Ruokintasuunnitelmat lypsylehmille, nuorkarjalle ja lihanaudoille!

Lypsylehmien, lihanautojen ja nuorkarjan onnistunut ruokinta on edellytys tilan tuotostavoitteiden saavuttamiseen, maksimaaliseen tuottoon ja karjan hyvinvointiin. Hankkijan irtorehuasiakkaana saat ammattitaitoisen ruokinta-asiantuntijamme tekemän ruokintasuunnitelman, joka tuottaa tilallesi tulosta.

Miksi hyödyntää rahanarvoinen asiakasetusi?

  • Ilmaiset ruokintasuunnitelmat tilasi eläinryhmille
  • Ruokintasuunnitelmien perustana kansainväliset tutkimustulokset ja uusin tieto
  • Ammattitaitoinen ja koulutettu ruokintatiimi
  • Ympäristöystävällinen ja kestävä ruokinta
  • Otamme vastuun ruokintasuunnitelmien ja rehujemme parhaasta mahdollisesta toimivuudesta
  • Seuraamme tuotantotavoitteiden saavuttamista

Tarkkaa ruokinnan suunnittelua Maito-ohjelmalla

Käytämme nautojen ruokinnan suunnittelussa kehittämäämme Maito-ohjelmaa. Maito-ohjelma on huippuluokan suunnittelutyökalu, joka perustuu aina tilakohtaisesti edullisimman ruokintaratkaisun löytämiseen eläintesi terveys ja asettamasi tuotostavoitteet huomioiden.

Nautojen genetiikka on kehittynyt ja tuotospotentiaali noussut viime vuosikymmenien aikana hurjasti. Uutta ja ajantasaista kotimaista tutkimusta nykytuotostason eläinten ravitsemuksellisista tarpeista on erittäin vähän, minkä vuoksi tuotekehityksemme on rakentanut Maito-ohjelmamme tavoitteet uusimman kansainvälisen tutkimusyhteistyön avulla suomalaisiin olosuhteisiin sopiviksi.

Kansainvälinen tutkimusyhteistyö antaa meille mahdollisuuden jatkuvasti hyödyntää tuoreinta tietoa tuotantoeläinten ravitsemuksellisista tarpeista rehuasiakkaidemme hyödyksi. Käytettävissämme on mm. suunnitteluparametreja, jotka optimoivat pötsikäymistä ja kotoisen rehun hyväksikäyttöä pötsissä, aminohappojen saantia maidontuotantoon sekä ruokinnan ympäristövaikutuksia.

Toimivien ruokintasuunnitelmiemme takana on myös omien rehutuotteidemme vaikutusten tunteminen. Tuotteiden rehuarvot eivät kerro koko totuutta tuotteiden todellisesta vaikutuksesta kasvuun ja maitotuotokseen, joten tuotetuntemus on tärkeässä roolissa. Tärkkelyksen ja rasvojen laatu ja määrä on valittava kotoisten rehujen laadun sekä tilan tuotantotavoitteiden mukaan. Rehutuotteet voivat sisältää myös erilaisia tuotantoa ja terveyttä tukevia komponentteja, kuten korkeampia vitamiini- ja hivenainetasoja, lisämagnesiumia, hometoksiinisiepparia tai orgaanisia hivenaineita.

 

Ruokintasuunnitelmien toimivuuden varmistamiseksi edellytämme sinulta säilörehujen ja muiden kotoisten rehujen aktiivista analysointia. Säilörehuista ja viljoista on suositeltavaa teettää laajat kivennäis- ja hivenaineanalyysit, jotta pystymme varmistamaan eläinterveyttä tukevan ruokinnan.

Maksimoi tuotto

Ruokinta-asiantuntijamme tekemät ruokintasuunnitelmat on aina huolellisesti suunniteltu niin, että ne tukevat eläintesi terveyttä ja tuotannon taloudellista kannattavuutta. Huomioimme tilasi tavoitteet ja olosuhteet. Jos haluat toimivan ja tuottavan ruokinnan, hyödynnä rehuasiakkaanamme rahanarvoinen etusi!

Kestävä maatalous

Olemme vahvasti sitoutuneet tukemaan ympäristöystävällistä ja kestävää maataloutta. Tekemämme ruokintasuunnitelmat minimoivat ravintoaineiden yli- ja aliannostelun. Tasapainoinen ja tuotantovaiheen haasteet huomioiva ruokinta ennaltaehkäisee tuotantosairauksia, kuten ketoosia ja poikimahalvausta. Onnistunut ruokinta voi vähentää myös sorkkaongelmien tai utaretulehdusten riskiä. Terveet eläimet ovat tuottavia ja pitkäikäisiä sekä käyttävät ravintoaineet tehokkaasti.

Osaajat varmistavat toimivat ruokintasuunnitelmat

Koulutettu ruokintatiimimme on aina valmiina auttamaan sinua, kun tarvitset apua tilasi tuotannon kehittämisessä tai korkean tuotostason ylläpitämisessä. Karjasi hyvinvointi on meille ensisijaisen tärkeää.

Huipputason ruokinnansuunnitteluohjelmamme pääsee oikeuksiinsa, kun sitä käyttävät koulutetut ruokinta-asiantuntijamme. Säännöllinen koulutus eri ruokinta-aiheista sekä asiakaskohtaisesti suunniteltavien Sopiva®-tuotteiden asiantuntemus takaavat, että saat parhaat mahdolliset ruokintaratkaisut käyttöösi. Kouluttautuminen on avainasemassa, ja me olemme sitoutuneet olemaan aina edelläkävijöitä ruokinnansuunnittelun alalla.

Ruokinta-asiantuntijamme ottavat huomioon tilallasi jo olevien viljojen, karkearehujen ja muiden komponenttien laadun ja määrän. Näin varmistetaan, että kotoiset rehut käytetään oikeassa suhteessa saatavuuden mukaan. Samoin huomioimme tilasi tuotantoparametrit, kuten eläinmäärät, kasvunopeuden, eläinten tuotosvaiheet sekä tietenkin tavoitteet.

 

Ruokinta-asiantuntijamme tuntevat tuotteemme aina parhaiten. Ruokinta-asiantuntijamme toimivat tiiviissä yhteistyössä tilasi kanssa seuraten tuotantotavoitteiden toteutumista. He huolehtivat sekä ruokintasuunnitelman että rehutuotteen toimivuudesta käytännön tasolle asti. Vastuu tekemistämme ruokintasuunnitelmista ja toimittamastamme rehusta on aina meillä. Tästä syystä vältämme tiedon kulkua välikäsien kautta, ja keskustelemme mieluiten rehuista ja ruokinnasta suoraan sinun kanssasi.

Hyödynnä asiakasetusi!

Hankkija tarjoaa irtorehuasiakkailleen ilmaiset ja eläinryhmäkohtaiset ruokintasuunnitelmat, jotka on suunniteltu nostamaan tilasi kannattavuutta ja turvaamaan karjasi hyvinvointia. Älä jää jälkeen - ota yhteyttä meihin tänään ja koe hyödyt, jotka voi saavuttaa käyttämällä ruokinta-asiantuntijoidemme tekemiä ruokintasuunnitelmia karjallesi.

Ota yhteyttä

Hankkijan ruokinta-asiantuntijat ovat alan parhaita nautojen ruokinnan osaajia. Ruokinnan suunnittelua toteutetaan karjatiloilla tarkasti eri tuotosvaiheiden eläinten ruokinnalliset tarpeet täyttäen ja yliruokintaa välttäen. Jätä yhteydenottopyyntö tai katso alueesi ruokinta-asiantuntija:

Nautojen ruokinta-asiantuntijoiden yhteystiedot

Kotieläintilojen hyvinvointi ja menestyminen on meille Hankkijassa ensiarvoisen tärkeää. Meille ei riitä, että tuotamme tehtaissamme rehuja, vaan teemme sen niin hyvin kuin osaamme, ammattitaidolla ja intohimolla. Suomen johtavana rehuvalmistajana ja kansainvälisenä toimijana meille on tärkeää, että asiakaslupauksemme näkyy teoissamme jokaisena päivää. Lupauksemme ydin on, että Hankkija on edelläkävijä, osaaja, luotettava kumppani ja vastuullinen toimija. Teemme sen minkä lupaamme!