaalinen 3-24 kk ikäisille hiehoille

  Primo Kasvatus II on kustannustehokas täysrehu yli 6 kk:den ikäisille lihanaudoille ja emolehmille

Hankkijan ruokinta-asiantuntijoilta saat vasikoille, hiehoille ja lihanaudoille ruokintasuunnitelman, joka huomioi kotoisten rehujen laadun. Heiltä saat myös juuri omalle tilallesi sopivimmat suositukset Primo-vasikkarehujen valintaan ja käyttöön.