Tulos-Tuulikki näyttää ruokinnan tunnusluvut ja todentaa tulokset

Hankkijan ruokintapalvelu Tulos-Tuulikki

Tulos-Tuulikki -ruokintapalvelun avulla kehität helposti maitotilasi ruokinnan tehokkuutta, tarkkuutta sekä tärkeimpiä ruokinnan taloudellisen kannattavuuden tunnuslukuja. Tulos-Tuulikin avulla ruokinnan kehityskohdat on helppo havaita ja seurata tuotannon kehittymistä kohti asetettuja tavoitteita.

Tulos-Tuulikki on yhden päivän läpileikkaus tilasi tuotannosta. Tulos-Tuulikki laskee tilasi rehuhyötysuhteen ja EKM-hyötysuhteen, jotka kertovat tilasi ruokinnan tehokkuuden. Rehuhyötysuhde on suhdeluku: montako kiloa maitoa on tuotettua yhdellä lypsylehmille syötetyllä kuiva-ainekilolla rehua. EKM-hyötysuhde on samanlainen suhdeluku, mutta tarkasteltuna EKM-maitotuotoksen näkökulmasta. Ruokinnan taloudellista kannattavuutta on helppo seurata Tulos-Tuulikin maitotuotto-rehukustannus -tuloksista karjakohtaisesti, lehmäkohtaisesti tai EKM kiloa kohti.

Päivittäisessä ruokinnassa tehdään valintoja. Tulos-Tuulikin avulla näet, miten ruokinnassa tehdyt valinnat ovat vaikuttaneet lehmiesi ravintoaineiden saantiin. Onko lehmiä vahingossa yli- tai aliruokittu energian tai esimerkiksi sinkin osalta?

Tulos-Tuulikki -ruokintapalveluun kuuluu tulosten läpikäynti ja kehityskohteiden kartoitus oman ruokinta-asiantuntijasi kanssa etätapaamisessa. Suosittelemme Tulos-Tuulikin käyttöä vähintään kaksi kertaa vuodessa ja isompien ruokintamuutosten yhteydessä.

Käyttöönotto:
Ruokinta-asiantuntijasi pyytää sinua toimittamaan etukäteen tietoja yhden päivän ruokinnasta, eläinmäärästä ja tuotoksesta.

Tulos-Tuulikki -ruokintapalvelu on maksuton ja vain Hankkijan irtorehuasiakkaiden käytettävissä.

Ota yhteyttä

Hankkijan ruokinta-asiantuntijat ovat alan parhaita nautojen ruokinnan osaajia. Ruokinnan suunnittelua toteutetaan karjatiloilla tarkasti eri tuotosvaiheiden eläinten ruokinnalliset tarpeet täyttäen ja yliruokintaa välttäen. Jätä yhteydenottopyyntö tai katso alueesi ruokinta-asiantuntija:

Nautojen ruokinta-asiantuntijoiden yhteystiedot

Kotieläintilojen hyvinvointi ja menestyminen on meille Hankkijassa ensiarvoisen tärkeää. Meille ei riitä, että tuotamme tehtaissamme rehuja, vaan teemme sen niin hyvin kuin osaamme, ammattitaidolla ja intohimolla. Suomen johtavana rehuvalmistajana ja kansainvälisenä toimijana meille on tärkeää, että asiakaslupauksemme näkyy teoissamme jokaisena päivää. Lupauksemme ydin on, että Hankkija on edelläkävijä, osaaja, luotettava kumppani ja vastuullinen toimija. Teemme sen minkä lupaamme!